Gepubliceerd op 2 juni 2022 door Steven De Moor – Laatste update op 28 januari 2024.

Heb je graag een buzz-cut, gemillimeterd kapsel of toch helemaal kaal? Met een tondeuse kan het allemaal! Bovendien bespaar je zo een tripje naar de kapper. Na twee tot drie keer zelf je haar te trimmen heb je de kosten van de tondeuse er al weer uit!

Maar hoe kies je een goede tondeuse? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste tondeuses van 2024? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste tondeuses van 2024 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste tondeuse wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als BaByliss, Philips, Remington en Wahl toveren haast elk jaar een selectie nieuwe tondeuses uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste tondeuses van 2024 opgesomd. Niet alleen werden deze tondeuses beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget
Remington HC5035
 • Remington HC5035
 • Kniplengte: 1,5 t/m 25 mm

 • Aantal opzetkammen: 9

 • Draadloos:

 • Bedraad te gebruiken:

 • Accuduur: -

 • Snelladen:

 • Afspoelbare kop:

 • Extra accessoires:

1e keuze
BaBylissMEN Lithium Power E986E
 • BaBylissMEN E986E
 • Kniplengte: 0,6 t/m 28 mm

 • Aantal opzetkammen: 8

 • Draadloos:

 • Bedraad te gebruiken:

 • Accuduur: 160 minuten

 • Snelladen:

 • Afspoelbare kop:

 • Extra accessoires:

2e keuze
Babyliss E978E Carbon Titanium
 • BaBylissMEN E978E
 • Kniplengte: 1 t/m 25 mm

 • Aantal opzetkammen: 2

 • Draadloos:

 • Bedraad te gebruiken:

 • Accuduur: 60 minuten

 • Snelladen:

 • Afspoelbare kop:

 • Extra accessoires:

Topper
wahl elite pro
 • Wahl Elite Pro
 • Kniplengte: 0,6 t/m 25 mm

 • Aantal opzetkammen: 10

 • Draadloos:

 • Bedraad te gebruiken:

 • Accuduur: -

 • Snelladen:

 • Afspoelbare kop:

 • Extra accessoires:

De best geteste tondeuses van 2024 voor jou toegelicht

Wil je meer weten over de tondeuses die in 2024 het beste uit de test kwamen? Ik heb ze voor jou hieronder even toegelicht:

Remington HC5035
Budget

Remington HC5035

Als je op zoek bent naar een goedkope tondeuse dan is de Remington HC5035 de beste koop. Leuk aan deze Remington tondeuse zijn de 9 gekleurde opzetkammen van 0,5 tot 25 mm. Zo hoef je nooit meer eindeloos te zoeken naar die ene zwarte opzetkam die je nodig heb. Als je altijd kies voor één of twee bepaalde opzetkammen, dan hoef je voortaan alleen nog maar de kleur te onthouden. Zo handig! Qua onderhoud verdient deze Remington tondeuse ook een pluim. Je koppelt namelijk de zelfslijpende stalen bladen makkelijk los om achtergebleven haren weg te borstelen of te spoelen. Behalve de 9 gekleurde opzetstukken, ontvang je bij de Remington HC5035 ook een schaar en kam om jouw haren vooraf bij te knoppen, een nekborsteltje om achtergebleven haren na je trimbeurt weg te vegen en een onderhoudsborsteltje om je tondeuse achteraf proper te maken. Deze Remington HC5035 is zonder twijfel de beste tondeuse in het budgetsegment.

BaBylissMEN-Lithium-Power-E986E
1e keuze

BaBylissMEN E986E

Met de BaBylissMEN E986E haal je één van de beste tondeuses van 2024 in huis. Deze stijlvolle tondeuse is geschikt voor zowel gezicht- als hoofdhaar en wordt geleverd met 8 opzetkammen waarmee je jouw haar trimt van 3 tot 28 millimeter. De BaBylissMEN E986E heeft een lange accuduur van 160 minuten en kan je zowel met als zonder snoer gebruiken. Als de accu van deze Babyliss tondeuse leeg is, kan je hem alsnog gebruiken door het snoer aan te sluiten. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je onverhoopt jouw trimbeurt moet afbreken! Dankzij de krachtige motor en de elektrochemisch geslepen messen heb je meer grip op je haren en ben je uiteindelijk sneller klaar. Bovendien ligt deze tondeuse ontzettend fijn in de hand en maakt bovendien geen herrie. Met de meegeleverde reinigingsborstel maak je deze BaBylissMEN E986E na jouw trimbeurt makkelijk schoon. Nadien berg je deze Babyliss tondeuse makkelijk weg in het meegeleverde koffertje. Deze opbergcase is compact en daardoor ook gemakkelijk mee te nemen op reis. Kortom, als je op zoek bent naar een goede tondeuse dan kan ik de BaBylissMEN E986E alleen maar toejuichen.

Babyliss E978E Carbon Titanium
2e keuze

BaBylissMEN Carbon Titanium E978E

De BaBylissMEN Carbon Titanium E978E biedt ook een goede prijs/kwaliteit. Met deze krachtige tondeuse van BaBylissMEN hou jij zowel je haar als je baard professioneel bij. Deze BaBylissMEN Carbon Titanium E978E wordt namelijk verkocht met 2 opzetkammen; een voor hoofdhaar en een voor baardhaar. Via de 25 lengte instellingen, variërend van 1 tot 25 millimeter, trim je jouw haar exact naar het gewenste resultaat. Een andere positieve eigenschap aan deze BaBylissMEN tondeuse is de W-vorm van de geslepen messen. Deze unieke vorm zorgt voor een betere grip op de haren zodat jij in één beweging een flinke dos haar verwijdert. De levensduur van de accu is ook prima. Zonder snoer kan je deze BaBylissMEN tondeuse tot wel 60 minuten aan één stuk gebruiken. De messen zijn bovendien verwijderbaar en afspoelbaar onder de kraan. Zo hou je de BaBylissMEN Carbon Titanium E978E netjes en blijft hij in top conditie! Verder ontvang je een reinigingsborstel en hardcase koffer om de tondeuse veilig op te bergen.

wahl elite pro
Topper

Wahl Elite Pro

Ben je op zoek naar een oerdegelijke tondeuse? Dan moet je natuurlijk bij Wahl aankloppen. Deze professionele tondeuse wordt geleverd met 10 kwalitatieve opzetkammen die variëren van 1,5 tot 25 millimeter. Deze Wahl tondeuse is ook zonder opzetkam te gebruiken dankzij de verstelhendel. Zo pas je de trimlengte aan naar 0,6 millimeter. Deze tondeuse is daarom ook geschikt voor het creëren van korte kapsels. Dankzij de zelfslijpende messen heb je bovendien weinig omkijken naar de onderhoud van de Wahl Elite Pro. Wat ik ook bijzonder fijn vind is de meegeleverde kapperscape. Hiermee hou jij jouw kleding haarvrij tijdens het trimmen. Verder ontvang je bij de Wahl Elite Pro ook een kwalitatieve kappersschaar en kam. Let wel op; doordat de motor van de Wahl Elite Pro zo krachtig is, is deze tondeuse enkel bedraad te gebruiken. Desalniettemin biedt deze Wahl Elite Pro tondeuse veel waar voor je geld. Ik beschouw deze daarom ook als de beste tondeuse van 2024, voor zowel mannen die kort haar of een kaal hoofd wensen!

Zo vergelijk en selecteer ik de beste tondeuses

Heb je al eens gekeken naar het aanbod tondeuses op bol.com of Coolblue? Aangezien er enorm veel toestellen op de markt zijn, is het voor mij onmogelijk om elke tondeuse individueel te testen. Vind je dat ook niet? Daarom heb ik een testproces ontwikkeld waarmee ik uiteindelijk tot een selectie van 4 tondeuses kan komen. Dus voordat je een toestel in mijn koopgids vindt, heb ik eigenlijk al uren besteed aan vooronderzoek, overwegingen en natuurlijk ook enkele uitgebreide tests. Dat gaat zo:

1. Het vooronderzoek

Een nieuwe koopgids begint altijd vanuit het perspectief van de gebruiker. Als je een tondeuse koopt, waar moet jij dan als consument precies op letten? Welke trimlengtes heb je nodig? Wil je een draadloze tondeuse? Hebben een afspoelbare kop, uitklapbare precisietrimmer en zelfslijpende messen een toegevoegde waarde? Functies en eigenschappen die niet alleen belangrijk zijn bij een tondeuse maar waar ik ook rekening mee houd bij de preselectie.

2. De preselectie

Van zodra ik een lijst heb van eigenschappen waaraan een tondeuse moet voldoen, begin ik met de preselectie. Mijn preselectie is een verzameling van tondeuses die ik op basis van verschillende criteria heb gekozen. Niet alleen moeten de tondeuses in deze preselectie aan een aantal functies en eigenschappen voldoen, ik hou ook rekening met een andere criteria. Is het merk van de tondeuse betrouwbaar? Hoe zit het met de prijs/kwaliteit? Welke tondeuses zijn op dit moment populair? Wat zeggen de reviews op webshops als bol.com en Coolblue? Welke tondeuses zijn volgens onafhankelijke organisaties zoals Test Aankoop en de Consumentenbond een goede koop? Deze gegevens verzamelen ik zorgvuldig in een spreadsheet waarmee ik dan uiteindelijk een preselectie maak van tondeuses.

3. In gesprek met een expert

Na de preselectie neem ik ook snel nog even de tijd om met een expert in gesprek te gaan. Dit is iemand die ofwel regelmatig tondeuses gebruikt ofwel er veel vanaf weet. In dit interview probeer ik te achterhalen waar ik precies op moet letten wanneer ik de tondeuse zou testen. Daarnaast leg ik ook de focus op veelgestelde vragen rond tondeuses. Die plaats ik dan ook vaak onderaan deze pagina. Met de informatie van de expert, mijn eigen vooronderzoek en preselectie koop ik vervolgens enkele tondeuses die ik kan testen.

4. Het testproces

Ik test de tondeuses vanuit het perspectief van de gebruiker. Voordat ik hiermee begin, heb ik al een spreadsheet gevuld met testcases, vragen én criteria waaraan tondeuses moeten voldoen. Deze spreadsheet is het resultaat van het vooronderzoek en het gesprek met de expert(s). Aangezien mijn lezers de producten hoofdzakelijk thuis gebruiken, doe ik dat dus ook.

Nadat ik de tondeuses heb getest, koppel ik de producten aan een categorie. De categorieën die ik op steviefy.be gebruik, zijn: beste budget tondeuse, mijn 1e keuze, de runner-up (2e keuze) en tenslotte de topper (de best geteste tondeuse, ongeacht de prijs). Deze 4 tondeuses giet ik nadien in een handige vergelijkstabel, zoals je die hierboven ziet.

5. Meer dan alleen testen

Ik heb in die aantal jaren dat ik intussen steviefy.be beheer, goede contacten met leveranciers opgebouwd. Ik ontvang namelijk ook soms producten gratis van een leverancier. Daarom deel ik ook graag steeds mijn ervaringen met de leveranciers. Zowel de positieve als negatieve. Door deze informatie te delen met leveranciers, kunnen zij specifieke aanpassingen doorvoeren om de gebruiksvriendelijkheid van hun producten te verbeteren.

6. Alle tondeuses worden hergebruikt

Na het testen, heb ik natuurlijk enkele tondeuses te veel staan. Deze toestellen worden nooit opzij gezet. Mijn aanpak is pragmatisch: de tondeuses die na mijn testproces nog steeds in uitstekende staat verkeren, stuur ik terug op naar de verkoper. Ik geloof namelijk in het hergebruiken van toestellen. Indien ze toch niet meer worden aanvaard, verkoop ik ze tweedehands of schenk ik ze weg aan mensen of organisaties die hier baat mee hebben.

7. Door technologische trends hou ik dit artikel up-to-date

De wereld van tondeuses staat niet stil, en daarom probeer ik ook elk kwartaal deze koopgids en de uitgelichte tondeuses up-to-date te brengen.

Een goede tondeuse kopen: waar moet je op letten?

Wat de beste tondeuse voor jou is, hangt grotendeels af van jouw haar en wensen. Hieronder leg ik je uit waar je op moet letten als je een goede tondeuse wilt kopen.

1. Welke trimlengtes heb je nodig?

Jouw persoonlijke zoektocht naar de beste tondeuse begint bij de minimale en maximale trimlengte van de tondeuse. Deze worden grotendeels bepaald door de losse of verstelbare opzetkammen.

trimlengte tondeuse

Wil je een zo goed als kaal resultaat of een kapsel waarbij je haartjes vrijwel niet ziet omdat ze zo kort zijn? Dan heb je een opzetstuk met een kniplengte van 1 millimeter of korter nodig. Als je daarentegen mikt voor een kort kapsel, dan heb je vaak verschillende opzetstukken nodig tussen de 1 en 10 millimeter. Met deze verschillende trimlengtes creëer je een mooie overloop tussen het langere haar bovenop je hoofd en het kortere haar aan de zijkanten. 

Denk bovendien ook na over hoeveel trimlengtes je wilt hebben. De meeste tondeuses werken namelijk met losse opzetkammen, andere tondeuses met een instelbare lengte op het apparaat zelf. Hoe meer trimlengtes je met de opzetstukken of de tondeuse kan kiezen, hoe beter je voor een gemillimeterd kapsel kunt gaan.

Wil je graag extra strakke lijnen en details creëren? Kies dan voor een mini tondeuse of losse precisietrimmer. De kop van een gewone tondeuse is vaak te breed voor millimeterwerk. Deze worden soms verkocht als accessoire bij de gewone tondeuse.

2. Wil je een draadloze tondeuse?

Knip en trim je jouw hoofdhaar graag in de tuin of hou je van een volledige bewegingsvrijheid? Dan is een draadloze tondeuse voor jou de beste koop. Deze tondeuses beschikken over een oplaadbare accu of batterij. Dit betekent wel dat je de tondeuse om het even waar kunt gebruiken, hoewel je het toestel regelmatig moet opladen. Sommige tondeuses werken zowel draadloos als met een draad. Zo heb je de voordelen van een accu maar is het geen probleem als je de tondeuse een keer vergeet op te laden.

3. Welke functies en gebruiksgemakken wil je?

Je hebt verschillende functies en eigenschappen die het gebruiksgemak van je tondeuse vergroten. De belangrijkste zijn:

tondeuse met display

Display

Met een display zie je in één oogopslag hoelang de batterij nog meegaat. Sommige tondeuses geven bovendien ook de ingestelde kniplengte weer. Zo vergis jij je nooit van kniplengte tijdens het knippen van je hoofdhaar.

tondeuse met zelfslijpende messen

Zelfslijpende messen

De beste tondeuses beschikken doorgaans over zelfslijpende messen. Hiermee knip en trim jij jouw hoofdhaar altijd met scherpe messen, waarmee je de kans op huidirritatie voorkomt. Bovendien heb je nooit onderhoudsolie nodig.

tondeuse met snelladen

Snelladen

Sommige tondeuses beschikken over een snellaadfunctie. Deze tondeuses laden extra snel op waardoor de batterij of accu in een mum van tijd voldoende is opgeladen om jouw haren te knippen.

baardtrimmer met uitklapbare precisietrimmer

Uitklapbare precisietrimmer

Met een uitklapbare precisietrimmer werk je bakkebaarden, nekharen en andere contouren bij. Handig aan zo’n precisietrimmer is dat het geen los opzetstuk is maar verwerkt zit op de tondeuse zelf.

indicatoren

Indicatoren

Sommige tondeuses beschikken ook over indicatoren die het resterende niveau van de accu weergeven of aangeven wanneer je de trimkop van de tondeuse moet gereinigd worden.

De beste tondeuses hebben een afspoelbare kop

Afspoelbare kop

De beste tondeuses hebben een afspoelbare kop zodat je de kop onder de kraan kan afspoelen. Zo verwijder je de haartjes eenvoudig uit de tondeuse. Andere modellen zijn ook volledig waterdicht.

Kortom, de beste tondeuse betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

4. Wil het oog ook wat?

babyliss tondeuse

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je zal je tondeuse immers vaak voor de spiegel gebruiken. Het is dan ook belangrijk dat je er een zoekt die je leuk vind. Kies dus gerust een model met een leuk design. Zo hebben sommige tondeuses een minimalistisch design, andere modellen hebben dan weer een kleurrijke afwerking. Denk maar aan accentkleuren als brons, goud of zilver.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je tondeuse koopt die je mooi vind. Zo kan je de tondeuse ook matchen met je andere toestellen. Denk maar aan je scheerapparaat of baardtrimmer. Anders wordt zelfs de beste tondeuse, hoe goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

5. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een tondeuse?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Tondeuses zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede tondeuse koop je al vanaf 50 euro. Wil je echter de beste tondeuse van 2024, dan betaal je al snel 90 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een tondeuse kan dus behoorlijk variëren. 

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een baardtrimmer nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks of tondeuses met gratis accessoires zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste tondeuse van 2024 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

6. Zijn de reviews veelbelovend?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke tondeuse nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden op zoek waren naar een tondeuse met de beste prijs/kwaliteit. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de tondeuse écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review hebben geplaatst. Zo krijg je een goed beeld of de tondeuse die jij op het oog hebt nu echt wel de beste tondeuse voor je is.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over tondeuses? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Ga voor een goed verzorgde look met Steviefy

Een goede snit en een mooi getrimde baard kunnen een man helemaal veranderen. Bovendien geeft een verzorgde look je een goed en zelfzeker gevoel. Met de juiste groomingtools kan je als man altijd een goed verzorgde look neerzetten. Neem daarom ook zeker een kijkje naar de onderstaande koopgidsen:

 • Een baardtrimmer is onmisbaar voor mannen met baardgroei. Of je nu gaat voor een volle baard of een korte stoppelbaard, met de beste baardtrimmers verzorg je jouw baardgroei tot in de puntjes.
 • De beste scheerapparaten maken het verschil tussen een gladde scheerbeurt en een pijnlijke ervaring. Ze voorkomen irritaties en snijwonden.

Of je nu gaat voor een gladgeschoren gezicht of een stoere baard, het is belangrijk om de juiste apparaten in huis te hebben. Zo stap je steeds met vertrouwen de deur uit.

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke tondeuse de beste koop voor je is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste tondeuses uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!