Gepubliceerd op 19 augustus 2023 door Steven De Moor – Laatste update op 19 augustus 2023.

Word je om de haverklap gebeld door anonieme nummers? Dan kun je daar vanaf iOS 13 heel gemakkelijk een stokje voor steken. Met jouw iPhone heb je namelijk de mogelijkheid om anonieme bellers rechtstreeks te blokkeren of te negeren, zonder gebruik te maken van (betaalde) apps. Anonieme nummers blokkeren op je iPhone is heel eenvoudig. Lees je even mee?

Anonieme nummers blokkeren op je iPhone in drie stappen

anonieme nummers blokkereren op je iphone via Instellingen

Als je anoniem gebeld wordt, is er geen nummerherkenning. Je ziet dan vaak het woord ‘Anoniem’ op het scherm van je iPhone staan. Hoewel overheidsinstanties en zorgverleners regelmatig anoniem bellen, omdat ze niet willen dat je dat nummer terugbelt, zijn het vooral oplichters die vaak anoniem te werk gaan. Deze anonieme telefoontjes kunnen al snel vervelend worden.

Sinds iOS 13 heb je eindelijk de mogelijkheid om onbekende en anonieme bellers op je iPhone te blokkeren, zonder gebruik te maken van (betaalde) apps.

Het is een functie waar veel iPhone gebruikers al jaren om vroegen. Deze anonieme bellers worden dan rechtstreeks doorgestuurd naar je voicemail. Om anonieme nummers te blokkeren en rechtstreeks naar je voicemail te sturen, volg je deze stappen:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Gebruik de zoekbalk bovenaan of scrol door de lijst van instellingen totdat je Telefoon ziet staan. Tik hier op.
 3. Tik op Houd onbekende bellers stil en sleep vervolgens de schuifknop naar links. De kleur van de schakelaar verandert naar grijs.

In de belgeschiedenis op je iPhone heb je altijd de mogelijkheid om te kijken hoe laat je gebeld bent. Terugbellen is uiteraard geen optie bij anonieme bellers.

Telefoonnummers blokkeren uit je contactenlijst

Wist je dat je ook telefoonnummers uit je contactenlijst kunt blokkeren? Dat kan handig zijn wanneer je ex-vriend of -vriendin je bijvoorbeeld regelmatig lastig valt. Zo ga je te werk:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Gebruik de zoekbalk bovenaan of scrol door de lijst van instellingen totdat je Telefoon ziet staan. Tik hier op.
 3. Tik onderin op Geblokkeerde contacten.
 4. Tik op Voeg toe.
 5. Selecteer de betreffende contactpersoon.

De contactpersoon dat je hebt geblokkeerd wordt voortaan automatisch naar je voicemail gestuurd. Het zal daarom dus niet meteen duidelijk zijn voor de geblokkeerde contactpersoon dat je deze persoon hebt geblokkeerd.

contactpersonen blokkeren op je iPhone

De contactpersoon die je hebt geblokkeerd, verschijnt voortaan ook in de lijst met geblokkeerde personen. Wil je deze contactpersoon weer telefonisch bereiken? Dan deblokkeer je deze contactpersoon via deze stapppen:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Gebruik de zoekbalk bovenaan of scrol door de lijst van instellingen totdat je Telefoon ziet staan. Tik hier op.
 3. Tik onderin op Geblokkeerde contacten.
 4. Zoek de contactpersoon die je opnieuw telefonisch wenst te bereiken en veeg naar links over de naam. Tik vervolgens op Deblokkeer.

Anoniem bellen op je iPhone

Telkens je met je iPhone belt, deel je persoonlijke informatie aan de andere persoon. Als de beller kwaadwillig is, zou hij of zij je wel eens kunnen lastigvallen via SMS’jes of ongewenste oproepen. De beste manier om dat te voorkomen, is door jouw telefoonnummer te verbergen en anoniem te bellen. Hoe je dat lees je in het artikel: Anoniem bellen met je iPhone.

Heb je nood aan een nieuwe iPhone?

Is je oude iPhone aan vervanging toe? Of ben je gewoon nieuwsgierig welke iPhones in 2024 de beste prijs/kwaliteit hebben? Neem dan een kijkje naar de beste smartphones van 2024.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over anonieme nummers blokkeren op je iPhone? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder!

Nog vragen of opmerkingen?

Hopelijk kan je na het lezen van dit artikel anonieme nummers blokkeren op je iPhone. Heb je toch nog een vraag? Of wil je graag je mening kwijt over dit artikel ? Dat kan in de reacties! Bedankt voor het lezen!