Gepubliceerd op 20 februari 2021 door Steven De Moor – Laatste update op 12 februari 2024.

Dat mysterieuze gekraak van een naald op vinyl… Die zwarte vinylplaat in een een prachtige hoes… Het volle, zuivere geluid uit de luidsprekers. Platenspelers zijn de laatste jaren weer enorm populair geworden, zélfs in streamingtijden. 

Maar hoe kies je een goede platenspeler voor thuis? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste platenspelers van 2024? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste platenspelers van 2024 voor jou op een rijtje gezet

Wist je dat fabrikanten zoals Denon, Audio-Technica, Denver en Lenco bijna elk jaar een selectie nieuwe platenspelers op de markt brengen? Het aanbod platenspelers is daarom tegenwoordig enorm. Daarom dook ik in de fascinerende wereld van platenspelers met één doel voor ogen: op zoek gaan naar de 4 beste platenspelers van 2024 voor mijn lezers. Gedurende enkele weken heb ik 14 verschillende platenspelers vergeleken, waarvan ik er uiteindelijk 8 heb van getest. Hierbij heb ik niet alleen gelet op de gebruiksvriendelijkheid en bouwkwaliteit van deze 8 platenspelers… Ik testte ook de aanwezige functies en eigenschappen als de stofkap, USB-aansluiting, radio en instelbaar toerental. Bovendien keek ik ook naar de prijs-kwaliteitverhouding en uiteraard de beoordelingen van andere gebruikers of consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig.

De duidelijke winnaar is de Audio Technica AT-LP120; deze platenspeler scoorde tijdens mijn vergelijking en tests het hoogst en krijgt daarom van mij het label “beste koop.” Neem ook een kijkje naar de overige drie platenspelers die het best uit de test kwamen:

Budget
Lenco LS 50
 • Lenco
  LS-50
 • Type: Handmatig

 • Aandrijving: Belt-drive

 • RPM instelbaar: 33, 45, 78

 • USB-aansluiting:

 • Bluetooth:

 • Ingebouwde voorversterker:

 • Ingebouwde speakers:

 • Stofkap:

1e keuze
Audio Technica AT LP120XUSBHC
 • Audio Technica
  AT-LP120
 • Type: Handmatig

 • Aandrijving: Direct drive

 • RPM instelbaar: 33, 45, 78

 • USB-aansluiting:

 • Bluetooth:

 • Ingebouwde voorversterker:

 • Ingebouwde speakers:

 • Stofkap:

2e keuze
Sony PS LX310BT
 • Sony PS-LX310BT
 • Type: Vol automatisch

 • Aandrijving: Belt-drive

 • RPM instelbaar: 33, 45

 • USB-aansluiting:

 • Bluetooth:

 • Ingebouwde voorversterker:

 • Ingebouwde speakers:

 • Stofkap:

Topper
Denon DP 450USB
 • Denon DP-450USB
 • Type: Half automatisch

 • Aandrijving: Belt-drive

 • RPM instelbaar: 33, 45, 78

 • USB-aansluiting:

 • Bluetooth:

 • Ingebouwde voorversterker:

 • Ingebouwde speakers:

 • Stofkap:

De best geteste platenspelers van 2024 voor jou toegelicht

Wil je meer weten over de platenspelers die in 2024 het beste uit de test kwamen? Ik heb ze voor jou hieronder even toegelicht:

Lenco LS-50
Budget

Lenco LS-50

Ben je op zoek naar een goedkope platenspeler? Dan is de Lenco LS-50 de beste platenspeler in de budgetklasse. Deze platenspeler valt op door zijn modern design en is uitgerust met twee ingebouwde luidsprekers die ingenieus zijn verwerkt in de pootjes van deze Lenco platenspeler. Voor de echte muziekliefhebber is er ook een RCA stereo-uitgang waarmee je de LS-50 aansluit op externe speakers. Welke muziek je ook luistert, met de Lenco LS-50 wissel je probleemloos van 33 naar 45 of 78 RPM. De naalddruk van deze Lenco platenspeler pas je gemakkelijk aan met het verstelbare contragewicht. Met de Lenco LS-50 breng je bovendien ook je oude platenverzameling digitaal tot leven. Deze Lenco platenspeler is namelijk voorzien van een USB-poort waarmee je in een mum van tijd jouw vinyl digitaliseert. Zo leg jij op deze manier je hele platencollectie vast in een digitaal archief op je laptop of smartphone. Verder wordt de Lenco LS-50 geleverd met een afneembare stofkap waarmee je de platenspeler beschermt tegen stof en ander vuil. Zo heb jij met deze Lenco LS-50 platenspeler jarenlang plezier van de muziek van toen, afgespeeld op apparatuur van nu. Kortom, de Lenco LS-50 is de beste platenspeler onder 100 euro.

Audio Technica AT-LP120XUSBHC
1e keuze

Audio Technica AT-LP120XUSBHC

De Audio Technica AT-LP120XUSBHC is veruit één van de betere platenspeler onder 300 euro. Passie, creativiteit en expertise. Dat zijn de waarden achter het erfgoed van Audio-Technica. En deze waarden vind je ook meteen terug in deze platenspeler. Wat me meteen opviel bij de Audio Technica AT-LP120XUSBHC is de snelle opstartsnelheid. Dat heeft deze platenspeler te danken aan zijn krachtige direct-drive motor. Je kunt kiezen tussen 33, 45 of, door ze beide in te drukken, 78 RPM. Die snelheid kun je bovendien nog fijn afstellen door middel van de pitch fader en de stroboscoop. Met een verstelbaar gewicht op de achterzijde van de toonarm stel je de druk op de naald af. Zo ben je steeds verzekerd van een optimaal geluid. Zoals de volledige naam al doet vermoeden, beschikt deze platenspeler van Audio Technica ook een over een USB-poort waarmee je jouw vinylplaten digitaliseert via de meegeleverde Audacity-software. Verder vond ik de forward- en reverse-schakelaar ook een fantastische toevoeging aan deze platenspeler. Met standaard RCA-connectoren kun je hem ook op een stereo-installatie aansluiten. Een inschakelbare voorversterker maakt de bediening vanaf apparaten mogelijk die geen phono-ingang hebben. Verder ontvang je bij de Audio Technica AT-LP120XUSBHC een lichtgewicht AT-HS10-headshell, AT95E-element en stofkap. Als je dus op zoek bent naar de beste platenspeler onder 300 euro, dan is de Audio Technica AT-LP120XUSBHC de beste koop!

Sony PS-LX310BT
2e keuze

Sony PS-LX310BT

Met de Sony PS-LX310BT herontdek je jouw oude LP-collectie draadloos. Deze platenspeler van Sony beschikt over bluetooth waardoor je deze Sony platenspeler draadloos verbindt met apparaten als een bluetooth speaker, soundbar of draadloze hoofdtelefoon. Natuurlijk kan je met bijgeleverde kabels deze Sony PS-LX310BT ook op een versterker met bedrade speakers aansluiten. De keuze is aan jou! Dankzij het vol-automatische ontwerp hoef je jouw vinylplaten alleen maar in deze Sony platenspeler te plaatsen. De naald wordt namelijk automatisch gepositioneerd en geplaatst. Nadat de LP volledig is afgespeeld is, keert de pick-up arm automatisch terug in de ruststand. Zo kan jij nog even langer in je zetel blijven zitten! Wist je trouwens dat de pick-up arm bovendien een nieuw stijlvol ontwerp heeft gekregen van Sony? Dankzij de stevige aluminium constructie krijg je een stabieler, rijker én helderder geluid die bovendien een krachtige bas produceert. Zo geniet jij nog meer van het authentieke geluid van vinyl! Het strakke minimalistische ontwerp van de Sony PS-LX310BT past bovendien in elke ruimte van jouw huis. Jammer genoeg kan je met deze Sony platenspeler geen LP's digitaliseren. Anders zou deze Sony PS-LX310BT mijn topfavoriet zijn geweest. Desalniettemin behoort de Sony PS-LX310BT tot één van de beste volautomatische platenspelers van 2024 in het middensegment.  

Denon DP-450USB
Topper

Denon DP-450USB

Denon is al 100 jaar lang een voorloper in audiotechnologie en dat is bij de Denon DP-450USB niet anders. Deze platenspeler heeft een elegant, modern en compact ontwerp dat perfect in elk interieur past. Dankzij de geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker kun je deze Denon platenspeler rechtstreeks aansluiten op alle muziekinstallaties. Welke muziek je ook luistert, met de Denon DP-450USB wissel je probleemloos van 33 naar 45 of 78 RPM. Met de geïntegreerde USB-uitgang op de voorkant heb je de mogelijkheid jouw favoriete vinylplaten te digitaliseren naar MP3 of zelfs WAV-formaat (CD-kwaliteit). Met de meegeleverde Musicut software je gekopieerde vinylalbums te bewerken en te organiseren. Handig! De bediening van de Denon DP-450USB is bovendien halfautomatisch. Dit betekent dat de toonarm automatisch omhoog gaat en dat de platenspeler stopt wanneer de vinylplaat is afgelopen. De Denon DP-450USB heeft een geïntegreerd MM-element die de meest accurate luisterervaring produceert. Als je liever met een MC-element luistert, kan je het bestaande MM-element makkelijk vervangen. Wat ik ook fantastisch aan deze Denon platenspeler vind, is de geïntegreerde autosensor waarmee je ongewenste fluctuaties in de snelheid voorkomt. Zo behaal je steeds de meeste accurate audioweergave. De bijgeleverde stofkap beschermt deze Denon platenspeler niet alleen tegen stof, ze fungeert ook als displaystandaard voor je albumhoes wanneer je een LP draait. Een slim detail en een absolute meerwaarde voor je analoge muziekervaring! Kortom, de Denon DP-450USB is de beste high-end platenspeler van 2024!

Zo vergelijk en selecteer ik de beste platenspelers

Heb je al eens gekeken naar het aanbod platenspelers op bol.com of Coolblue? Aangezien er enorm veel toestellen op de markt zijn, is het voor mij onmogelijk om elke platenspeler individueel te testen. Vind je dat ook niet? Daarom heb ik een testproces ontwikkeld waarmee ik uiteindelijk tot een selectie van 4 platenspelers kan komen. Dus voordat je een toestel in mijn koopgids vindt, heb ik eigenlijk al uren besteed aan vooronderzoek, overwegingen en natuurlijk ook enkele uitgebreide tests. Dat gaat zo:

1. Het vooronderzoek

Een nieuwe koopgids begint altijd vanuit het perspectief van de gebruiker. Als je een platenspeler koopt, waar moet jij dan als consument precies op letten? Kies je voor een automatisch platenspeler of een model met handbediening? Met ingebouwde speakers of niet? Kies je voor een directe of riemaandrijving? Hebben een USB-aansluiting, hoofdtelefoon aansluiting en een stofkap een toegevoegde waarde? Functies en eigenschappen die niet alleen belangrijk zijn bij een platenspeler maar waar ik ook rekening mee houd bij de preselectie.

2. De preselectie

Van zodra ik een lijst heb van eigenschappen waaraan een platenspeler moet voldoen, begin ik met de preselectie. Mijn preselectie is een verzameling van platenspelers die ik op basis van verschillende criteria heb gekozen. Niet alleen moeten de platenspelers in deze preselectie aan een aantal functies en eigenschappen voldoen, ik hou ook rekening met een andere criteria. Is het merk van de platenspeler betrouwbaar? Hoe zit het met de prijs/kwaliteit? Welke platenspelers zijn op dit moment populair? Wat zeggen de reviews op webshops als bol.com en Coolblue? Welke platenspelers zijn volgens onafhankelijke organisaties zoals Test Aankoop en de Consumentenbond een goede koop? Deze gegevens verzamelen ik zorgvuldig in een spreadsheet waarmee ik dan uiteindelijk een preselectie maak van platenspelers.

3. In gesprek met een expert

Na de preselectie neem ik ook snel nog even de tijd om met een expert in gesprek te gaan. Dit is iemand die ofwel regelmatig platenspelers gebruikt ofwel er veel vanaf weet. In dit interview probeer ik te achterhalen waar ik precies op moet letten wanneer ik de platenspeler zou testen. Daarnaast leg ik ook de focus op veelgestelde vragen rond platenspelers. Die plaats ik dan ook vaak onderaan deze pagina. Met de informatie van de expert, mijn eigen vooronderzoek en preselectie koop ik vervolgens enkele platenspelers die ik kan testen.

4. Het testproces

Ik test de platenspelers vanuit het perspectief van de gebruiker. Voordat ik hiermee begin, heb ik al een spreadsheet gevuld met testcases, vragen én criteria waaraan platenspelers moeten voldoen. Deze spreadsheet is het resultaat van het vooronderzoek en het gesprek met de expert(s). Aangezien mijn lezers de producten hoofdzakelijk thuis gebruiken, doe ik dat dus ook.

Nadat ik de platenspelers heb getest, koppel ik de producten aan een categorie. De categorieën die ik op steviefy.be gebruik, zijn: beste budget platenspeler, mijn 1e keuze, de runner-up (2e keuze) en tenslotte de topper (de best geteste platenspeler, ongeacht de prijs). Deze 4 platenspelers giet ik nadien in een handige vergelijkstabel, zoals je die hierboven ziet.

5. Meer dan alleen testen

Ik heb in die aantal jaren dat ik intussen steviefy.be beheer, goede contacten met leveranciers opgebouwd. Ik ontvang namelijk ook soms producten gratis van een leverancier. Daarom deel ik ook graag steeds mijn ervaringen met de leveranciers. Zowel de positieve als negatieve. Door deze informatie te delen met leveranciers, kunnen zij specifieke aanpassingen doorvoeren om de gebruiksvriendelijkheid van hun producten te verbeteren.

6. Alle platenspelers worden hergebruikt

Na het testen, heb ik natuurlijk enkele platenspelers te veel staan. Deze toestellen worden nooit opzij gezet. Mijn aanpak is pragmatisch: de platenspelers die na mijn testproces nog steeds in uitstekende staat verkeren, stuur ik terug op naar de verkoper. Ik geloof namelijk in het hergebruiken van toestellen. Indien ze toch niet meer worden aanvaard, verkoop ik ze tweedehands of schenk ik ze weg aan mensen of organisaties die hier baat mee hebben.

7. Door technologische trends hou ik dit artikel up-to-date

De wereld van platenspelers staat niet stil, en daarom probeer ik ook elk kwartaal deze koopgids en de uitgelichte platenspelers up-to-date te brengen.

Een goede platenspeler kopen: waar moet je op letten?

Jouw persoonlijke zoektocht naar de beste platenspeler is niet op 1-2-3 geklaard. Je moet immers bepaalde eigenschappen en functies van een platenspeler overwegen. De belangrijkste heb ik voor jou op een rij gezet.

1. Automatisch of handbediening?

Je kan op verschillende manieren een platenspeler bedienen. Ik licht ze hieronder even toe:

handmatige platenspeler

Handmatige platenspeler

De beste platenspelers hebben doorgaans een handmatige bediening. Je plaatst de naald op de vinylplaat en plaatst het terug in de ruststand wanneer de muziek is afgelopen. Alle handelingen moet je dus zelf uitvoeren. Handmatige platenspelers zijn daardoor de beste keuze voor echte vinylliefhebbers: voor velen is het plaatsen van de naald en terugzetten van de arm een echt ritueel.

halfautomatische platenspeler

Halfautomatische platenspeler

Een halfautomatische platenspeler voert, zoals de naam zegt, een deel van de taken automatisch uit. Je plaatst de naald nog steeds zelf op de vinylplaat, maar van zodra de plaat is afgelopen, wordt de naald automatisch van de plaat gehaald en gaat de arm zelfstandig in rustpositie. Het gebruiksgemak bij een halfautomatische platenspeler ligt dus hoger dan bij een handmatige platenspeler.

Automatische platenspeler

Volautomatische platenspeler

Met een volautomatische platenspeler hoef je enkel en alleen nog maar de LP op de platenspeler te leggen en op de startknop te drukken, daarna heb je er geen omkijken meer naar. Alle andere handelingen worden zelfstandig uitgevoerd. De armlift met naald wordt automatisch op de vinylplaat geplaatst en keert automatisch weer terug naar de rustpositie van zodra de plaat is afgelopen.

Op zich is er geen verkeerde keuze. De automatisatie heeft geen invloed op de geluidskwaliteit van je platenspeler. Alleen rasechte audiofielen beschouwen de handmatige platenspeler als de beste platenspeler. Volgens hen verliest de (half)automatische platenspeler een deel van zijn essentie.

2. Met ingebouwde speakers of niet?

Heb je nog geen externe versterker of HiFi-set? Dan is een platenspeler met ingebouwde speakers misschien wel de beste keuze. Zo hoef je geen dure versterker en speakers aan te kopen. Zo kan je meteen genieten van je favoriete muziek. Bovendien zijn ze ook geschikt om overal mee naartoe te nemen. Doorgaans beschikken goedkope platenspelers vaak over ingebouwde speakers. Houd er wel rekening mee dat de geluidskwaliteit niet optimaal is. Gelukkig hebben bijna alle moderne platenspelers een RCA-uitgang zodat je het apparaat later toch nog op een versterker of HiFi-set kunt aansluiten.

Koop je toch een platenspeler zonder ingebouwde speakers? Dan is het aansluiten van een externe versterker of HiFi-set noodzakelijk. Let bovendien goed op of de platenspeler een ingebouwde voorversterker heeft. Het geluidssignaal van een platenspeler is namelijk relatief zacht. Normaal gezien kan je een platenspeler alleen maar aansluiten op een phono-ingang. Met een ingebouwde voorversterker kan je de platenspeler aansluiten op elke gangbare audio ingang zoals bijvoorbeeld die van je home cinema-set.

3. Kies je voor een directe of riemaandrijving?

Platenspelers verschillen ook van elkaar in het type aandrijving van de motor die de draaischijf, waar de vinylplaat op ligt, laat draaien. Platenspelers hebben een riemaandrijving of een directe aandrijving die van elkaar verschillen:

aandrijving platenspeler
 • Met een riemaandrijving, ofwel belt-drive, wordt de platenspeler aangedreven door een riem rondom het draaiplateau. Doordat de motor losstaat van het plateau, zijn ongewenste trillingen uitgesloten. Met  deze aandrijving behaal je dus het meest ‘schone' geluid. Onthoud wel dat het draaiplateau niet meteen op volle toeren draait en dat de riem na verloop van tijd moet vervangen worden.
 • Met een directe aandrijving, ofwel direct-drive, is het draaiplateau rechtstreeks aangesloten op de motor. Het toerental is daardoor zeer constant en als je de plaat start, is de juiste snelheid meteen bereikt. Een nadeel is dat de motor wel ongewenste trillingen kan veroorzaken. Platenspelers met een direct drive worden door DJ's als beste keuze beschouwd.

Ben je van plan om naar muziek te luisteren in je zetel, dan is de beste platenspeler voor jou er eentje met riemaandrijving.

4. Met welke handige extra's haal je meer uit je platenspeler?

Je hebt verschillende functies en eigenschappen die het gebruiksgemak van je platenspeler vergroten. De belangrijkste zijn:

platenspeler met usb aansluiting

USB-aansluiting

Ben je in het bezit van enkele LP's die je wilt digitaliseren? Dan kan je een platenspeler met USB-aansluiting verbinden via een kabel met je laptop waarna je de muziek via software opslaat. Zo zet je lp’s om tot mp3’s. Ook kan je soms de USB-aansluiting gebruiken om muziek af te spelen.

platenspeler met hoofdtelefoon aansluiting

Hoofdtelefoon aansluiting

Heb je enkele huisgenoten die je liever niet de hele dag rock 'n roll horen afspelen? Dan is de beste platenspeler er eentje met een hoofdtelefoon aansluiting. Hiermee koppel je je hoofdtelefoon met een jackplug aan de platenspeler en geniet je in stilte van al je platen.

design van een platenspeler

Bluetooth

Niets gaat boven het geluid van vinyl, maar zo af en toe is een Spotify-playlist ook wel fijn. Wanneer een platenspeler beschikt over Bluetooth, stream je draadloos je favoriete muziek vanaf je smartphone of tablet naar de platenspeler. De muziek klinkt vervolgens uit de speakers.

stofkap platenspeler

Stofkap

Met een stofkap bescherm je jouw platenspeler tegen stof. Niet alleen ziet een platenspeler met stof er verschrikkelijk uit, ook de klank wordt op een negatieve wijze beïnvloed door stof. Bovendien kan stof tijdens het afspelen de vinylplaat beschadigen. Alleen maar voordelen dus met een stofkap!

platenspeler toerental

Toerental aanpasbaar

Wist je dat de draaisnelheid (RPM) van een platenspeler erg belangrijk is? Vinylplaten worden namelijk afgespeeld op 33, 45 of 78 RPM. Kijk daarom uit of de platenspeler over een knop beschikt waarmee je het toerental kan regelen. De betere platenspelers beschikken doorgaans over de drie snelheden.

platenspeler met radio

Radio

Heel wat vintage platenspelers beschikken tegenwoordig over een ingebouwde AM/FM radio. Zo kan je dag in dag uit ook genieten van de muziek op StuBru of Nostalgie. Sommige platenspelers beschikken bovendien soms ook over een CD- of cassettespeler. Zo hoef jij geen (DAB+) radio te kopen.

Bovendien raad ik je ook aan om te kijken naar de kabellengte van de platenspeler. Zo voorkom je onaangename verrassingen. Kortom, de beste platenspeler betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

5. Wil het oog ook wat?

platenspeler met bluetooth

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je platenspeler zal immers vaak op een zichtbare plek staan. Het is dan ook belangrijk dat je een model zoekt die goed past bij de uitstraling van jouw interieur. Zo is vintage tegenwoordig hip, hoewel je ook platenspelers kunt kopen met een minimalist design.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je platenspeler qua stijl en/of kleur past in het interieur van je woonkamer of bureau. Zo kan je het toestel ook matchen met je andere apparaten. Denk maar aan je televisie, DAB+ radio of (bluetooth) speaker. Anders wordt zelfs de beste platenspeler, hoe goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

6. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een platenspeler?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Platenspelers zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede platenspeler voor thuis koop je al vanaf 100 euro. Wil je echter de beste platenspeler van 2024, dan betaal je al snel 250 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een platenspeler kan dus behoorlijk variëren. 

Eigenschappen die de prijs het meest beïnvloeden zijn de bouwkwaliteit, het type bediening en de extra opties als een USB- en hoofdtelefoon aansluiting, Bluetooth en stofkap. Aan jou de keuze waar je op wilt besparen.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een platenspeler nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks of platenspelers met gratis accessoires zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms één van de betere platenspelers van 2024 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

7. Wat zeggen de reviews?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke platenspeler nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden een platenspeler met de beste prijs/kwaliteit zochten. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de platenspelers écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review achterlieten. Zo krijg je een goed beeld of de platenspeler dat jij op het oog hebt nu echt wel de beste koop is. De klant heeft altijd gelijk!

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over platenspelers? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke platenspeler de beste koop voor jou is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de platenspelers uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!