Hou je van kokkerellen en bakken? Dan is een keukenweegschaal een must! Het succes van een gerecht of lekkernij hangt grotendeels af van de juiste hoeveelheid ingrediënten. Met een goede keukenweegschaal hoef jij je dan ook geen zorgen meer te maken.

Maar hoe kies je een keukenweegschaal? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste keukenweegschalen van 2021? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste keukenweegschalen van 2021 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste keukenweegschaal wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Soehnle, Brabantia, Inventum en Tristar toveren haast elk jaar een selectie nieuwe keukenweegschalen uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste keukenweegschalen van 2021 opgesomd. Niet alleen werden deze keukenweegschalen beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget

Soehnle Page Comfort 400

 • Soehnle Page
  Comfort 400
  De Soehnle Page Comfort 400 is een aantrekkelijke, tijdloze en gemakkelijk te bedienen keukenweegschaal dat perfect in elke keuken kan past. Deze keukenweegschaal is klein en compact maar presteert daarom ook niet minder. Zo weegt de Soehnle Page Comfort 400 tot 1 gram nauwkeurig, met een maximaal weegvermogen van 10 kg. Het beschikt over een LCD-scherm, een praktische weegfunctie (tarra) en antislipvoeten voor een stabiele weging. Dankzij het platte ontwerp neemt deze keukenweegschaal bovendien weinig ruimte in beslag. Met de meegeleverde batterijen kan je de Soehnle Page Comfort 400 meteen gebruiken en is bovendien energiezuinig dankzij de automatische aan / uit-functie. Daarbovenop zitten de batterijen veilig in de batterijbehuizing dat stevig vastgeschroefd, zodat ze buiten het bereik van kinderhandjes blijven. Ben je dus op zoek naar een goedkope keukenweegschaal met een goede kwaliteit? Dan is de Soehnle Page Comfort 400 de beste keukenweegschaal voor jou!
 • Type: Digitaal

 • Maximaal gewicht: 10 kg

 • Weegnauwkeurigheid: 1 g

 • Type batterij: AAA
 • Tarra-functie:

 • Automatische uitschakeling:

 • Vaatwasserbestendig:

1e keuze
Soehnle Page Profi 200
 • Soehnle Page
  Profi 200
  De Soehnle Page Profi 200 is een aantrekkelijke, tijdloze en gemakkelijk te bedienen keukenweegschaal dat perfect in elke keuken kan past. Deze keukenweegschaal is klein en compact maar presteert daarom ook niet minder. Zo weegt de Soehnle Page Profi 200 tot 1 gram nauwkeurig, met een maximaal weegvermogen van 15 kg. Het beschikt over een LCD-scherm, een praktische weegfunctie (tarra) en antislipvoeten voor een stabiele weging. Dankzij het platte ontwerp neemt deze keukenweegschaal bovendien weinig ruimte in beslag. Bovendien kan je deze keukenweegschaal gemakkelijk aan de muur hangen, zodat 'ie weinig ruimte in beslag neemt en je de weegschaal gemakkelijk pakt. Met de meegeleverde batterijen kan je de Soehnle Page Profi 200 meteen gebruiken en is bovendien energiezuinig dankzij de automatische aan / uit-functie. Daarbovenop zitten de batterijen veilig in de batterijbehuizing dat stevig vastgeschroefd, zodat ze buiten het bereik van kinderhandjes blijven. Ben je op zoek naar een keukenweegschaal met een goede prijs/kwaliteit? Dan is de Soehnle Page Profi 200 de beste keukenweegschaal van het moment!
 • Type: Digitaal

 • Maximaal gewicht: 15 kg

 • Weegnauwkeurigheid: 1 g

 • Type batterij: AAA
 • Tarra-functie:

 • Automatische uitschakeling:

 • Vaatwasserbestendig:

2e keuze

Brabantia Tasty

 • Brabantia
  Tasty+
  De Brabantia Tasty+ is een aantrekkelijke, tijdloze en gemakkelijk te bedienen keukenweegschaal dat perfect in elke keuken kan past. Deze keukenweegschaal is klein en compact maar presteert daarom ook niet minder. Zo weegt de Brabantia Tasty+ tot 1 gram nauwkeurig, met een maximaal weegvermogen van 5 kg. Het beschikt over een LCD-scherm, een praktische weegfunctie (tarra) en antislipvoeten voor een stabiele weging. Dankzij het platte ontwerp neemt deze keukenweegschaal bovendien weinig ruimte in beslag. Met de meegeleverde batterijen kan je de Brabantia Tasty+ meteen gebruiken en is bovendien energiezuinig dankzij de automatische aan / uit-functie. Je weegt bovendien gemakkelijk Amerikaanse recepten, melk en water af dankzij de verschillende weegeenheden.
 • Type: Digitaal

 • Maximaal gewicht: 5 kg

 • Weegnauwkeurigheid: 1 g

 • Type batterij: AAA
 • Tarra-functie:

 • Automatische uitschakeling:

 • Vaatwasserbestendig:

Topper

Soehnle Page Aqua Proof

 • Soehnle Page
  Aqua Proof
  De Soehnle Page Aqua Proof is een aantrekkelijke, tijdloze en gemakkelijk te bedienen keukenweegschaal dat perfect in elke keuken kan past. Deze keukenweegschaal is klein en compact maar presteert daarom ook niet minder. Zo weegt de Soehnle Page Aqua Proof tot 1 gram nauwkeurig, met een maximaal weegvermogen van 10 kg. Het beschikt over een praktische weegfunctie (tarra) en antislipvoeten voor een stabiele weging. Dankzij de gecertificeerde waterdichte behuizing kan je de Page Aqua Proof zonder nadenken in de vaatwasser zetten of afspoelen onder stromend water. Dankzij het platte ontwerp neemt deze keukenweegschaal bovendien weinig ruimte in beslag. Tegelijkertijd zorgt het extra grote LCD-scherm voor de best mogelijke leesbaarheid en de gepatenteerde Sensor Touch-functie garandeert een comfortabele bediening, want een lichte aanraking van de knoppen is alles wat nodig is. Met de meegeleverde batterijen kan je de Page Aqua Proof meteen gebruiken en is bovendien energiezuinig dankzij de automatische aan / uit-functie. Daarbovenop zitten de batterijen veilig in de batterijbehuizing dat stevig vastgeschroefd, zodat ze buiten het bereik van kinderhandjes blijven. Ben je op zoek naar een keukenweegschaal met een goede prijs/kwaliteit? Dan is de Soehnle Page Aqua Proof de beste keukenweegschaal van het moment!
 • Type: Digitaal

 • Maximaal gewicht: 10 kg

 • Weegnauwkeurigheid: 1 g

 • Type batterij: AA
 • Tarra-functie:

 • Automatische uitschakeling:

 • Vaatwasserbestendig:

PS: Neem ook een kijkje naar de keukenweegschalen met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue. Bovendien zitten er soms leuke promoties tussen!

De beste keukenweegschaal kopen? Hier moet je op letten:

Wat de beste keukenweegschaal voor jou is, hangt grotendeels af van jouw behoeften. Hieronder leg ik je uit waar je op moet letten als je een keukenweegschaal wilt kopen.

1. Kies je voor een analoge of digitale keukenweegschaal?

Hoewel analoge keukenweegschalen nog steeds bestaan, zijn het momenteel vooral de digitale keukenweegschalen die het populairst zijn. 

digitale keukenweegschaal

Niet alleen is een digitale keukenweegschaal nauwkeuriger dan een analoge weegschaal, je ziet ook in één oogopslag het gewicht op het digitale scherm. Bovendien beschikken ze ook over handige functies die een analoge weegschaal niet heeft. Denk maar aan een tarra-functie waarmee je je keukenweegschaal weer op nul zet en zo het gewicht van je kom niet meeneemt in het gewicht. Bovendien maak je digitale (platte) weegschalen doorgaans makkelijker schoon en heb je voor het opbergen niet veel ruimte nodig, je bergt ze namelijk makkelijk op in een keukenlade.

Een analoge keukenweegschaal met kom kan dan weer een echte eye-catcher zijn in je keuken en je hebt altijd een schaal bij de hand. Bovendien heb je er geen batterijen nodig.

Of een analoge of een digitale keukenweegschaal voor jou beter is, hangt dus grotendeels ook van je eigen smaak en voorkeuren af.

2. Hoeveel en hoe nauwkeurig wil je afwegen?

Een ander belangrijk aspect van een keukenweegschaal is de nauwkeurigheid en het weegvermogen. Keukenweegschalen verschillen namelijk soms van elkaar in de afronding van het gewicht en het maximale weegbereik. 

nauwkeurigheid keukenweegschaal

Nauwkeurigheid

Het belangrijkste aspect van een keukenweegschaal is de nauwkeurigheid van de meting. De meeste digitale keukenweegschalen zijn in staat om het gewicht tot op één gram nauwkeurig weer te geven. Dit is doorgaans voldoende voor de meeste recepten. Weeg je soms ook poeders of kruiden af? Dan heb je wellicht een zeer nauwkeurige keukenweegschaal nodig waarmee je tot op 0,1 gram nauwkeurig kan wegen.

weegvermogen van de keukenweegschaal

Weegvermogen

Bovendien is het weegvermogen van een keukenweegschaal ook belangrijk. Het zou zonde zijn dat je een zak met appels weegt en je plots ‘Error’ op het display ziet staan. Het maximaal weegvermogen van een keukenweegschaal varieert van 3 kilogram tot wel 15 kilogram. Voor thuisbakkers die grote hoeveelheden bloem of suiker afwegen, is een keukenweegschaal met een weegvermogen van minimaal 5 kilogram een goede keuze.

Het voordeel van een goede keukenweegschaal is dat je deze ook voor andere zaken kan gebruiken. Denk maar aan het wegen van pakjes en brieven.

3. Met welke handige eigenschappen haal je meer uit je keukenweegschaal?

Je hebt verschillende functies en eigenschappen die het gebruiksgemak van je keukenweegschaal vergroten. De belangrijkste zijn:

keukenweegschaal met tarra functie

Tarra-functie

Met de tarra-functie zet je jouw keukenweegschaal weer op nul, zelfs wanneer er een kom of schaal op de weegschaal staat. Handig wanneer je meerdere ingrediënten in één kommetje wilt afwegen.

Indicator van batterij-niveau op een keukenweegschaal

Indicator van batterij-niveau

Een keukenweegschaal werkt doorgaans op batterijen. Met een batterij-niveau indicator zie je in één oogopslag hoe lang je de batterijen nog kan gebruiken. Zo vermijd je dat je keukenweegschaal tijdens het afwegen abrupt uitvalt.

de beste keukenweegschalen zijn doorgaans waterbestendig

Waterdicht

Als jij er altijd een boeltje van maakt wanneer je je ingrediënten afweegt, dan is een waterdichte keukenweegschaal de beste koop. Zo’n keukenweegschaal kan je heel eenvoudig in de vaatwasser steken of onder de kraan houden.

Neem ook zeker een kijkje of de keukenweegschaal beschikt over antislipvoetjes. Zo blijft het toestel goed op z’n plek staan. Bovendien schakelen de beste keukenweegschalen zich na gebruik vanzelf uit. Zo bespaar je de batterij. De beste keukenweegschaal betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

4. Welke batterijen worden er gebruikt?

Herinner jij je nog de keukenweegschalen met een stekker? Niet altijd even handig! Gelukkig zijn de keukenweegschalen tegenwoordig vrijwel allemaal voorzien van batterijen. Deze variëren van een enkele knoopcel batterij tot verschillende AAA-batterijen. Deze moeten eens in de zoveel tijd vervangen worden. Ik zou persoonlijk altijd een keukenweegschaal kopen met AAA-batterijen, omdat deze nu eenmaal makkelijker verkrijgbaar zijn.

5. Wil het oog ook wat?

de beste keukenweegschaal is er soms ook eentje die je mooi vindt

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je keukenweegschaal zal immers vaak op een zichtbare plek staan. Het is dan ook belangrijk dat je er een zoekt die goed past bij de uitstraling van jouw keuken. Kies dus gerust een model met een opvallend design. Zo hebben sommige keukenweegschalen een retrolook, een minimalistisch design, een kleurrijke afwerking of mooie ronde vormen.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je keukenweegschaal qua stijl en/of kleur past in het interieur van je keuken of je andere keukenapparaten die je in combinatie met je keukenweegschaal gebruiken. Denk maar aan je keukenrobot, airfryer, broodbakmachine, soepmaker, wafelijzer of staafmixer. Anders wordt zelfs de beste keukenweegschaal, hoe goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

6. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een keukenweegschaal?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Keukenweegschalen zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede keukenweegschaal koop je al vanaf 20 euro. Wil je echter de beste keukenweegschaal van 2021, dan betaal je al snel 40 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een keukenweegschaal kan dus behoorlijk variëren. 

Eigenschappen die de prijs het meest beïnvloeden zijn de bouwkwaliteit, de weegnauwkeurigheid en de extra functies. Aan jou de keuze waar je op wilt besparen.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een keukenweegschaal nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op Coolblue en bol.com goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste keukenweegschalen van 2021 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over keukenweegschalen? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke keukenweegschaal de beste koop voor je is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste keukenweegschalen uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!

Gemiddelde beoordeling: 4.7 (126 stemmen)