Een snelle en stabiele internetverbinding is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Wie van jullie zit er tegenwoordig niet met een tablet, smartphone of e-reader in bed? Helaas kan je soms te maken hebben met een zwak wifi signaal. Een wifi versterker kan dan uitkomst bieden. Hiermee vergroot je het bereik van je wifi-netwerk en biedt de goedkoopste én makkelijkste oplossing om jouw probleem met een instabiele wifi-verbinding te verhelpen.

Maar hoe kies je een goede wifi versterker? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste wifi versterkers van 2022? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste wifi versterkers van 2022 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste wifi versterker wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als TP-Link, Netgear en AVM toveren haast elk jaar een selectie nieuwe wifi repeaters uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste wifi versterkers van 2022 opgesomd. Niet alleen werden deze wifi versterkers beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget

TP Link RE200

 • TP-Link RE200
  De TP-Link RE200 is de goedkoopste wifi repeater in het rijtje en bewijst meteen ook dat je voor een stabiele wifi-verbinding niet veel euro’s hoeft uit te geven. De TP-Link RE200 is één van de meest verkochte wifi repeaters van het moment. Het ziet er een stijlvol toestel uit en biedt één netwerkpoort aan om bijvoorbeeld een laptop of console aan te sluiten. De TP-Link RE200 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor deze wifi versterker gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 750 Mbps, waarvan 300 op de 2,4 Ghz frequentieband en 450 Mbps op de 5 GHz frequentieband. Dankzij de WPS-knop kan je deze wifi repeater snel en eenvoudig koppelen met jouw draadloze router. De TP-Link RE200 beschikt bovendien ook over een intelligent signaal-lampje waarmee je nóg sneller de ideale plek kan vinden om de wifi versterker in een stopcontact te steken. Wat heb je nog meer nodig?
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Totale wifi snelheid: 750 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 3

1e keuze

TP Link RE650

 • TP-Link RE650
  Beschik je over een groter budget, dan is de RE650 van TP-Link een prima investering. Deze wifi repeater is wel een stuk sneller. De TP-Link RE650 levert gecombineerde draadloze snelheden van 2600 Mbps, waarvan 867Mbps op de 2,4Ghz frequentieband en 1734 op de 5Ghz band. Zo kan je gebruik maken van beide wifi-banden om een krachtige en stabiele verbinding op te zetten, tot wel vier apparaten op hetzelfde moment. Zo ben je met deze wifi-repeater in staat om een potje te gamen en tegelijkertijd te streamen in 4K. Zelfs als je iets verder van de repeater verwijderd bent.De RE650 beschikt bovendien over vier externe antennes waarmee je snel en eenvoudig een stabiele draadloze verbinding in stand kan brengen in combinatie met om het even welke wifi-router. Mijn absolute favoriet voor wie op zoek is naar kwaliteit tegen een goede prijs!
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Totale wifi snelheid: 2600 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 4

2e keuze

TP Link RE450

 • TP-Link RE450
  De TP-Link RE450 is één van de meest verkochte wifi repeaters van het moment. Het ziet er een stijlvol toestel uit en biedt één netwerkpoort aan om bijvoorbeeld een laptop of console aan te sluiten. De TP-Link RE450 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor deze wifi versterker gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 1750 Mbps, waarvan 450 op de 2,4 Ghz frequentieband en 1300 Mbps op de 5 GHz frequentieband. Als dat niet snel is? Dankzij de WPS-knop kan je deze wifi repeater snel en eenvoudig koppelen met jouw draadloze router. De TP-Link RE450 beschikt bovendien ook over een intelligent signaal-lampje waarmee je nóg sneller de ideale plek kan vinden om de wifi versterker in een stopcontact te steken. Wat heb je nog meer nodig?
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Totale wifi snelheid: 1750 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 3

Topper

AVM FRITZRepeater 3000

 • AVM FRITZ! 6000
  De duurste wifi repeater in deze lijst is de AVM FRITZ!Repeater 6000. Deze tri-band wifi versterker ziet er net uit als een ruimteschip en behaalt óók snelheden als een ruimteschip. Zo levert de AVM FRITZ!Repeater 6000 gecombineerde draadloze snelheden van wel 3600 Mbps! Verbluffend toch? Doordat deze wifi versterker via een speciale frequentie communiceert met je huidige router, creëer je 1 groot wifi-netwerk in je huis of appartement. Ook gaat er in tegenstelling tot bij traditionele wifi repeaters geen snelheid verloren. Met de AVM FRITZ!Repeater 6000 beschik je bovendien over de modernste versleutelingsstandaarden die het gehele WiFi-netwerk garanderen van veiligheid en privacy. Kortom, de AVM FRITZ!Repeater 6000 is de beste wifi repeater van het moment.
 • Frequentieband: Simultaneous tri-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Totale wifi snelheid: 3600 Mbps

 • Netwerkpoorten: 2

 • Aantal wifi antennes: 4PS: Neem ook een kijkje naar de wifi versterkers met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue. Bovendien zitten er soms leuke promoties tussen!

De beste wifi versterker kopen: waar moet je op letten?

Wifi versterkers zijn in allerlei varianten te koop. Koop dus niet de eerste de beste wifi versterker die je in de plaatselijke elektrowinkel tegenkomt. De kans is groot dat het apparaat niet optimaal aansluit bij jouw wensen en eisen. Om jouw zoektocht naar de beste wifi versterker voor thuis te vergemakkelijken, heb ik de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet.

1. De frequentiebanden

Wifi versterkers werken op één (single-band) of meerdere (dual- of tri-band) frequentiebanden om wifi-signalen door te geven. Wanneer je een wifi versterker koopt, heb je vandaag de keuze uit onderstaande frequentiebanden:

Single-band

De goedkoopste wifi versterkers functioneren doorgaans op een single-band frequentie. Dit betekent dat de wifi versterker enkel het draadloze wifi-signaal kan uitbreiden op de 2,4 GHz wifi-band. De dekking is daardoor wel groter, de snelheid is eerder beperkt. Ik zou wifi versterkers met single-band over het algemeen vermijden.

Dual-band

Een wifi versterker met dual-band ondersteunt zowel de 2,4 GHz wifi-band als de 5 GHz wifi-band, maar werkt slechts op één frequentie tegelijkertijd. Je kiest daardoor ofwel voor de dekking van 2.4 GHz wifi-band, ofwel voor de snelheid van 5 GHz wifi-band. Deze laatste kan hogere snelheden behalen maar met een minder bereik.

Simultaneous dual-band

Een simultanous dual-band versterker werkt tegelijkertijd op twee frequenties. Op deze manier combineer je de eigenschappen van de twee frequenties voor wifi-gebruik. Daardoor beschik je over een netwerk met meer dekking én hogere snelheden! De beste wifi versterkers van 2022 zijn doorgaans simultaneous dual-band.

Simultaneous tri-band

Wifi versterkers met simultaneous tri-band beschikken over drie wifi-banden, namelijk één enkele 2,4 GHz band en twee 5 GHz banden. De extra 5 GHz (meer bepaald een 60 GHz band) frequentieband heeft de taak om snelle draadloze apparaten te verdelen, waardoor je wifi-snelheid langer hoog blijft.

De beste wifi versterkers van 2022 beschikken doorgaans over simultaneous dual-band of tri-band. Let wel op, om het uiterste uit jouw wifi versterker te halen is het belangrijk dat het aantal wifi-banden van jouw wifi versterker overeenkomt met die van je draadloze router. Neem daarom eens een kijkje naar de eigenschappen van je draadloze router. Zo ben je zeker dat je de beste koop maakt.

2. De snelheid

tp-link-wifi-repeater

De snelheid speelt ook een rol bij wifi repeaters. Die staat meestal aangegeven in het aantal megabits per seconde. De snelheid speelt vooral een grote rol bij het overdragen van bestanden via je thuisnetwerk. Denk maar aan het streamen van een Netflix-film via je laptop naar je smart TV, gamen op je game PC of het versturen van een PDF-bestand van je smartphone naar je printer.

Je moet wel goed onthouden dat de geadverteerde snelheid een theoretische maximumsnelheid is. De werkelijke wifi-snelheid zal lager liggen omdat een wifi repeater het draadloze signaal van je router opvangt en nadien verder stuurt (en niet opnieuw uitzend). De beste wifi versterkers van 2022 beschikken doorgaans over een totale wifi snelheid van 1300 Mbps (met een 5 GHz-frequentie) of hoger.

Ben je wel op zoek naar een manier om je wifi-netwerk te vergroten en tegelijkertijd geen verlies te hebben op je internetsnelheid, dan zijn powerline adapters dé oplossing!

3. Het aantal netwerkpoorten

Een andere overweging waar je over moet nadenken bij de aankoop van een wifi repeater is de aanwezigheid van netwerkpoorten. Dat is belangrijk wanneer je apparaten met de wifi versterker wilt verbinden die niet over een draadloze aansluiting beschikken (denk bijvoorbeeld aan een oude desktop PC). De beste wifi versterkers beschikken doorgaans over twee netwerkpoorten of meer. Goedkope wifi versterkers hebben er soms helemaal geen. Denk dus goed na of ze een vereiste zijn of niet.

4. Een geïntegreerd stopcontact

Om een wifi versterker te installeren heb je een stopcontact nodig. Dit betekent dat je eigenlijk een stopcontact verliest op een strategische plaats. Om dit probleem te verhelpen, beschikken verschillende wifi versterkers tegenwoordig ook over een eigen stopcontact. Dit betekent dat je nog steeds over een stopcontact beschikt eenmaal je de wifi repeater hebt aangesloten.

de beste wifi versterkers beschikken vaak over een geïntegreerd stopcontact

5. Je budget

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Net als bij elk ander stukje technologie, heb je bij wifi versterkers ook een duidelijk verschil in prijs-kwaliteit. Zo kan je al een wifi versterker kopen voor 40 euro, hoewel je ook meer dan 100 euro kan uitgeven aan de beste wifi versterkers van 2022. Grofweg geldt: hoe sneller de wifi repeater is, hoe meer je zal betalen. Daarnaast spelen natuurlijk het merk en de extra opties als een geïntegreerd stopcontact, het aantal frequentiebanden en ethernetpoorten een rol in de prijs van een wifi repeater. Mijn advies? De beste wifi versterker is datgene dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Als het dat doet, dan is het waarschijnlijk een goede keuze.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een wifi versterker nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de promoties op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste wifi versterker van 2022 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over wifi repeaters? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke wifi versterker voor jou de beste koop is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste wifi versterkers uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!

Gemiddelde beoordeling: 4.7 (140 stemmen)