bol solden

Een croque monsieur maak ik maar al te graag. Je kan er namelijk eindeloos mee variëren. Denk maar aan gerookte zalm, mozzarella, pesto, groenten of zelfs fruit. Maar om een eersteklas croque monsieur te maken, moet je wel het juiste materiaal in huis hebben. En dat doe je met een goede croque monsieur machine. Hiermee bereid je in een handomdraai heerlijke, zelfgemaakte krokante croques voor het hele gezin!

Maar hoe kies je een croque monsieur machine? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste croque monsieur machines van 2021? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste keuze maakt. Lees je even mee?

Dit zijn de beste croque monsieur machines van het moment (update: januari 2021)

De zoektocht naar de beste croque monsieur machine wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Tefal, Princess, Domo en Tristar toveren haast elk jaar een selectie nieuwe croque monsieur machines uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste croque monsieur machines van 2021 opgesomd. Niet alleen scoren ze bijzonder goed in onafhankelijke tests (Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig), ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget
Domo DO9056C
 • Domo DO9056C
  De Domo DO9056C is een goedkope croque monsieur machine waarmee je binnen een handomdraai heerlijke croque monsieurs maakt. Deze croque monsieur machine heeft een vermogen van 900 watt en twee extra grote bakplaten waardoor je 50% meer bakoppervlak hebt dan de klassieke croque monsieur machines. Met behulp van de indicatielampjes (temperatuur & stroom) weet je in één oogopslag wanneer je croque toestel klaar is voor gebruik. Dankzij de antiaanbaklaag blijven je croque monsieurs niet plakken en door de koele behuizing brand je je vingers niet aan de buitenkant. Na gebruik kan je de Domo DO9056CL makkelijk opbergen in je keukenkastje, zowel rechtop als liggend. De Domo DO9056C is de beste croque monsieur machine als je niet meer dan 35€ wilt uitgeven.
 • Vermogen: 900 watt

 • Verwisselbare platen:

 • Instelbare temperatuur:

 • Indicatielampje:

 • Koele handgreep:

 • Vaatwasmachinebestendig:

 • Bruikbaar als tafelgrill:

 • Snoeropbergmogelijkheid:

1e keuze
Tefal GC3050
 • Tefal GC3050
  De Tefal GC3050 is een multifunctionele croque monsieur machine waarmee je zowel croque monsieurs als vlees of groenten mee kunt bakken. Dankzij de regelbare thermostaat bak je op lagere temperaturen en met het indicatielampje weet je wanneer je aan de slag kunt. Dankzij het vermogen van 2000 watt is de Tefal GC3050 bovendien ook snel opgewarmd. De uitneembare platen met anti-aanbaklaag en het opvangbakje zijn eenvoudig schoon te maken en kunnen zelfs in de vaatwasmachine. De Tefal GC3050 is voorzien van een ingebouwd opvangbakje, waarmee je het vet gemakkelijk afvoert. Zo wordt koken nog gezonder. Dankzij de aluminium anti-aanbakplaten hoef je zelfs geen vet of olie toe te voegen. Ben je op zoek naar de beste croque monsieur machine? Dan is de Tefal GC3050 een prima keuze!
 • Vermogen: 2000 watt

 • Verwisselbare platen:

 • Instelbare temperatuur:

 • Indicatielampje:

 • Koele handgreep:

 • Vaatwasmachinebestendig:

 • Bruikbaar als tafelgrill:

 • Snoeropbergmogelijkheid:

2e keuze
Tefal Snack Collection SW854D
 • Tefal Snack
  SW854D
  Met de Tefal Multisnack SW854D bak je niet alleen tosti's en panini's, maar ook wafels en poffertjes. De bakplaten zijn eenvoudig verwisselbaar en voorzien van een antiaanbaklaag. Zo plakken de ingrediënten niet vast en maak je zonder moeite lekkernijen voor de hele familie. De platen zijn vaatwasmachinebestendig en na gebruik berg je ze op in het opbergsysteem in de vorm van een receptenboek. LED verlichting geeft aan of de Snack Collection op temperatuur is. Ben je dus op zoek naar een goede croque monsieur machine? Dan is de Tefal Multisnack SW854D een prima keuze!
 • Vermogen: 700 watt

 • Verwisselbare platen:

 • Instelbare temperatuur:

 • Indicatielampje:

 • Koele handgreep:

 • Vaatwasmachinebestendig:

 • Bruikbaar als tafelgrill:

 • Snoeropbergmogelijkheid:

Topper
Tefal OptiGrill Elite GC750D
 • Tefal OptiGrill
  Elite GC750D
  Met de Tefal OptiGrill Elite GC750D kies je voor gemak. Dankzij de slimme functies hoef je niet meer na te denken over de baktijd en -temperatuur. De grill maakt namelijk automatisch een berekening van de juiste stand en tijd voor het gewenste resultaat. Je kiest één van de 12 automatische programma's en laat de contactgrill de rest van het werk doen. Handig, zo bakt de contactgrill jouw biefstukje bijvoorbeeld medium rare en die van je zwangere vrouw well done. Naast de 12 programma's voor verschillende soorten vlees en groenten, heb je ook een ontdooi- en dichtschroeifunctie én bedien je de contactgrill handmatig. De bakplaten zijn uitneembaar en reinig je eenvoudig in de vaatwasser. Het vetafvoer bakje vangt het vet op tijdens het bakken, zodat schoonmaken nog makkelijker wordt.
 • Vermogen: 2000 watt

 • Verwisselbare platen:

 • Instelbare temperatuur:

 • Indicatielampje:

 • Koele handgreep:

 • Vaatwasmachinebestendig:

 • Bruikbaar als tafelgrill:

 • Snoeropbergmogelijkheid:

 

PS: Neem zeker ook een kijkje naar de top 10 van best verkochte croque monsieur machines op bol.com en Coolblue. Er zitten soms leuke promoties tussen!

De beste croque monsieur machine kopen? Hier moet je op letten:

Wat de beste croque monsieur machine voor jou is, hangt grotendeels af van jouw behoeften. Hieronder leg ik je uit waar je op moet letten als je een croque monsieur machine wilt kopen.

1. Kies je een eenvoudige of multifunctionele croque monsieur machine?

Wil je een croque monsieur machine kopen? Denk dan vooraf goed na wat je ermee wilt doen. Met een eenvoudige croque monsieur machine bak je enkel en alleen croque monsieurs. Ze beschikken vaak over een bakplaat met twee vakken in de vorm van een schelp of driehoek. Deze bakplaten zijn vaak niet verwisselbaar.

de beste croque monsieur machines hebben een hoog vermogen

Maar bak je in het weekend ook eens graag verse, krokante Brusselse wafels? Of hou je ook van gegrild vlees of vis? Dan worden de beste croque monsieur machines tegenwoordig verkocht met verwisselbare platen. Zo kan je bakplaten kopen om wafels, poffertjes, panini’s, vlees, groenten en vis te bakken of te grillen. Met zo’n verwisselbare platen bespaar je ook ruimte in je keuken omdat je geen andere keukentoestellen zoals een wafelijzer of grillplaat hoeft aan te schaffen.

Croque monsieur machines met verwisselbare platen zijn wel meestal prijziger dan de eenvoudigere modellen. Bovendien ontvang je niet altijd een volledige set bakplaten. Sommige moet je vaak nog apart kopen.

Heb je een beperkt budget? Dan kies je best een eenvoudige croque monsieur machine. Wil je je volledig laten gaan in jouw culinaire creativiteit, dan is een croque monsieur machine met verwisselbare platen de betere keuze!

2. Welke gebruiksgemakken wil je?

Je hebt verschillende functies die het gebruiksgemak van je croque monsieur machine vergroten. De belangrijkste zijn:

croque monsieur machine met instelbare temperatuur

Instelbare thermostaat

Met een instelbare thermostaat kan je de temperatuur regelen van je croque monsieur machine. De temperatuur wordt ofwel weergegeven in graden, ofwel in niveau’s.

croque monsieur machine met Indicatielampje

Indicatielampjes

Brandt het groene indicatielampje? Dan weet je dat de croque monsieur machine op de juiste temperatuur is die jij hebt ingesteld. Het rode lampje brandt van zodra het toestel is aangesloten.

croque monsieur machine met koele handgreep

Koele wand of handgreep

De beste croque monsieur machines beschikken over een koele wand of handgreep. Hiermee voorkom je dat je je handen verbrand aan de croque monsieur machine.

croque monsieur machine dat vaatwasserbestendig is

Vaatwasmachinebestendig

Een van de grootste ergernissen bij een croque machine is dat je ze niet altijd even goed kunt schoonmaken. Kies daarom altijd een model waarvan de losse onderdelen, zoals bakplaten, eenvoudig in de vaatwasmachine passen.

croque monsieur machine dat uitklapbaar is

Bruikbaar als tafelgrill

Heb je gekozen voor een contactgrill om je croque monsieurs te bakken? Dan kan je deze toestellen soms ook helemaal openklappen. Je gebruikt het toestel dan als tafelgrill om er gemakkelijk groenten, vlees en vis op te grillen.

croque monsieur machine met snoeropbergmogelijkheden

Snoeropbergmogelijkheid

Met een snoeropbergsysteem berg je na gebruik het snoer van de croque monsieur machine netjes op aan de onder- of achterkant. Zo neemt het toestel minder ruimte in beslag en ligt het snoer niet in de weg.

Een andere interessante eigenschap is een timer zodat je weet wanneer je jouw croque monsieurs uit de grill moet halen. Alle croque machines beschikken tegenwoordig ook over een antiaanbaklaag. Kortom, de beste croque monsieur machine betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

3. Hoe snel moet de croque monsieur machine op temperatuur zijn?

Net als bij een heleboel andere keukenapparaten (denk maar aan een broodrooster, keukenrobot, broodbakmachine en airfryer), is het vermogen ook een belangrijk aandachtspunt. Om snel de juiste temperatuur in de croque monsieur machine te krijgen is een hoog vermogen nodig, maar niet elk toestel heeft hetzelfde vermogen meegekregen van de fabrikant.

Wat ik heb geleerd, is dat je best een croque monsieur machine koopt met een minimum vermogen van 700 watt. Hiermee is je croque monsieur machine niet alleen sneller op temperatuur, je bakt je croque monsieurs ook in een sneller tempo. Zo vermijd je bovendien ook gezeur van je tafelgenoten omdat ze te lang moeten wachten op hun croque monsieurs.

4. Wil het oog ook wat?

george foreman croque monsieur machine

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je croque machine zal immers vaak op een zichtbare plek staan. Het is dan ook belangrijk dat je er een zoekt die goed past bij de uitstraling van jouw keuken. Kies dus gerust een model met een opvallend design. Zo hebben sommige croque monsieur machines een minimalistisch design of een kleurrijke afwerking.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je croque machine qua stijl en/of kleur past in het interieur van je keuken. Zo kan je het toestel ook matchen met je andere keukenapparaten. Denk maar aan je keukenrobot of broodbakmachine. Anders wordt zelfs de beste croque monsieur machine, hoe goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

5. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een croque monsieur machine?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Croque monsieur machines zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede croque monsieur machine koop je al vanaf 30 euro. Wil je echter de beste croque monsieur machine van 2021, dan betaal je al snel 70 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een croque machine kan dus behoorlijk variëren. 

Eigenschappen die de prijs het meest beïnvloeden zijn de bouwkwaliteit, het vermogen, de meegeleverde platen (indien aanwezig) en de extra functies als een instelbare temperatuur en timer. Aan jou de keuze waar je op wilt besparen.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over croque monsieur machines? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke croque monsieur machine je wilt kopen? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste croque monsieur machines uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!