Ben je van plan om je wasmachine te verhuizen? Of ben je aan het overwegen om zelf jouw nieuwe wasmachine te vervoeren en te plaatsen? Dan wil je waarschijnlijk wel weten hoeveel een wasmachine weegt.

Hoeveel weegt een wasmachine?

Een wasmachine weegt gemiddeld tussen de 65 en 80 kilogram. Dit is natuurlijk afhankelijk van merk tot merk. Zo wegen sommige wasmachines van Miele tot wel 98 kilogram, terwijl sommige wasmachines van Samsung of Bosch ‘maar’ 63 kilogram wegen. Neem daarom een kijkje in de handleiding van je wasmachine hoeveel deze nu precies weegt.

Wist je trouwens dat het merendeel van dat gewicht afkomstig is van het het blok beton of metaal onderin de wasmachine. Dit zit in de wasmachine om stabiliteit te geven omdat zo’n apparaat nu eenmaal veel trillingen produceert. Met zo’n betonblok gaan wasmachines nu eenmaal niet gaan ‘lopen’.

Nieuwe wasmachine nodig?

Is je wasmachine aan vervanging toe? Of ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine omdat je het ouderlijk huis verlaat? Neem dan een kijkje naar de beste wasmachines van 2023.

Gemiddelde beoordeling: 4.8 (23 stemmen)

Jammer dat je dit geen waardevolle pagina vond!

Dit kunnen we beter doen!

Hoe kan deze pagina beter worden?