Gepubliceerd op 10 maart 2021 door Steven De Moor – Laatste update op 15 november 2023.

Met een handmixer kan je snel en eenvoudig eieren of slagroom kloppen, deeg kneden en beslag roeren en mixen. Met accessories zoals een hakmolen hak je bovendien ook zachte en harde ingrediënten als fruit en noten. De meeste handmixers nemen weinig ruimte in en zijn erg makkelijk in gebruik. In mijn keuken zijn ze een onmisbaar keukenapparaat.

Maar hoe kies je een handmixer? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste handmixers van 2023? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste handmixers van 2023 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste handmixer wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Bosch, Braun en Philips toveren haast elk jaar een selectie nieuwe handmixers uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste handmixers van 2023 opgesomd. Niet alleen werden deze handmixers beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget

Bosch MFQ36400 ErgoMixx

 • Bosch MFQ36400
 • Vermogen: 450 watt

 • Kabellengte: 1,20 m

 • Aantal snelheden: 5

 • Turbofunctie:

 • Ontgrendelknop:

 • Vaatwasmachinebestendig:

 • Extra accessoires:

1e keuze

Bosch MFQ36470

 • Bosch MFQ36470
 • Vermogen: 450 watt

 • Kabellengte: 1,3 m

 • Aantal snelheden: 5

 • Turbofunctie:

 • Ontgrendelknop:

 • Vaatwasmachinebestendig:

 • Extra accessoires:

2e keuze

Philips HR3745 00

 • Philips HR3745/00
 • Vermogen: 450 watt

 • Kabellengte: 1,20 m

 • Aantal snelheden: 5

 • Turbofunctie:

 • Ontgrendelknop:

 • Vaatwasmachinebestendig:

 • Extra accessoires:

Topper

5KHM9212EOB

 • KitchenAid 5KHM9212EOB
 • Vermogen: 85 watt

 • Kabellengte: 1,50 m

 • Aantal snelheden: 9

 • Turbofunctie:

 • Ontgrendelknop:

 • Vaatwasmachinebestendig:

 • Extra accessoires:

Een goede handmixer kopen: waar moet je op letten?

De beste handmixer is voor iedereen verschillend. Heb je een hele krachtige handmixer nodig voor dagelijks gebruik of een goedkope handmixer waarmee je in het weekend eens slagroom klopt of cakebeslag mixt? De eigenschappen van een handmixer komen enigszins overeen met die van staafmixers. Ik heb alvast de belangrijkste eigenschappen van een handmixer voor jou op een rijtje gezet.

1. Welke gebruiksgemakken wil je?

Je hebt verschillende functies en eigenschappen die het gebruiksgemak van je handmixer vergroten. De belangrijkste zijn:

handmixer met snelheden

Snelheden

Handmixers hebben verschillende snelheden waarmee je de intensiteit van het kloppen of mixen kan instellen. Hoe meer snelheden, hoe preciezer je te werk gaat met je ingrediënten.

handmixer met turbopowerfunctie

Turbofunctie

De beste handmixers beschikken doorgaans over een turbofunctie waarmee je kort aan een heel hoge snelheid kan mixen of kloppen. Dit kan handig zijn voor sommige gerechten zoals soep.

handmixer met mengkom

Mengkom met voet

Een mengkom met voet is ideaal wanneer je ingrediënten lange tijd moet kloppen of grote hoeveelheden moet mixen. Deze combinatie biedt vaak een optimaal gebruiksgemak.

handmixer met uitwerpknop

Ontgrendelknop

Met een simpele druk op de ontgrendelknop kan je de gardes en haken van je handmixer makkelijk verwijderen en vervangen. Zo hoef je niet altijd bruusk om te gaan met je handmixer bij het verwijderen van de opzetstukken.

vaatwasserbestendige handmixer

Vaatwasserbestendig

Een van de grootste ergernissen na het koken is de afwas. Kies daarom altijd een model waarvan de losse onderdelen, zoals de hakmolen en de kloppers, eenvoudig in de vaatwasmachine kunnen. Zo bespaar je kostbare tijd.

ergonomische handgreep

Ergonomische handgreep

Dankzij een ergonomische handgreep is de handmixer veel comfortabeler en veiliger te gebruiken. Zo kan jij de mixer langer aan één stuk door gebruiken en hoef je je nooit geen zorgen te maken over vervelende handkrampen.

Neem ook een kijkje naar de kabellengte van de handmixer. Zo voorkom je onaangename verrassingen. Met een snoeropbergmogelijkheid berg je bovendien makkelijk en netjes het snoer op als de handmixer niet in gebruik is. De beste handmixer betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

2. Welk vermogen heb je nodig?

Net als bij andere keukenapparaten (zoals bijvoorbeeld een rijstkoker, broodbakmachine, soepmaker of croque monsieur machine) geeft het vermogen een goede indicatie hoe krachtig een handmixer is. Handmixers zijn verkrijgbaar met een vermogen van 150 tot wel 800 watt. Over het algemeen geldt dat een handmixer met meer vermogen ook meer kracht heeft. Ben je van plan om je handmixer op regelmatige basis te gebruiken? Dan is de beste handmixer er eentje met 450 watt of meer. Met dit vermogen meng, kneed, roer of klop je ingrediënten zonder veel problemen.

3. Met welke handige accessoires haal je meer uit je handmixer?

Wist je dat je met opzetstukken of accessoires nog zoveel meer kunt bereiden met je handmixer? Hieronder een overzicht:

handmixer met staafmixervoet

Staafmixervoet

De staafmixervoet maakt de handmixer een stuk veelzijdiger. Het is het ideale keukenhulpmiddel als je grote hoeveelheden soep, sauzen, smoothies of puree wilt bereiden.

staafmixer met mengkom

Mengbeker

Met behulp van een mengbeker met maataanduiding meet je in één oogopslag de hoeveelheid ingrediënten af. Met een antispatdeksel voorkom je dat de inhoud spettert uit de mengkom.

handmixer met hakmolen

Hakmolen

Met een hakmolen hak je zachte en harde ingrediënten in een handomdraai. Denk maar aan kruiden, noten, fruit, chocolade en vlees. Zo hoef je geen aparte hakmolen aan te schaffen.

Sommige handmixers worden ook verkocht met een opbergdoos. Hiermee kan je dan alle meegeleverde accessoires netjes opbergen, zodat je losse accessoires minder snel kwijt raakt.

4. Wil het oog ook wat?

handmixer design

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je handmixer kan immers op een zichtbare plek staan. Het is dan ook belangrijk dat je er een zoekt die goed past bij de uitstraling van jouw keuken. Kies dus gerust een model met een opvallend design. Zo hebben sommige handmixers een minimalistisch design in RVS of een kleurrijke afwerking.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je handmixer qua stijl en/of kleur past in het interieur van je keuken. Zo kan je het toestel ook matchen met je andere keukenapparaten. Denk maar aan je waterkoker, broodrooster, keukenrobot of airfryer. Anders wordt zelfs de beste handmixer, hoe goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

5. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een handmixer?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Handmixers zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede handmixer koop je al vanaf 40 euro. Wil je echter de beste handmixer van 2023, dan betaal je al snel 100 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een handmixer kan dus behoorlijk variëren. 

Eigenschappen die de prijs het meest beïnvloeden zijn de bouwkwaliteit, het vermogen, de meegeleverde accessoires en de extra opties als een mengkom met voet, turbofunctie en het aantal snelheden. Aan jou de keuze waar je op wilt besparen.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een handmixer nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks of handmixers met gratis accessoires of opzetstukken zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste handmixer van 2023 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

6. Wat zeggen de reviews?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke handmixer nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden een handmixer met de beste prijs/kwaliteit zochten. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de handmixers écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review achterlieten. Zo krijg je een goed beeld of de handmixer dat jij op het oog hebt nu echt wel de beste koop is. De klant heeft altijd gelijk!

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over handmixers? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke handmixer de beste koop voor jou is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste handmixers uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!