Gepubliceerd op 19 augustus 2023 door Steven De Moor – Laatste update op 19 augustus 2023.

Telkens je belt met je iPhone, deel je persoonlijke informatie aan de andere persoon. Als de beller kwaadwillig is, zou hij of zij je wel eens kunnen lastigvallen via SMS’jes of ongewenste telefoontjes. De beste manier om dat te voorkomen, is door jouw telefoonnummer te verbergen en anoniem te bellen. Anoniem bellen met je iPhone is heel eenvoudig. Lees je even mee?

Anoniem bellen met je iPhone doe je zo:

Anoniem bellen met je iPhone heeft zo zijn voordelen. Zo is het de ideale manier om een contactpersoon te bereiken die anders niet zou opnemen als hij of zij jouw nummer ziet, het voorkomt dat iemand je terugbelt, en je houd je telefoonnummer voor jezelf.

In het geheim bellen met je iPhone kan je op drie manieren: standaard, eenmalig of ingesteld per contactpersoon. Hoe je dat doet, lees je hieronder!

Altijd anoniem bellen met je iPhone

Jouw iPhone is standaard zo ingesteld dat nummerherkenning aanstaat. Als je nummerherkenning op je iPhone uitschakelt, bel je standaard anoniem bij elke uitgaande oproep. Dit verander je heel eenvoudig op je iPhone. Volg de onderstaande stappen:

 1. Open Instellingen op je iPhone.
 2. Gebruik de zoekbalk bovenaan of scrol door de lijst van instellingen totdat je Telefoon ziet staan. Tik hier op.
 3. Tik vervolgens op Nummerherkenning.
 4. Als dit de eerste keer is dat je anoniem wilt bellen, staat de schakelaar van nummerherkenning op groen. Om nummerherkenning uit te schakelen en anoniem te bellen, tik je op de schakelaar. De kleur verandert naar grijs.

Dit betekent dat je vanaf nu privé belt met je iPhone. Houd er wel rekening mee dat veel mensen jouw oproep niet zullen beantwoorden. Daarom raad ik je ook aan om nummerherkenning opnieuw in te schakelen zodra je niet meer anoniem wenst te bellen.

Telefoon onder Instellingen
Nummerherkenning op je iPhone
Nummerherkenning uitschakelen op je iPhone om anoniem te bellen

Eenmalig anoniem bellen met je iPhone

Wil je slechts eenmalig een anoniem telefoontje plegen met je iPhone? Dan bestaat er een eenvoudige manier om je telefoonnummer te verbergen. Dat doe je via de onderstaande stappen:

 1. Open de Telefoon-app op je iPhone.
 2. Klik onderaan op Toetsen.
 3. Toets hier de code #31# in gevolgd door het telefoonnummer dat je anoniem wenst te bellen.
 4. Tik op de ronde groene knop om vervolgens anoniem te bellen.

Dankzij de code #31# zal jouw provider je Caller ID afschermen. Dit werkt eenmalig en zal je dus iedere keer opnieuw moeten invoeren.

Toetsen in de Telefoon-app
code #31# op je iPhone
Anoniem bellen met je iphone

Specifieke contacten anoniem bellen met je iPhone

Wil je een specifieke contactpersoon altijd privé bellen? Gebruik dan de code uit de vorige stap (#31#). Om dit te doen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open de Contacten-app op je iPhone.
 2. Gebruik de zoekbalk bovenaan of scrol door jouw lijst van contacten om de contactpersoon te zoeken die je altijd anoniem wenst te bellen.
 3. Tik vervolgens recht bovenaan op Wijzig.
 4. Wijzig tenslotte het telefoonnummer van je contactpersoon door er de code #31# voor te zetten.
Contactpersoon zoeken
Contactpersoon wijzigen
Telefoonnummer van contactpersoon wijzigen

Anonieme nummers op je iPhone blokkeren

Word je om de haverklap gebeld door verkopers of mogelijke oplichters? Dan is het nog steeds niet mogelijk om alsnog te achterhalen wie je belt op je iPhone. Maar je hebt natuurlijk altijd de mogelijkheid om anonieme bellers te blokkeren of te negeren. Hoe je dat lees je in het artikel: Anonieme nummers blokkeren op je iPhone.

Heb je nood aan een nieuwe iPhone?

Is je oude iPhone aan vervanging toe? Of ben je gewoon nieuwsgierig welke iPhones in 2024 de beste prijs/kwaliteit hebben? Neem dan een kijkje naar de beste smartphones van 2024.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over privé bellen met je iPhone? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder!

Nog vragen of opmerkingen?

Hopelijk kan je na het lezen van dit artikel anoniem bellen met je iPhone. Zoals je hebt gelezen, zijn er verschillende manieren om in het geheim te bellen: standaard, eenmalig of ingesteld per contactpersoon. Heb je toch nog een vraag? Of wil je graag je mening kwijt over dit artikel ? Dat kan in de reacties! Bedankt voor het lezen!