Een heggenschaar is essentieel voor een goed onderhoud van je tuin. Als je een heggenschaar met snoer maar niets vind, dan is de accu heggenschaar the next best thing. Accuaangedreven heggenscharen geven je alle vrijheid die je nodig hebt qua beweging. Je hebt namelijk geen stroomvoorziening nodig en je hoeft daardoor ook niet te worstelen met verlengkabels. 

Maar hoe kies je een goede accu heggenschaar? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste accu heggenscharen van 2023? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste accu heggenscharen van 2023 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste accu heggenschaar wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Makita, Bosch, Einhell en Gardena toveren haast elk jaar een selectie nieuwe accuaangedreven heggenscharen uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste accu heggenscharen van 2023 opgesomd. Niet alleen werden deze heggenscharen met accu beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget
BLACKDECKER GTC1845L20 QW
 • BLACK+DECKER
  GTC1845L20-QW
 • Lemmetlengte: 45 cm

 • Maximale takdikte: 18 mm

 • Maximaal geluidsniveau: 74 dB

 • Accu meegeleverd:

 • Aantal meegeleverde accu's: 1

 • Batterijcapaciteit: 2 Ah

 • Draaibaar handvat:

 • Gewicht: 2,6 kg

1e keuze
Bosch Universal Hedgecut 18v 55
 • Bosch Hedgecut
  18V-55
 • Lemmetlengte: 55 cm

 • Maximale takdikte: 22 mm

 • Maximaal geluidsniveau: 91 dB

 • Accu meegeleverd:

 • Aantal meegeleverde accu's: 1

 • Batterijcapaciteit: 2,5 Ah

 • Draaibaar handvat:

 • Gewicht: 2,6 kg

2e keuze
Gardena EasyCut Li 14 40
 • Gardena EasyCut
  Li- 14/40
 • Lemmetlengte: 40 cm

 • Maximale takdikte: 16 mm

 • Maximaal geluidsniveau: 94 dB

 • Accu meegeleverd:

 • Aantal meegeleverde accu's: 1

 • Batterijcapaciteit: 2 Ah

 • Draaibaar handvat:

 • Gewicht: 2,5 kg

Topper
Makita DUH751Z
 • Makita
  DUH751Z
 • Lemmetlengte: 75 cm

 • Maximale takdikte: 23,5 mm

 • Maximaal geluidsniveau: 78 dB

 • Accu meegeleverd:

 • Aantal meegeleverde accu's: 1

 • Batterijcapaciteit: 6 Ah

 • Draaibaar handvat:

 • Gewicht: 3,8 kg

PS: Neem ook een kijkje naar de accu heggenscharen met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue.

Een goede heggenschaar met accu kopen: waar moet je op letten?

Op het eerste gezicht lijken alle accuaangedreven heggenscharen op elkaar. Toch zitten er enkele verschillen tussen goedkope accu heggenscharen en de beste heggenscharen met accu van 2023. Hieronder leg ik je uit waar je op moet letten als je de beste accu heggenschaar voor jouw heg of struik wilt kopen.

1. Hoe hoog en lang zijn je hagen?

Als je op zoekt bent naar een accu heggenschaar, is het eerste waar je op moet letten de grootte van je heggen. Als je een lange en hoge heggen hebt, dan ga je liever niet met een kleine accuaangedreven heggenschaar aan de slag. Om zo snel mogelijk van een strakke haag te genieten, is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende eigenschappen van een accu heggenschaar:

batterijcapaciteit van een accu heggenschaar

Batterijcapaciteit

Hoe langer en hoger je hagen zijn, hoe groter de batterijcapaciteit van de heggenschaar moet zijn. De accu/batterijcapaciteit van een heggenschaar wordt weergegeven in ampère uur (uitgedrukt in Ah). Een hoger ampère uur betekent dat je langer doorwerkt met je accu grasmachine. Houd hierbij ook rekening met het type batterij, de beste accu heggenscharen hebben doorgaans een lithium-ion accu.

lemmetlengte van een accu heggenschaar

Lemmetlengte

Het lemmet is het snijvlak van de messen. Hoe langer het lemmet van je accu heggenschaar is, hoe meer haag je in één rechte beweging snoeit. Een groter lemmet zorgt er dus ook voor dat je sneller klaar bent met snoeien. De beste accu heggenscharen van 2023 hebben doorgaans een lemmetlengte van 45 cm of meer. Heb je een kleine of lage haag, dan hoeft de lemmetlengte van de accu heggenschaar niet zo groot te zijn.

maximale takdikte van een accu heggenschaar

Maximale takdikte

Neem ook altijd een kijkje naar de maximale takdikte die een accu heggenschaar aan kan. Niet iedere accuaangedreven heggenschaar is namelijk geschikt voor dikke takken. Afhankelijk van de afstand tussen de messen, heeft een accu heggenschaar een snoeicapaciteit. Die afstand bepaalt de maximale takdikte die een heggenschaar aan kan. De beste accu heggenscharen van 2023 hebben doorgaans een maximale takdikte tussen 12 en 18 mm.

2. Hoeveel geluid mag de accu heggenschaar produceren?

Accu heggenscharen produceren aanzienlijk minder geluid dan heggenscharen op benzine. Wil je de buren in het weekend niet lastigvallen tijdens het snoeien? Dan neem je best even een kijkje naar het maximale geluidsniveau van de accu heggenschaar die je op het oog hebt. Stille accu heggenscharen produceren doorgaans 80 decibel of minder.

3. Welke gebruiksgemakken moet jouw heggenschaar op accu hebben?

Je hebt verschillende functies en eigenschappen die het gebruiksgemak van je accuaangedreven heggenschaar vergroten. De belangrijkste zijn:

telescopische steel van een accu heggenschaar

Telescopische steel

Sommige accu heggenscharen hebben een telescopische steel. Hiermee beschik je over een verlengstuk aan je heggenschaar en snoei je makkelijker de bovenkant van je haag, zelfs wanneer ze hoger zijn dan je eigen lichaamslengte.

de beste accu heggenscharen hebben een draaibaar handvat

Draaibaar handvat

De beste accu heggenscharen beschikken doorgaans over een draaibaar handvat. Dankzij zo’n handvat hoef je jezelf niet in allerlei bochten te wringen om een moeilijk bereikbare plek in jouw heg te snoeien.

accu platform van een heggenschaar

Accu platform

Accu’s van hetzelfde merk zijn vaak uitwisselbaar met ander gereedschap. Als je bijvoorbeeld al in het bezit bent van een grasmachine of een ander accuaangedreven apparaat, neem dan een kijkje of je de accu’s niet kunt uitwisselen.

Met ergonomische handgrepen is het lang snoeien minder belastend voor je handen en polsen. Bij sommige accuaangedreven heggenscharen ontvang je ook meer dan één accu. Zo snoei je langer aan één stuk door. Neem tenslotte ook een kijkje naar het gewicht van de accu heggenschaar. Kortom, de beste accu heggenschaar betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

4. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een heggenschaar op accu?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Heggenscharen zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede accu heggenschaar koop je al vanaf 80 euro. Wil je echter de beste accu heggenschaar van 2023, dan betaal je al snel 200 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een heggenschaar kan dus behoorlijk variëren. 

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een accu heggenschaar nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de aanbiedingen op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks en gratis accessoires zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste accu heggenschaar van 2023 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

5. Wil het oog ook wat?

de beste accu heggenscharen hebben vaak ook een leuk design

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je zal je jouw accuaangedreven heggenschaar immers vaak doorheen het jaar in je handen hebben. Het is dan ook belangrijk dat je er één zoekt die je leuk vind. Zo hebben de accu heggenscharen van Bosch die typische groene en zwarte kleuren. Niet jouw ding? Dan kan je eens kijken bij bijvoorbeeld Gardena, Makita, Black+Decker en Karcher voor andere kleurpaletten.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je heggenschaar qua stijl en/of kleur bij jouw persoonlijk smaak past. Zo kan je jouw heggenschaar op accu ook matchen met je ander tuingereedschap. Denk maar aan je grasmachine, hogedrukreiniger, tuinslang, verticuteermachine of grastrimmer. Anders wordt zelfs de beste accu heggenschaar, hoe goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

6. Wat zeggen de reviews?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke accuaangedreven heggenschaar nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden een accu heggenschaar met de beste prijs/kwaliteit zochten. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de heggenscharen op accu écht hebben getest, zijn de consumenten die op websites als bol.com en Coolblue hun review hebben geplaatst. Zo krijg je een goed beeld of de accuaangedreven heggenschaar die jij op het oog hebt nu echt wel de beste koop is. De klant heeft altijd gelijk!

Jouw tuin en gazon onderhouden met Steviefy

Ben je op zoek naar manieren om jouw tuin en gazon in topconditie te houden? Dan heb je de beste tuinapparaten nodig! Met de juiste apparaten wordt het onderhouden van jouw tuin en gazon een stuk gemakkelijker en efficiënter. Behalve voor accu heggenscharen heb ik ook andere koopgidsen geschreven:

 • Liever een elektrische heggenschaar? Ze vergen weinig onderhoud, zijn vaak niet heel luidruchtig en zijn vaker goedkoper dan een heggenschaar met accu of op benzine. De beste elektrische heggenscharen van 2023 zijn licht van gewicht, hebben doorgaans een lemmetlengte van 45 cm of meer en produceren niet meer dan 90 dB tijdens het snoeien.
 • Met een bladblazer wordt het verzamelen van snoeiafval of bladeren in een handomdraai geklaard. Wist je dat de beste bladblazers van 2023 zelfs beschikken over een zuig- en versnipperfunctie waarmee je het gebladerte opzuigt, waarna ze door de rotor vliegen en versnipperen? Zo hoef je nooit meer te harken.
 • Een verticuteermachine is onmisbaar voor een gezond gazon. Door het verwijderen van mos en dode grassen groeien de wortels van je gras gezonder en sterker en blijft je gazon in topconditie. De beste verticuteermachine van 2023 heeft doorgaans een opvangbak waarmee je mos en vervilting netjes bij elkaar verzamelt, zodat je dit niet nadien nog bij elkaar hoeft te harken.
 • Een grastrimmer is ideaal voor het trimmen van grasranden en moeilijk bereikbare plekken. De beste grastrimmers van 2023 hebben zelfs wieltjes waarmee je de grastrimmer van de ene hoek of rand naar de andere verrijd, zonder dat je de trimmer hoeft te dragen!
 • Iedereen heeft een grasmaaier nodig. Maar kies je voor een grasmaaier op benzine of toch eerder voor een model met een elektriciteitssnoer, een accu of zelfs gerobotiseerd? Ik leg je het even uit:
  • Elektrische grasmaaiers zijn het populairst van de vier. Ze hebben als voordeel dat ze veel goedkoper zijn dan accu- of benzinemodellen. Bovendien zijn ze vaak licht, wendbaar en makkelijk op te bergen. De beste elektrische grasmaaiers van 2023 maaien buiten hun wielen, hebben een mulchfunctie en beschikken over een centrale maaihoogte-instelling.
  • Accumaaiers hebben doorgaans dezelfde voordelen als elektrische grasmaaiers. Ze zijn vooral geschikt voor kleine en middelgrote tuinen en enorm handig wanneer je stroomnet ongunstig ligt of wanneer je te maken hebt met veel obstakels in de tuin. De beste accu grasmaaiers van 2023 hebben een grote batterijcapaciteit, een maaibreedte tussen de 38 en 42 cm en een opvangzak- of bak van 50 liter of meer!
  • Benzinemaaiers zijn dankzij het hogere vermogen en de grotere maaibreedte uitermate geschikt voor middelgrote en grote gazons. De beste benzine grasmaaiers van 2023 zijn zelfrijdend, hebben een vermogen van 2500 watt (3,4 PK) of meer en een cilinderinhoud van 140 cc.
  • Voor mensen met een grote tuin en weinig tijd is de robotmaaier de beste koop. Deze automatische grasmaaiers maaien zelfstandig jouw gazon in het gebied dat je zelf hebt afgezet met perimeterdraad. De beste robotmaaiers van 2023 bedien je via een app op je smartphone en hebben handige sensoren.
 • Met een hogedrukreiniger kun je jouw terras, tuinmeubelen en zelfs je tuinapparaten schoonmaken. De beste hogedrukreinigers van 2023 worden geleverd met verschillende accessoires als een terrasreiniger en rioolslang, hebben een haspel en zijn zelfs voorzien van een regelbare waterdruk.
 • Alle tuinen hebben tenslotte één ding gemeenschappelijk: ze moeten regelmatig met water besproeid worden. Met de beste tuinslangen van 2023 is dat een fluitje van een cent. Ze hebben vaak een geïntegreerde slanggeleider, een druppel- of waterstop en zijn gemaakt van hoogwaardige materiaal waardoor ze UV- en vorstbestendig zijn

Of je nu een klein of groot gazon hebt, met de beste tuinapparaten wordt het onderhoud een stuk gemakkelijker. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van een prachtige tuin en gazon!

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke heggenschaar met accu de beste koop voor jou is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste accu heggenscharen uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!

Gemiddelde beoordeling: 4.6 (66 stemmen)

Jammer dat je dit geen waardevolle pagina vond!

Dit kunnen we beter doen!

Hoe kan deze pagina beter worden?