Hou jij ook zoveel van een kopje koffie met een heerlijk laagje melkschuim? Dan heb ik goed nieuws voor je! De perfecte cappuccino, latte macchiato of flat white kan je ook gewoon thuis zelf maken met een elektrische melkopschuimer.

Maar hoe kies je een melkopschuimer? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste melkopschuimers van 2023? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste melkopschuimers van 2023 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste melkopschuimer wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Philips, Severin en SMEG toveren haast elk jaar een selectie nieuwe elektrische melkopschuimers hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste elektrische melkopschuimers van 2023 opgesomd. Niet alleen werden deze melkopschuimers beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget

Inventum MK350 Melkopschuimer

 • Inventum MK350
 • Inhoud melkreservoir: 350 ml

 • Opschuimcapaciteit: 115 ml

 • Verwarmingsfunctie:

 • Koud opschuimen:

 • Anti-kleeflaag:

 • Afneembare kan:

 • Dubbelwandig:

 • 360° draaibare voet:

1e keuze

Philips Senseo Melkopschuimer

 • Philips CA6500/60
 • Inhoud melkreservoir: 240 ml

 • Opschuimcapaciteit: 120 ml

 • Verwarmingsfunctie:

 • Koud opschuimen:

 • Anti-kleeflaag:

 • Afneembare kan:

 • Dubbelwandig:

 • 360° draaibare voet:

2e keuze

Severin SM 3587 melkopschuimer

 • Severin SM 3587
 • Inhoud melkreservoir: 700 ml

 • Opschuimcapaciteit: 350 ml

 • Verwarmingsfunctie:

 • Koud opschuimen:

 • Anti-kleeflaag:

 • Afneembare kan:

 • Dubbelwandig:

 • 360° draaibare voet:

Topper

SMEG Melkopschuimer MFF01RDEU

 • SMEG MFF01RDEU
 • Inhoud melkreservoir: 600 ml

 • Opschuimcapaciteit: 250 ml

 • Verwarmingsfunctie:

 • Koud opschuimen:

 • Anti-kleeflaag:

 • Afneembare kan:

 • Dubbelwandig:

 • 360° draaibare voet:

PS: Neem ook een kijkje naar de melkopschuimers met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue. Bovendien zitten er soms leuke promoties tussen!

Een goede melkopschuimer kopen: waar moet je op letten?

Melkopschuimers hebben verschillende functies en eigenschappen die bepalen hoe snel, hoe veel en hoe eenvoudig je een heerlijke melkschuimlaag voor je cappuccino of latte macchiato maakt. Hieronder vind je de belangrijkste zaken waar jij op moet letten als je de beste melkopschuimer voor jezelf wilt kopen.

1. Hoeveel kopjes koffie wil je aftoppen met een luchtige melkschuimlaag?

Sommige eigenschappen zijn zo vanzelfsprekend dat je ze haast over het hoofd ziet. De inhoud is het belangrijkste aandachtspunt bij het kopen van een melkopschuimer. Hoe groter de inhoud van het melkreservoir, hoe meer cappuccino’s of latte macchiato’s jij achter elkaar zet. De inhoud van het melkreservoir varieert van zo’n 115 tot 600 ml. Om je een idee te geven: met 120 ml schuim je melk op voor twee cappuccino’s en met 200 ml schuim je melk op voor vier cappuccino’s tegelijkertijd.

Let wel op: de hoeveelheid melk die je kunt opschuimen ligt altijd lager dan de inhoud van het melkreservoir, simpelweg omdat opgeschuimde melk meer volume inneemt.

2. Met welke handige functies haal je meer uit je melkopschuimer?

Je hebt verschillende functies en eigenschappen die het gebruiksgemak van je melkopschuimer vergroten. De belangrijkste zijn:

melkopschuimer met verwarmingsfunctie

Verwarmingsfunctie

Met een verwarmingsfunctie wordt de melk tijdens het opschuimen ook opgewarmd. Zo koelt je cappuccino niet meteen af. Bovendien kan je de melk ook gewoon opwarmen, voor bijvoorbeeld je chocolademelk of koffie verkeerd. Met de beste melkopschuimers stel je de temperatuur bovendien zelf in.

melkopschuimer met afneembare kan

Afneembare kan

De beste melkopschuimers beschikken doorgaans over een afneembare kan uit roestvast staal of glas. Hiermee kan je de opgeschuimde melk makkelijker inschenken en zo je vrienden of familie imponeren met je latte-kunst. Bovendien kan je deze afneembare kan na gebruik in je vaatwasser steken. Handig!

melkopschuimer met anti kleeflaag

Anti-kleeflaag

Melk kan aankoeken tijdens het verwarmen en opschuimen. Met een anti-kleeflaag voorkom je irritante schoonmaakklussen. Dankzij de anti-aanbaklaag reinig je dan de binnenkant van de melkopschuimer gemakkelijk met een doekje. Het deksel en de klopper spoel je dan tenslotte nog schoon onder de keukenkraan.

melkopschuimer in de vaatwasser

Vaatwasserbestendige onderdelen

Neem ook een kijkje naar het aantal vaatwasserbestendige onderdelen. Zo kunnen de kan, het deksel en de klopper vaak in de vaatwasser. De beste melkopschuimers beschikken soms ook over een zelfreinigingsprogramma.

dubbelwandige melkopschuimer

Dubbelwandig

Een melkopschuimer met een dubbelwandige behuizing wordt aan de buitenkant minder warm. Bovendien blijft de warme melk in een dubbelwandige melkopschuimer langer warm dan bij een enkelwandig model.

melkopschuimer koud

Koud opschuimen

Wist je dat je met een melkopschuimer ook melk koud kunt opschuimen? Zo geniet je in het voorjaar van een heerlijke latte macchiato, in de zomer van een romige ijskoffie of andere koude melkdranken en het najaar van warme chocolademelk.

Neem ook een kijkje of de melkopschuimer over een 360 graden draaibare voet beschikt. Ben je van plan om je elektrische melkopschuimer op te bergen in een kast? Dan kies je best een melkopschuimer met snoeropbergsysteem. Kortom, de beste melkopschuimer betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

3. Wil het oog ook wat?

design melkopschuimer

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je melkopschuimer zal immers vaak op een zichtbare plek staan. Het is dan ook belangrijk dat je er een zoekt die goed past bij de uitstraling van jouw keuken. Kies dus gerust een model met een opvallend design. Zo hebben sommige melkopschuimers een minimalistisch design in RVS of een kleurrijke afwerking.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je melkopschuimer qua stijl en/of kleur past in het interieur van je keuken. Zo kan je het toestel ook matchen met je andere keukenapparaten. Denk maar aan je waterkoker, broodrooster, blender, keukenrobot of koffiezetapparaat. Anders wordt zelfs de beste melkopschuimer, hoe goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

4. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een melkopschuimer?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Elektrische melkopschuimers zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede melkopschuimer koop je al vanaf 30 euro. Wil je echter de beste elektrische melkopschuimer van 2023, dan betaal je al snel 80 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een melkopschuimer kan dus behoorlijk variëren. 

Eigenschappen die de prijs het meest beïnvloeden zijn de bouwkwaliteit, de inhoud van het melkreservoir en de extra opties als temperatuurinstellingen en vaatwasserbestendige onderdelen. Aan jou de keuze waar je op wilt besparen.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een melkopschuimer nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op Coolblue en bol.com goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks of melkopschuimers met gratis accessoires zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste melkopschuimer van 2023 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

5. Wat zeggen de reviews?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke melkopschuimer nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden een melkopschuimer met de beste prijs/kwaliteit zochten. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de melkopschuimers écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review achterlieten. Zo krijg je een goed beeld of de melkopschuimer dat jij op het oog hebt nu echt wel de beste koop is. De klant heeft altijd gelijk!

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over melkopschuimers? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke melkopschuimer de beste koop voor jou is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste melkopschuimers uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!

Gemiddelde beoordeling: 4.8 (124 stemmen)

Jammer dat je dit geen waardevolle pagina vond!

Dit kunnen we beter doen!

Hoe kan deze pagina beter worden?