Gepubliceerd op 26 april 2020 door Steven De Moor – Laatste update op 9 maart 2024.

Een tijdje geleden was ik op zoek naar het beste wafelijzer. Al snel belandde ik in een onbekende wereld waar woorden als kniepertjes, FriFri en anti aanbakplaten worden genoemd alsof iedereen weet wie of wat dat is. En dan heb ik het nog niet eens over het verschil tussen Brusselse wafels, Luikse wafels of minuutwafels. Kortom: de wereld van de wafelijzers was één groot mysterie voor mysterie. 

Maar hoe kies je een goed wafelijzer? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste wafelijzers van 2024? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste wafelijzers van 2024 voor jou op een rijtje gezet

Wist je dat fabrikanten zoals Tefal, FriFri en Domo bijna elk jaar een selectie nieuwe wafelijzers op de markt brengen? Het aanbod wafelijzers is daarom tegenwoordig enorm. Daarom dook ik in de fascinerende wereld van deze keukenapparaten met één doel voor ogen: op zoek gaan naar de 4 beste wafelijzers van 2024 voor mijn lezers. Gedurende enkele weken heb ik 13 verschillende wafelijzers vergeleken, waarvan ik er uiteindelijk 8 heb van getest. Hierbij heb ik niet alleen gelet op de gebruiksvriendelijkheid en bouwkwaliteit van deze 8 wafelijzers… Ik testte ook de aanwezige functies als de thermostaat, indicatielampje, de anti-aanbaklaag en de verwisselbare platen. Bovendien keek ik ook naar de prijs-kwaliteitverhouding en uiteraard de beoordelingen van andere gebruikers of consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig.

De duidelijke winnaar is de Frifri WA102A; dit wafelijzer scoorde tijdens mijn vergelijking en tests het hoogst en krijgt daarom van mij het label “beste koop.” Neem ook een kijkje naar de overige drie wafelijzers die het best uit de test kwamen:

Budget
Domo DO9047W
 • Domo DO9047W
 • Wafelvorm: Rechthoekig

 • Aantal bakplaten: 2

 • Vermogen: 1400 watt

 • Instelbare temperatuur:

 • Indicatielampje:

 • Waarschuwingssignaal:

 • Verwisselbare platen:

 • Met draaifunctie:

 • Antikleeflaag:

1e keuze
FriFri BMC1000
 • Frifri WA102A
 • Wafelvorm: Rechthoekig

 • Aantal bakplaten: 2

 • Vermogen: 1200 watt

 • Instelbare temperatuur:

 • Indicatielampje:

 • Waarschuwingssignaal:

 • Verwisselbare platen:

 • Met draaifunctie:

 • Antikleeflaag:

2e keuze
Domo DO9219W
 • Domo DO9219W
 • Wafelvorm: Vierkant

 • Aantal bakplaten: 2

 • Vermogen: 1600 watt

 • Instelbare temperatuur:

 • Indicatielampje:

 • Waarschuwingssignaal:

 • Verwisselbare platen:

 • Met draaifunctie:

 • Antikleeflaag:

Topper
Sage the Smart Waffle
 • Sage the Smart Waffle Pro
 • Wafelvorm: Vierkant

 • Aantal bakplaten: 2

 • Vermogen: 1000 watt

 • Instelbare temperatuur:

 • Indicatielampje:

 • Waarschuwingssignaal:

 • Verwisselbare platen:

 • Met draaifunctie:

 • Antikleeflaag:

De best geteste wafelijzers van 2024 voor jou toegelicht

Wil je meer weten over de wafelijzers die in 2024 het beste uit de test kwamen? Ik heb ze voor jou hieronder even toegelicht:

Domo DO9047W
Budget

Domo DO9047W

Ben je op zoek naar een goedkoop wafelijzer? Dan is de Domo DO9047W het beste wafelijzer in de budgetklasse. Met dit compacte wafelijzer bak je echte Brusselse en Luikse wafels. Met een vermogen van 1400 watt is dit wafelijzer van Domo ook snel op temperatuur. Zo tover je na enkele minuten al Brusselse of Luikse wafels op tafel. Dankzij de anti-aanbaklaag plakken je wafels niet tegen het ijzer en is het reinigen nadien ook erg makkelijk. Nadien berg je dit wafelijzer makkelijk weg in je keukenkast. Dankzij het compacte design van de Domo DO9047W bespaar je ruimte. Wat ik ook erg fijn vind is dat je de temperatuur handmatig kan instellen. Zo bak je jouw wafels precies zoals jij dat wilt. Kortom, als je op zoek bent naar een goedkoop wafelijzer dan is de Domo DO9047W de beste koop!

FriFri BMC2000
1e keuze

Frifri WA102A

Als je van bakken houdt, zit je bij Frifri goed! Met de Frifri WA102A bak je namelijk heerlijke wafels in een mum van tijd. Maar wist je dat je met de de Frifri WA102A ook andere lekkernijen bakt? Naast de meegeleverde bakplaat voor traditionele wafels, heb je de mogelijkheid om de uitneembare bakplaat om te ruilen met 7 andere bakplaten die los verkrijgbaar zijn. Zo kan je met de Frifri WA102A ook bijvoorbeeld galetten, boterwafels, croque-monsieurs of zelfs ijshoorntjes bakken. Met behulp van de grote draaiknop stel je de temperatuur van de Frifri WA102A in. Je hebt maar liefst de keuze uit 8 verschillende temperatuurstanden. Doordat de bakplaten uitneembaar zijn, is het reinigen van de Frifri WA102A erg makkelijk. Bovendien zijn de bakplaten vaatwasserbestendig. Kortom, de Frifri WA102A is de beste koop van 2024.

Domo DO9219W
2e keuze

Domo DO9219W

De Domo DO9219W is nog zo’n fantastisch wafelijzer. Met dit elegante wafelijzer bak je elk type wafel op een perfecte manier dankzij de 5 automatische programma’s. Zo heb je een bakprogramma voor Brusselse, Luikse, Belgische en gezonde wafels. Daarnaast is er nog een programma waarbij de wafel te personaliseren is. Hierbij stel je zelf de gewenste baktijd in. Anders hoef je alleen maar het bakprogramma te kiezen en de bruiningsgraad in te stellen, de rest gaat vanzelf! Het zwevende deksel op de Domo DO9219W is ook een fantastische toevoeging. Dit deksel past zich automatisch aan op de inhoud, voor een optimaal bakresultaat. Het bedieningspaneel, met blauw verlichte LCD display, is eenvoudig te bedienen. Dankzij de koude handgrepen voorkom je bovendien brandwonden. Tenslotte verplaats je de Domo DO9219W erg makkelijk met de vergrendeling. Kortom, de Domo DO9219W behoort tot één van de beste wafelijzers van 2024.

Sage the Smart Waffle Pro
Topper

Sage the Smart Waffle Pro

Het beste wafelijzer van 2024 is zonder twijfel de Sage the Smart Waffle Pro. Met één druk op de knop maak je met dit wafelijzer Belgische, klassieke, chocolade en karnemelkwafels. Je hebt namelijk de keuze uit 4 automatische programma’s voor deze wafels, waarbij de temperatuur en tijd vooraf zijn ingesteld. Met de handige draaiknop stel je bovendien de knapperigheid van je wafels eenvoudig in. Op het LCD display zie je dankzij de timer in één oogopslag hoe lang het wafelijzer nog nodig heeft om de wafels te bakken. Van zodra ze klaar zijn, hoor je een piepsignaal. Zo hoef je nooit meer zelf het bakproces in de gaten te houden. Met de handige knop ‘A bit more’ geef je jouw wafels een beetje meer kleur zonder het bakprogramma opnieuw te hoeven instellen. De Smart Waffle Pro van Sage is bovendien ook erg robuust. Het wafelijzer is vervaardigd van roestvrij staal en heeft bakplaten van gegoten aluminium. Rondom de bakplaat zit bovendien een geul, waardoor eventueel overstromend beslag wordt opgevangen en niet op het aanrecht komt. Handig! Als wafels bakken jouw passie is, dan is de Sage the Smart Waffle Pro het beste wafelijzer dat je vandaag op de markt vind.

Zo vergelijk en selecteer ik de beste wafelijzers

Heb je al eens gekeken naar het aanbod wafelijzers op bol.com of Coolblue? Aangezien er enorm veel wafelijzers op de markt zijn, is het voor mij onmogelijk om elk wafelijzer individueel te testen. Vind je dat ook niet? Daarom heb ik een testproces ontwikkeld waarmee ik uiteindelijk tot een selectie van 4 wafelijzers kan komen. Dus voordat je een wafelijzer in mijn koopgids vindt, heb ik eigenlijk al uren besteed aan vooronderzoek, overwegingen en natuurlijk ook enkele uitgebreide tests. Dat gaat zo:

1. Het vooronderzoek

Een nieuwe koopgids begint altijd vanuit het perspectief van de gebruiker. Als je een wafelijzer koopt, waar moet jij dan als consument precies op letten? Wat voor type wafels wil je bakken? Zijn een ingebouwde thermostaat en een indicatielampje belangrijk als je wafels wilt bakken? Wil je met het wafelijzer ook nog meer dan alleen wafels bakken? Functies en eigenschappen die niet alleen belangrijk zijn bij een wafelijzer maar waar ik ook rekening mee houd bij de preselectie.

2. De preselectie

Van zodra ik een lijst heb van eigenschappen waaraan een wafelijzer moet voldoen, begin ik met de preselectie. Mijn preselectie is een verzameling van wafelijzers die ik op basis van verschillende criteria heb gekozen. Niet alleen moeten de wafelijzers in deze preselectie aan een aantal functies en eigenschappen voldoen, ik hou ook rekening met een andere criteria. Is het merk van het wafelijzer betrouwbaar? Hoe zit het met de prijs/kwaliteit? Welke wafelijzers zijn op dit moment populair? Wat zeggen de reviews op webshops als bol.com en Coolblue? Welke wafelijzers zijn volgens onafhankelijke organisaties zoals Test Aankoop en de Consumentenbond een goede koop? Deze gegevens verzamelen ik zorgvuldig in een spreadsheet waarmee ik dan uiteindelijk een preselectie maak van wafelijzers.

3. In gesprek met een expert

Na de preselectie neem ik ook snel nog even de tijd om met een expert in gesprek te gaan. Dit is iemand die ofwel regelmatig wafelijzers gebruikt ofwel er veel vanaf weet. In dit interview probeer ik te achterhalen waar ik precies op moet letten wanneer ik het wafelijzer zou testen. Daarnaast leg ik ook de focus op veelgestelde vragen rond wafelijzers. Die plaats ik dan ook vaak onderaan deze pagina. Met de informatie van de expert, mijn eigen vooronderzoek en preselectie koop ik vervolgens enkele wafelijzers die ik kan testen.

4. Het testproces

Ik test de wafelijzers vanuit het perspectief van de gebruiker. Voordat ik hiermee begin, heb ik al een spreadsheet gevuld met testcases, vragen én criteria waaraan wafelijzers moeten voldoen. Deze spreadsheet is het resultaat van het vooronderzoek en het gesprek met de expert(s). Aangezien mijn lezers de producten hoofdzakelijk thuis gebruiken, doe ik dat dus ook.

Nadat ik de wafelijzers heb getest, koppel ik de producten aan een categorie. De categorieën die ik op steviefy.be gebruik, zijn: beste budget wafelijzer, mijn 1e keuze, de runner-up (2e keuze) en tenslotte de topper (de best geteste wafelijzer, ongeacht de prijs). Deze 4 wafelijzers giet ik nadien in een handige vergelijkstabel, zoals je die hierboven ziet.

5. Meer dan alleen testen

Ik heb in die aantal jaren dat ik intussen steviefy.be beheer, goede contacten met leveranciers opgebouwd. Ik ontvang namelijk ook soms producten gratis van een leverancier. Daarom deel ik ook graag steeds mijn ervaringen met de leveranciers. Zowel de positieve als negatieve. Door deze informatie te delen met leveranciers, kunnen zij specifieke aanpassingen doorvoeren om de gebruiksvriendelijkheid van hun producten te verbeteren.

6. Alle wafelijzers worden hergebruikt

Na het testen, heb ik natuurlijk enkele wafelijzers te veel staan. Deze toestellen worden nooit opzij gezet. Mijn aanpak is pragmatisch: de wafelijzers die na mijn testproces nog steeds in uitstekende staat verkeren, stuur ik terug op naar de verkoper. Ik geloof namelijk in het hergebruiken van toestellen. Indien ze toch niet meer worden aanvaard, verkoop ik ze tweedehands of schenk ik ze weg aan mensen of organisaties die hier baat bij hebben.

7. Door technologische trends hou ik dit artikel up-to-date

De wereld van wafelijzers staat niet stil, en daarom probeer ik ook elk kwartaal deze koopgids en de uitgelichte wafelijzers up-to-date te brengen.

Een goed wafelijzer kopen: waar moet je op letten?

Dus je wil graag een wafelijzer kopen? Super! De zoektocht naar het beste wafelijzer is niet op 1-2-3 geklaard. Je moet immers bepaalde eigenschappen van een wafelijzer overwegen.

1. Wat voor soort wafelijzer heb je nodig?

Bij wafels denken de meeste mensen meteen aan grote, luchtige Brusselse wafels. Maar wist je dat je, afhankelijk van het recept en het type wafelijzer dat je kiest, ook andere wafels kunt bakken?

brusselse-wafels

Brusselse wafels

Brusselse wafels zijn groot, luchtig en lekker krokant. Ze worden gemaakt met een beslag van ei, boter, melk en bloem, maar zonder suiker en gist.

Als je zelf Brusselse wafels wilt bakken, dan moet je een rechthoekig wafelijzer kopen met zo’n 15, 20 of 24 diepe, grote vierkante groeven. Hoe meer beslag je in het wafelijzer giet, hoe dikker en luchtiger de Brusselse wafel wordt. Als je het recept goed volgt, komt de wafel er vierkant, krokant, lichtbruin en strak aan de zijkanten uit het wafelijzer, maar tegelijkertijd vanbinnen nog lekker smeuïg.

Omdat je Brusselse wafels zonder suiker maakt, hoort er altijd wel een dikke klodder slagroom, een handvol aardbeien of gewoon flink veel poedersuiker erbij.

luikse-wafels

Luikse wafels

Een echte Luikse wafel is niet rechthoekig, maar ruitvormig of ovaal, en heeft afgeronde hoeken. Bovendien wordt de Luikse wafel gemaakt van een gistdeeg waarin parelsuiker wordt verwerkt. Het hete wafelijzer zorgt ervoor dat de parelsuiker aan de buitenkant van de wafel karameliseert, en tegelijkertijd blijven de suikerstukjes aan de binnenkant van de wafel mooi heel.

Luikse wafels bakken doe je eveneens in een rechthoekig wafelijzer. Het brengt wel een extra moeilijkheid met zich mee omdat de suikers carameliseren en aan de ijzers van het wafelijzer gaan kleven en daardoor moeilijker schoon te maken is.

hartvormige wafels

Hartvormige wafels

Als je veel wafels tegelijkertijd wilt bakken, dan is een wafelijzer waarmee je hartvormige wafels kan bakken een uitstekende keuze. Wafels in de vorm van een hartje hebben geen speciale smaak of structuur. Je kan dus eigenlijk een recept naar keuze volgen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het recept van de minuutwafels van de Boerinnenbond of die van de Brusselse of Luikse wafels.

Hartvormige wafels bakken doe je in een rond wafelijzer dat is uitgerust met hartvormige bakplaten.

kniepertjes

Kniepertjes

Kniepertjes zijn flinterdunne wafeltjes die oorspronkelijk uit Nederland komen. Het zijn zoete ronde wafeltjes die je kunt oprollen wanneer ze warm zijn en dan worden gevuld met slagroom of fruit.

Om kniepertjes te bakken heb je een wafelijzer nodig met een rond vlak bakoppervlak.

Een wafelijzer voor kniepertjes is ook uitermate geschikt om stroopwafels, wafelbakjes of ijshoorntjes te maken.

Natuurlijk bestaan er ook andere soorten wafels, denk maar aan de populaire minuutwafels. De vorm van het wafelijzer speelt bovendien ook een rol in het aantal wafels dat je tegelijkertijd kan bakken. Minuutwafels worden vaak gebakken per twee. Hartvormige wafels worden vaak per vijf stuks gebakken en kniepertjes, Brusselse en Luikse wafels worden altijd per stuk gemaakt.

2. Wil je de temperatuur regelen van je wafelijzer?

Voordat je een wafel kan bakken, moet je het wafelijzer eerst goed warm krijgen. Sommige wafelijzers zijn uitgerust met een thermostaat om de temperatuur te reguleren. De temperatuur wordt echter niet weergegeven in graden, maar in niveau’s. Zo’n thermostaat is vooral handig als je zelf wilt bepalen hoe krokant of hoe bruin de wafels gebakken moeten worden. Sommige mensen (waaronder ikzelf) hebben namelijk ook de voorkeur voor een minder krokante wafel. Hoe dan ook, wie wafels bakt, bepaalt liefst ook zelf hoe ze het wafelijzer gebruiken. Kies daarom altijd voor een wafelijzer met een instelbare thermostaat om de temperatuur te regelen.

3. Heb je nood aan een indicatielampje of geluidssignaal wanneer het wafelijzer de gewenste temperatuur heeft bereikt en/of de wafels klaar zijn?

de beste wafelijzers hebben indicatielampjes waarmee je kan zien of het wafelijzer de gewenste temperatuur heeft bereikt en/of de wafels klaar zijn

Nadat je de juiste temperatuur op de thermostaat van je wafelijzer hebt gekozen, is het ook erg fijn om te weten wanneer deze temperatuur is bereikt en/of wanneer de wafels klaar zijn. Dat kan op twee manieren:

Een indicatielampje

De beste wafelijzers beschikken tegenwoordig over twee indicatielampjes. Eén daarvan dient dus om aan te tonen dat het wafelijzer de juiste temperatuur heeft bereikt. Het is namelijk belangrijk dat je het wafeldeeg op het juiste moment op de bakplaten legt om te voorkomen dat het blijft plakken.

Het tweede indicatielampje geeft dan aan dat de wafels gebakken zijn en van de bakplaten mogen gehaald worden. Met dat tweede indicatielampje hoef je je wafelijzer dus niet te openen om de wafels te controleren.

Een geluidssignaal

Sommige wafelijzers geven ook een pieptoon wanneer de wafels klaar zijn.  Soms wel handiger dan een indicatielampje, omdat je dan niet constant zelf hoeft te checken of het lampje al aan het branden is.

4. Hoe snel moet het wafelijzer op temperatuur zijn?

Net als bij een heleboel andere keukenapparaten (waterkokers, keukenrobots, rijstkokers, airfryers) is het vermogen ook een belangrijk aandachtspunt. Want heb je al eens wafels gebakken? Dan weet je dat het snel moet gaan. Want van de geur van wafels krijg je alleen maar meer honger. Om snel de juiste temperatuur in het wafelijzer te krijgen is veel vermogen nodig, maar niet elk toestel heeft hetzelfde vermogen meegekregen van de fabrikant. Wat ik heb geleerd, is dat je best een wafelijzer koopt met een minimum vermogen van 1000 Watt. Met een vermogen van 1000 Watt bak je wafels in zeer korte tijd lekker knapperig. Zo vermijd je gezeur van je tafelgenoten omdat ze te lang moeten wachten op hun wafels.

5. Beschikt het wafelijzer over verwisselbare platen?

Zoals je misschien al weet, kan je met een wafelijzer ook meer dan alleen wafels bakken. Zo kan je met verwisselbare platen ook croque-monsieurs, hamburgers en poffertjes maken met je wafelijzer. Bij de wafelijzers van FriFri kan je zelfs bakplaten voor verschillende soorten wafels kopen. Denk maar aan de voorgenoemde minuut-, Brusselse en Luikse wafels en zelfs de kniepertjes of hartvormige wafels. Een wafelijzer met verwisselbare platen is een geweldige optie voor wie ruimte wilt besparen in de keuken. Je hoeft bijvoorbeeld geen croque monsieur machine of contactgrill te kopen. Wafelijzers met verwisselbare platen zijn wel meestal prijziger dan de eenvoudigere modellen. Vaak is het wel zo dat je niet alle verwisselbare platen bij je wafelijzer krijgt, maar dat je sommige nog apart moet kopen.

wafelijzer met verwisselbare platen om croque monsieurs mee te bakken.

6. Is het wafelijzer makkelijk schoon te maken?

Net als bij elk ander keukenapparaat moet je na het bakken van wafels ook je wafelijzer schoonmaken. Het eerste waar je op moet letten is of het wafelijzer uitgerust is met een anti-aanbaklaag. Dit voorkomt dat de wafels blijven plakken. Uit onderzoek heb ik gemerkt dat veruit de meeste wafelijzers over een anti-aanbaklaag beschikken. Met een anti-aanbaklaag is het schoonmaken stukken makkelijker. Verwisselbare platen kan je tenslotte ook in de vaatwas steken. Kortom, het beste wafelijzer betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

7. Wil het oog ook wat?

het beste wafelijzer heeft ook voor sommigen een leuk design

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je wafelijzer staat immers vaak ook op een prominente plek op je aanrecht. Het is dan ook belangrijk dat je er een vindt die goed past bij de uitstraling van jouw keuken. Een wafelijzer hoeft daarom niet een saaie witte of grijze kleur te hebben. Zo kan je wafelijzers kopen met een leuke opvallende kleur of zelfs iets helemaal retro.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je wafelijzer qua stijl en/of kleur past in het interieur van je keuken of de andere keukenapparaten. Denk maar aan je broodrooster, broodbakmachine, gourmetstel of soepmaker. Anders wordt zelfs het beste wafelijzer, hoe mooi en goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

8. Hoeveel wil je uitgeven aan een wafelijzer?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Een goed wafelijzer koop je al vanaf 40 euro. Wil je echter het beste wafelijzer van 2024, dan betaal je al snel 100 euro.

De prijs die je betaalt voor een wafelijzer kan dus behoorlijk variëren. Natuurlijk krijg je voor meer geld ook handige functies, maar gebruik je die ook allemaal? Niet iedereen heeft nood aan een wafelijzer met uitneembare bakplaten en een instelbare temperatuur. Voor sommigen is een eenvoudige wafelijzer waarmee je snel en gemakkelijk wafels bakt ook voldoende. Mijn advies? Het beste wafelijzer is diegene die voldoet aan jouw specifieke wensen en eisen. Als dat zo is, dan is het waarschijnlijk een goede keuze.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een wafelijzer nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de promoties op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks of gratis accessoires zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms het beste wafelijzer van 2024 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

9. Zijn de reviews veelbelovend?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed dat specifieke wafelijzer nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden op zoek waren naar een wafelijzer met de beste prijs/kwaliteit. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen dat het wafelijzer écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review hebben geplaatst. Zo krijg je een goed beeld of het wafelijzer die jij op het oog hebt nu echt wel het beste wafelijzer voor je is.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over wafelijzers? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Haal alles uit de feestdagen met Steviefy

De feestdagen zijn in zicht en dat betekent drukke familiebijeenkomsten, feestelijke diners en verrukkelijke lekkernijen. Tijdens deze feestdagen is fun cooking erg gezellig want je staat dan niet de hele avond alleen in de keuken om voor jouw gezelschap te koken. Behalve voor wafelijzers heb ik ook andere koopgidsen geschreven voor keukenapparaten die onmisbaar zijn tijdens de feestdagen:

 • Met een pizza oven trakteer je jezelf en je gasten in een handomdraai op een zelfgemaakte pizza. Met de beste pizza oven van 2024 bereid je zelf andere gerechten met vlees, vis of groenten. Pizza ovens zijn zowel beschikbaar voor binnen als buiten.
 • Met een teppanyaki plaat bereid je samen met je tafelgenoten sissende steaks, gegrilde groenten en smaakvolle zeevruchten. De beste teppanyaki plaat van 2024 herken je aan de aanwezigheid van een instelbare thermostaat, een vetafvoer, een glazen deksel en een meegeleverde stenen- of geribbelde bakplaat.
 • Met een gourmetstel maak je van elke maaltijd een feestelijke aangelegenheid. Of je nu gaat voor klassieke gourmetrecepten of je creativiteit de vrije loop wilt laten met diverse ingrediënten, een gourmetstel biedt eindeloze mogelijkheden! Het beste gourmetstel van 2024 heeft doorgaans verstelbare temperatuurinstellingen, een antiaanbaklaag en ruime kookoppervlakken.
 • Wil je snel en moeiteloos smakelijke gegrilde gerechten bereiden tijdens de feestdagen? Dan is een contactgrill de beste koop. Hiermee bak je sappige steaks, gegrilde groenten en panini’s met een krokant korstje. De beste contactgrill van 2024 heeft automatische programma’s, een zwevende topplaat, timer en een gaarheidsindicator.
 • Met een croque monsieur machine tover je in een handomdraai heerlijke, gegrilde sandwiches met gesmolten kaas en andere ingrediënten tevoorschijn. De beste croque monsieur machine van 2024 heeft verstelbare temperatuurinstellingen, verwisselbare bakplaten en een compact ontwerp.
 • Sluit je feestelijke maaltijd af met een verfrissend dessert. Met de beste ijsmachine van 2024 maak je, precies naar jouw smaak, heerlijk roomijs, sorbet en frozen yoghurt. Ze hebben doorgaans een doorzichtig deksel met een vulopening, een display en timer.

Met deze onmisbare keukenapparaten til je jouw feestdagen naar een hoger culinair niveau.

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welk wafelijzer de beste koop voor je is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste wafelijzers uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!