Gepubliceerd op 12 mei 2022 door Steven De Moor – Laatste update op 28 januari 2024.

Wil je genieten van een mooi gazon maar heb je geen zin om er elk weekend met je grasmaaier over en weer te gaan? Dan is een robotmaaier de beste koop. Deze automatische grasmaaiers maaien zelfstandig jouw gazon in het gebied dat je zelf hebt afgezet. Zo kan jij ongestoord in je luie stoel verder genieten van een glaasje wijn.

Maar hoe kies je een goede robotmaaier? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste robotmaaiers van 2024? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste robotmaaiers van 2024 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste robotmaaier wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Bosch, Gardena, Robomow en McCulloch toveren haast elk jaar een selectie nieuwe robotmaaiers uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste robotmaaiers van 2024 opgesomd. Niet alleen werden deze robotmaaiers beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget
Gardena Sileno Minimo 250
 • Gardena Sileno Minimo 250
 • Gazonoppervlakte: 250 m2

 • Maaibreedte: 17 cm

 • Maaihoogte: 30 - 50 mm

 • Gewicht: 6,1 kg

 • Maximaal geluidsniveau: 57 dB

 • Mulching functie:

 • Maximale hellingshoek: 25%

 • Bediening via app:

 • Lengte perimeterdraad meegeleverd: 150 m

1e keuze
Robomow RK 2000
 • Robomow RK 1000
 • Gazonoppervlakte: 1000 m2

 • Maaibreedte: 21 cm

 • Maaihoogte: 20 - 100 mm

 • Gewicht: 15 kg

 • Maximaal geluidsniveau: 60 dB

 • Mulching functie:

 • Maximale hellingshoek: 45%

 • Bediening via app:

 • Lengte perimeterdraad meegeleverd: 225 m

2e keuze
Gardena Sileno Life 1000
 • Gardena Sileno Life 1000
 • Gazonoppervlakte: 1000 m2

 • Maaibreedte: 21 cm

 • Maaihoogte: 20 - 50 mm

 • Gewicht: 19 kg

 • Maximaal geluidsniveau: 60 dB

 • Mulching functie:

 • Maximale hellingshoek: 35%

 • Bediening via app:

 • Lengte perimeterdraad meegeleverd: 200 m

Topper
Robomow RK 2000
 • Robomow RK 2000
 • Gazonoppervlakte: 2000 m2

 • Maaibreedte: 21 cm

 • Maaihoogte: 20 - 100 mm

 • Gewicht: 20,5 kg

 • Maximaal geluidsniveau: 60 dB

 • Mulching functie:

 • Maximale hellingshoek: 45%

 • Bediening via app:

 • Lengte perimeterdraad meegeleverd: 300 m

De best geteste robotmaaiers van 2024 voor jou toegelicht

Wil je meer weten over de robotmaaiers die in 2024 het beste uit de test kwamen? Ik heb ze voor jou hieronder even toegelicht:

Gardena Sileno Minimo 250
Budget

Gardena Sileno Minimo 250

Ben je op zoek naar een relatief goedkope robotmaaier? Dan is de Gardena Sileno Minimo 250 de beste robotmaaier in de budgetklasse. Deze stille, veelzijdige en intelligente robotmaaier is geschikt voor kleine gazons tot 250 m² en produceert het laagste geluidsniveau in zijn klasse met slechts 57 dB. Ik was aangenaam verrast door de Gardena Bluetooth-app (iOS en Android). Via deze app stel je de grootte van jouw gazon in, de gewenste maaidagen en het tijdstip waarop de Gardena Sileno Minimo 250 moet starten. Hoewel je een uitgebreide handleiding krijgt bij deze Gardena robotmaaier, leidt deze app je ook stap voor stap door de eerste installatie. Nadat je alles hebt ingesteld, berekent de Gardena Sileno Minimo 250 de optimale maaitijd- en planning om jouw gazon tiptop in orde te houden. Jammer genoeg bedien je de Gardena Sileno Minimo 250 maar tot 10 meter afstand. Verder is deze Gardena Sileno Minimo 250 een harde werker. Zo maait deze robotmaaier onder alle weersomstandigheden, ook bij regen, en kan hij zich navigeren door smalle ruimtes van slechts 60 centimeter breed of hellingen tot 25 procent. Dankzij de vorstsensor detecteert deze Gardena robotmaaier temperaturen dichtbij het vriespunt en stelt het toestel het maaiplan uit om jouw gazon te beschermen. Als deze Gardena robotmaaier toch komt vast te zitten en je het toestel optilt, zorgen de sensoren ervoor dat de messen onmiddellijk stoppen. Na de maaibeurt maak je deze Gardena Sileno Minimo 250 ook makkelijk schoon met een tuinslang. Nog één tip voor wie deze Gardena Sileno Minimo 250 zou aankopen; als je deze Gardena robotmaaier binnen drie maanden na aankoop registreert op de website van Gardena, krijg je op deze Gardena robotmaaier een garantietermijn van drie jaar.

Robomow RK 2000
1e keuze

Robomow RK1000

Ik ben enorm fan van de Robomow RK1000. Ik heb deze robotmaaier enkele weken lang aan het werk gezien en deze kwam veruit als beste uit de test. De Robomow RK1000 maait grote gazons tot 1000 vierkante meter met gemak en neemt dankzij de tractorachtige wielen (met grote inkepingen voor goede grip) moeiteloos hellingen tot 45 procent. Maar ook hobbelige gazons kan de Robomow RK1000 de baas, zelfs wanneer je te maken hebt met losliggende aarde. Het installeren van de Robomow RK1000 vond ik ook bijzonder eenvoudig. De signaaldraad hoef je namelijk niet in te graven. Het volstaat om de signaaldraad mooi vlak op de bodem te verzekeren met de meegeleverde plastic pinnen. Dankzij de heldere uitleg in de handleiding of op het officiële YouTube-kanaal van Robomow kan je eigenlijk weinig fout doen. Je moet er alleen op letten dat het basisstation die oriëntatie in tegenwijzerzin volgt. Verder programmeer je de Robomow RK1000 snel en eenvoudig via de Robomow-app (iOS en Android) of het overzichtelijke menuscherm op de robotmaaier zelf. Via de app heb je bovendien ook de mogelijkheid om deze Robomow robotmaaier handmatig aan te sturen. Daarnaast ontvang je dagelijks (optioneel) ook meldingen gaande van vertrek- en laadtijden tot operationele- en beveiligingswaarschuwingen. Wie echt zijn zetel niet uit wil, kan via Amazon Alexa stemcommando's geven. Voor wie zijn gazon graag kort houdt, heb je de mogelijkheid om het maainiveau tot 20mm vanaf de grond in te stellen. Dankzij Robomow's unieke randmaaitechnologie worden de randjes van je gazon ook mooi gemaaid en obstakels zoals boompjes of de paal van een droogmolen hoef je niet af te bakenen met signaaldraad dankzij de botsdetectie. Met de mulching functie wordt het gras zeer fijn versnipperd en als meststof terug het gazon in geblazen. Verder is het onderhoud van de Robomow RK1000 ook erg gemakkelijk. Ik had bijvoorbeeld geen last van aankoekend gras of aarde. Overigens levert Robomow een set reservemesjes mee die je eenvoudig kan wisselen. Hiervoor ontvang je ook het nodige gereedschap. Kortom, de Robomow RK1000 is uit mijn eigen ervaring de beste robotmaaier van 2024!

Gardena Sileno Life 1000
2e keuze

Gardena Sileno Life 1000

De Sileno Life 1000 is één van Gardena's topmodellen. Deze Gardena robotmaaier maait oppervlakten tot 1000 vierkante meter geheel automatisch in alle weersomstandigheden. Dankzij het mulchsysteem wordt het gemaaide gras als meststof gelijkmatig verdeeld om zo een gezonder gazon te bekomen. Verder is de Gardena Sileno Life 1000 geschikt voor hellingen tot 30 procent en manoeuvreert deze robotmaaier zich moeiteloos door smalle doorgangen. Dankzij de precisiebladen onderaan deze Gardena robotmaaier wordt je gras kort gehouden. Bovendien stel je de gewenste maaihoogte makkelijk in via het menuscherm op de robotmaaier zelf. Zo is de maaihoogte instelbaar van 20 tot 50 mm. De Gardena Sileno Life 1000 is daarnaast ook uitermate veilig. Met behulp van de meegeleverde begrenzingskabel (200 meter) baken je het maaigebied af, zodat deze Gardena robotmaaier precies weet waar hij moet maaien. Dankzij de bots-, lift- en tilsensoren detecteert de robotmaaier obstakels in de tuin en navigeert het toestel er zich omheen. Dankzij de vorstsensor detecteert deze Gardena robotmaaier temperaturen dichtbij het vriespunt en stelt het toestel het maaiplan uit om jouw gazon te beschermen. Heb je een trampoline of tuinmeubelen in de tuin staan? Dan vormen deze ook geen obstakel voor de Gardena Sileno Life 1000. Dankzij Gardena's Spot Cutting-technologie maait deze robotmaaier in een spiraalvormige beweging onder moeilijk bereikbare plaatsen. Deze robotmaaier van Gardena beschikt ook over diefstalbeveiliging die tijdens het optillen van na het indrukken van de stopknop geactiveerd wordt. Als nadien niet de juiste pincode wordt ingevoerd, wordt er een alarm ingeschakeld. Kortom, met de Gardena Sileno Life 1000 haal je een goede robotmaaier in huis.

Robomow RK 2000
Topper

Robomow RK 2000

De Robomow RK 2000 is veruit de beste robotmaaier van 2024 voor wie thuis een groot gazon heeft. Met een maaibreedte van 21 cm maait de Robomow RK2000 efficiënt grote gazons tot 2000 vierkante meter. In combinatie met de tractorachtige wielen overwint deze Robomaw robotmaaier moeiteloos hellingen tot 45 procent en hobbelige gazons. Het installeren van de Robomow RK2000 is ook bijzonder eenvoudig. De signaaldraad hoef je namelijk niet in te graven. Het volstaat om de signaaldraad mooi vlak op de bodem te verzekeren met de meegeleverde plastic pinnen. Dankzij de heldere uitleg in de handleiding of op het officiële YouTube-kanaal van Robomow kan je eigenlijk weinig fout doen. Verder programmeer je de Robomow RK2000 snel en eenvoudig via de Robomow-app (dat beschikbaar is voor iOS en Android) of het overzichtelijke menuscherm met touchscreen op de robotmaaier zelf. Via de app heb je bovendien ook de mogelijkheid om deze Robomow robotmaaier handmatig aan te sturen. Ben je in het bezit van een Amazon Alexa assitent? Dan heb je ook de mogelijkheid om via dit spraakbesturingssysteem commando's te geven. Dankzij Robomow's unieke randmaaitechnologie worden de randjes door de Robomow RK 2000 netjes gemaaid. Bovendien hoef je obstakels als boompjes of trampolines niet af te bakenen met signaaldraad dankzij de botsdetectie. Via de mulching functie zorgt deze Robomow robotmaaier voor een goede bemesting van je gazon. Verder is het onderhoud van de Robomow RK2000 ook erg gemakkelijk en ontvang je bij deze robotmaaier een set reservemesjes. Hiervoor ontvang je ook het nodige gereedschap. De Robomow RK 2000 is bovendien ook in staat om zichzelf te reinigen waardoor je geen last meer hebt van aankoekend gras of aarde. Kortom, de Robomow RK2000 is uit mijn eigen ervaring de beste robotmaaier van 2024!

Zo vergelijk en selecteer ik de beste robotmaaiers

Heb je al eens gekeken naar het aanbod robotmaaiers op bol.com of Coolblue? Aangezien er enorm veel robotmaaiers op de markt zijn, is het voor mij onmogelijk om elke robotmaaier individueel te testen. Vind je dat ook niet? Daarom heb ik een testproces ontwikkeld waarmee ik uiteindelijk tot een selectie van 4 robotmaaiers kan komen. Dus voordat je een robotmaaier in mijn koopgids vindt, heb ik eigenlijk al uren besteed aan vooronderzoek, overwegingen en natuurlijk ook enkele uitgebreide tests. Dat gaat zo:

1. Het vooronderzoek

Een nieuwe koopgids begint altijd vanuit het perspectief van de gebruiker. Als je een robotmaaier koopt, waar moet jij dan als consument precies op letten? Hoe groot is je gazon? Wil je een robotmaaier met of zonder mulchfunctie? Ga je voor een bediening met of zonder app? Hebben een regensensor, afgrondsensor en botssensor een toegevoegde waarde? Functies en eigenschappen die niet alleen belangrijk zijn bij een robotmaaier maar waar ik ook rekening mee houd bij de preselectie.

2. De preselectie

Van zodra ik een lijst heb van eigenschappen waaraan een robotmaaier moet voldoen, begin ik met de preselectie. Mijn preselectie is een verzameling van robotmaaiers die ik op basis van verschillende criteria heb gekozen. Niet alleen moeten de robotmaaiers in deze preselectie aan een aantal functies en eigenschappen voldoen, ik hou ook rekening met een andere criteria. Is het merk van de robotmaaier betrouwbaar? Hoe zit het met de prijs/kwaliteit? Welke robotmaaiers zijn op dit moment populair? Wat zeggen de reviews op webshops als bol.com en Coolblue? Welke robotmaaiers zijn volgens onafhankelijke organisaties zoals Test Aankoop en de Consumentenbond een goede koop? Deze gegevens verzamelen ik zorgvuldig in een spreadsheet waarmee ik dan uiteindelijk een preselectie maak van robotmaaiers.

3. In gesprek met een expert

Na de preselectie neem ik ook snel nog even de tijd om met een expert in gesprek te gaan. Dit is iemand die ofwel regelmatig robotmaaiers gebruikt ofwel er veel vanaf weet. In dit interview probeer ik te achterhalen waar ik precies op moet letten wanneer ik de robotmaaier zou testen. Daarnaast leg ik ook de focus op veelgestelde vragen rond robotmaaiers. Die plaats ik dan ook vaak onderaan deze pagina. Met de informatie van de expert, mijn eigen vooronderzoek en preselectie koop ik vervolgens enkele robotmaaiers die ik kan testen.

4. Het testproces

Ik test de robotmaaiers vanuit het perspectief van de gebruiker. Voordat ik hiermee begin, heb ik al een spreadsheet gevuld met testcases, vragen én criteria waaraan robotmaaiers moeten voldoen. Deze spreadsheet is het resultaat van het vooronderzoek en het gesprek met de expert(s). Aangezien mijn lezers de producten hoofdzakelijk thuis gebruiken, doe ik dat dus ook.

Nadat ik de robotmaaiers heb getest, koppel ik de producten aan een categorie. De categorieën die ik op steviefy.be gebruik, zijn: beste budget robotmaaier, mijn 1e keuze, de runner-up (2e keuze) en tenslotte de topper (de best geteste robotmaaier, ongeacht de prijs). Deze 4 robotmaaiers giet ik nadien in een handige vergelijkstabel, zoals je die hierboven ziet.

5. Meer dan alleen testen

Ik heb in die aantal jaren dat ik intussen steviefy.be beheer, goede contacten met leveranciers opgebouwd. Ik ontvang namelijk ook soms producten gratis van een leverancier. Daarom deel ik ook graag steeds mijn ervaringen met de leveranciers. Zowel de positieve als negatieve. Door deze informatie te delen met leveranciers, kunnen zij specifieke aanpassingen doorvoeren om de gebruiksvriendelijkheid van hun producten te verbeteren.

6. Alle robotmaaiers worden hergebruikt

Na het testen, heb ik natuurlijk enkele robotmaaiers te veel staan. Deze toestellen worden nooit opzij gezet. Mijn aanpak is pragmatisch: de robotmaaiers die na mijn testproces nog steeds in uitstekende staat verkeren, stuur ik terug op naar de verkoper. Ik geloof namelijk in het hergebruiken van toestellen. Indien ze toch niet meer worden aanvaard, verkoop ik ze tweedehands of schenk ik ze weg aan mensen of organisaties die hier baat mee hebben.

7. Door technologische trends hou ik dit artikel up-to-date

De wereld van robotmaaiers staat niet stil, en daarom probeer ik ook elk kwartaal deze koopgids en de uitgelichte robotmaaiers up-to-date te brengen.

Een goede robotmaaier kopen: waar moet je op letten?

Op het eerste gezicht lijken alle robotmaaiers op elkaar. Toch zitten er enkele verschillen tussen goedkope robotmaaiers en de beste robotmaaiers van 2024. Hieronder leg ik je uit waar je op moet letten als je de beste robotmaaier voor jouw gazon wilt kopen.

1. Hoe groot is je gazon?

Als je op zoekt bent naar een robotgrasmaaier, is het eerste waar je op moet letten de grootte van je gazon. De specifieke gazongrootte die een robotmaaier aankan is afhankelijk van drie factoren: de accu, software en de maaibreedte. Met behulp van deze drie factoren geven fabrikanten een maximale gazongrootte mee bij elke robot grasmaaier.

Sommige robotmaaiers kunnen wel gazons tot 2000 m2 in één acculading maaien, wat aanzienlijk meer is dan bij een accu grasmaaier. Reken daarom eerst de oppervlakte van je gazon uit zodat je de beste robotmaaier voor jouw gazon kunt kiezen. Ik raad je wel aan om wat marge te nemen. In de praktijk is het bereik van je robot grasmaaier meestal kleiner. Zeker als er veel struiken, bomen, hellingen of andere hindernissen in je tuin te vinden zijn. 

De maaibreedte geeft bovendien aan hoe groot de strook gras is die de robotmaaier in één maaibeweging maait. De beste robotmaaiers van 2024 hebben doorgaans een maaibreedte tussen de 20 en 25 cm. Hoe groter de maaibreedte is, hoe sneller de robotmaaier je gazon zal kortwieken. Daarnaast geeft de maximale hellingshoek van de robotmaaier weer hoe groot de hellingshoek is waarbij de robotmaaier nog probleemloos maait. Krachtige, lichte toestellen nemen hellingen tot wel 45%.

2. Wil je een robotmaaier met of zonder mulchfunctie?

de beste robotmaaiers hebben doorgaans een mulchfunctie

Sommige robotmaaiers worden verkocht met een mulching functie. Hiermee produceert de robotmaaier mulch (ofwel een laagje grassnippers). Dit is een laagje organisch materiaal waar je de bodem van je gazon mee bedekt. Deze meststof beschermt de graswortels tegen hitte, geeft voedingsstoffen af en zorgt bovendien ook voor een betere vochtigheidsgraad. Daardoor wordt je gazon dankzij de mulchlaag gezonder en minder gevoelig voor onkruid en viltvorming. Bovendien hoef je dankzij een robotmaaier met mulchfunctie geen speciale meststof te kopen en strooien.

De beste robotmaaiers beschikken doorgaans over een mulchfunctie.

3. Ga je voor een bediening met of zonder app?

Goedkope robotmaaiers hebben aan de bovenkant een klep met daaronder het bedieningspaneel. Met behulp van dit bedieningspaneel stel je onder andere het maaischema en de maaihoogte manueel in. Meer en meer robotmaaiers zijn nu ook aan te sturen met een app op je smartphone of tablet (Android en iOS). Met zo'n app kan je de robotmaaier via wifi of bluetooth op afstand bedienen, ook wanneer je niet thuis bent. Zo kan je bijvoorbeeld via de app het maaischema instellen, de robotmaaier zelf besturen of de status van de accu bekijken.

Bovendien zijn sommige robotmaaiers ook compatibel met cloudplatforms zoals Apple HomeKit en IFTTT. Elk merk heeft een eigen app (bijvoorbeeld de Gardena Smart System app) met diverse mogelijkheden. 

robotmaaier met app

4. Hoeveel geluid produceert robotgrasmaaier?

Robotmaaiers produceren aanzienlijk minder geluid dan een elektrische grasmaaier of benzinemaaier. Indien je toch op zoek bent naar de stilste robotmaaier van 2024, dan geeft het aantal decibel maximaal geluidsniveau van een robotmaaier weer. Stille robotmaaiers hebben doorgaans een maximaal geluidsniveau van 60 dB.

5. Welke gebruiksgemakken moet jouw elektrische grasmachine hebben?

Je hebt verschillende functies en eigenschappen die het gebruiksgemak van je robotmaaier vergroten. De belangrijkste zijn:

robotmaaier met regensensor

Regensensor

Hoewel de meeste robotmaaiers tegen regen beschermt zijn, beschikken sommige modellen over een regensensor. Deze regensensor heeft als doel het gazon te beschermen. De robotmaaier zal dan onmiddellijk stoppen met het maaiproces. Het maaien bij nat weer kan zowel het gras als de messen van de robotmaaier beschadigen.

robotmaaier met afgrondsensor

Afgrondsensor

Deze sensor laat de robotmaaier uitwijken van zodra het toestel een lager gelegen stuk tuin of vijver nadert. Robotmaaiers met een afgrondsensor zijn de beste koop voor wie bijvoorbeeld een natuurlijke trap, vijver of sloot in de tuin heeft. Hiermee voorkom je dus onaangename verrassingen zoals een robotmaaier op z'n kop.

robotmaaier met botssensor

Botssensor

Met behulp van een botssensor zal een robot grasmaaier een andere richting uitgaan van zodra het in aanraking komt of dreigt te komen met een obstakel als een boom of stenen beeld. Bij sommige modellen stopt het mes ook automatisch met maaien. Hiermee hoef je objecten dus niet af te bakenen met perimeterdraad.

Sommige robotmaaiers kunnen bovendien ook zelfstandig met het internet verbinden. Zo verlies je geen tijd met het zoeken naar de juiste instellingen. Neem bovendien ook een kijkje naar de hoeveelheid meter perimeterdraad en haringen er wordt meegeleverd bij de robotmaaier. Kortom, de beste robotmaaier betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

6. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een robotmaaier?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Robotmaaiers zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede robotmaaier koop je al vanaf 750 euro. Wil je echter de beste robotmaaier van 2024, dan betaal je al snel 1500 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een robotmaaier kan dus behoorlijk variëren. Heb je de beste robotmaaier voor jouw gazon op het oog maar beschik je niet over het nodige budget? Dan kan je ook steeds een persoonlijke lening afsluiten. De rentevoeten zijn tegenwoordig heel erg aantrekkelijk! Tip: een persoonlijke lening vergelijken is de beste manier om geld te besparen.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een robotmaaier nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks en gratis accessoires zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste robotmaaier van 2024 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

7. Wil het oog ook wat?

bosch robotmaaier

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je zal je robotmaaier immers vaak op jouw gazon zien rondrijden. Het is dan ook belangrijk dat je er een zoekt die je leuk vind. Zo hebben de robotmaaiers van Bosch die typische zwarte en groene kleuren. Niet jouw ding? Dan kan je eens kijken bij bijvoorbeeld McCulloch, Robomow, Gardena en Black+Decker voor andere kleurpaletten.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je robotmaaier qua stijl en/of kleur bij jouw persoonlijk smaak past. Zo kan je robotmaaier ook matchen met je andere tuingereedschap. Denk maar aan je verticuteermachine, hogedrukreiniger, tuinslang, heggenschaar of grastrimmer. Anders wordt zelfs de beste robotmaaier, hoe goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

8. Zijn de reviews veelbelovend?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke robotmaaier nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden op zoek waren naar een robotmaaier met de beste prijs/kwaliteit. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de robotmaaier écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review hebben geplaatst. Zo krijg je een goed beeld of de robotmaaier die jij op het oog hebt nu echt wel de beste robotmaaier voor je is.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over robotmaaiers? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder!

Jouw tuin en gazon onderhouden met Steviefy

Ben je op zoek naar manieren om jouw tuin en gazon in topconditie te houden? Dan heb je de beste tuinapparaten nodig! Met de juiste apparaten wordt het onderhouden van jouw tuin en gazon een stuk gemakkelijker en efficiënter. Behalve voor bladblazers heb ik ook andere koopgidsen geschreven:

 • Met een accu heggenschaar wordt het snoeien van struiken en heggen kinderspel. Accuaangedreven heggenscharen geven je alle vrijheid die je nodig hebt qua beweging. De beste accu heggenscharen hebben doorgaans een lemmetlengte van 45 cm of meer, een draaibaar handvat een lithium-ion accu.
 • Met een bladblazer wordt het verzamelen van snoeiafval of bladeren in een handomdraai geklaard. Wist je dat de beste bladblazers zelfs beschikken over een zuig- en versnipperfunctie waarmee je het gebladerte opzuigt, waarna ze door de rotor vliegen en versnipperen? Zo hoef je nooit meer te harken.
 • Een verticuteermachine is onmisbaar voor een gezond gazon. Door het verwijderen van mos en dode grassen groeien de wortels van je gras gezonder en sterker en blijft je gazon in topconditie. De beste verticuteermachines hebben doorgaans een opvangbak waarmee je mos en vervilting netjes bij elkaar verzamelt, zodat je dit niet nadien nog bij elkaar hoeft te harken.
 • Een grastrimmer is ideaal voor het trimmen van grasranden en moeilijk bereikbare plekken. De beste grastrimmers hebben zelfs wieltjes waarmee je de grastrimmer van de ene hoek of rand naar de andere verrijd, zonder dat je de trimmer hoeft te dragen!
 • Iedereen heeft een grasmaaier nodig. Behalve een robotmaaier heb je ook nog andere soorten van grasmaaiers. Ik leg je het even uit:
  • Elektrische grasmaaiers zijn het populairst van de vier. Ze hebben als voordeel dat ze veel goedkoper zijn dan accu- of benzinemodellen. Bovendien zijn ze vaak licht, wendbaar en makkelijk op te bergen. De beste elektrische grasmaaiers maaien buiten hun wielen, hebben een mulchfunctie en beschikken over een centrale maaihoogte-instelling.
  • Accumaaiers hebben doorgaans dezelfde voordelen als elektrische grasmaaiers. Ze zijn vooral geschikt voor kleine en middelgrote tuinen en enorm handig wanneer je stroomnet ongunstig ligt of wanneer je te maken hebt met veel obstakels in de tuin. De beste accu grasmaaiers hebben een grote batterijcapaciteit, een maaibreedte tussen de 38 en 42 cm en een opvangzak- of bak van 50 liter of meer!
  • Benzinemaaiers zijn dankzij het hogere vermogen en de grotere maaibreedte uitermate geschikt voor middelgrote en grote gazons. De beste benzine grasmaaiers zijn zelfrijdend, hebben een vermogen van 2500 watt (3,4 PK) of meer en een cilinderinhoud van 140 cc.
 • Met een hogedrukreiniger kun je jouw terras, tuinmeubelen en zelfs je tuinapparaten schoonmaken. De beste hogedrukreinigers worden geleverd met verschillende accessoires als een terrasreiniger en rioolslang, hebben een haspel en zijn zelfs voorzien van een regelbare waterdruk.
 • Alle tuinen hebben tenslotte één ding gemeenschappelijk: ze moeten regelmatig met water besproeid worden. Met de beste tuinslangen is dat een fluitje van een cent. Ze hebben vaak een geïntegreerde slanggeleider, een druppel- of waterstop en zijn gemaakt van hoogwaardige materiaal waardoor ze UV- en vorstbestendig zijn

Of je nu een klein of groot gazon hebt, met de beste tuinapparaten wordt het onderhoud een stuk

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke robotmaaier de beste koop voor jou is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste robotmaaiers uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!