Een snelle en stabiele internetverbinding is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Wie van jullie zit er tegenwoordig niet met een tablet, smartphone of e-reader in bed? Helaas kan je soms te maken hebben met een zwak wifi signaal. Een wifi versterker kan dan uitkomst bieden. Hiermee vergroot je het bereik van je wifi-netwerk en biedt de goedkoopste én makkelijkste oplossing om jouw probleem met een instabiele wifi-verbinding te verhelpen.

Maar hoe kies je een goede wifi versterker? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste wifi versterkers van 2023? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste wifi versterkers van 2023 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste wifi versterker wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als TP-Link, Netgear en AVM toveren haast elk jaar een selectie nieuwe wifi repeaters uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste wifi versterkers van 2023 opgesomd. Niet alleen werden deze wifi versterkers beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget
TP Link RE305
 • TP-Link RE305
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Snelheid 5Ghz: 867 Mbps

 • Snelheid 2,4Ghz: 300 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 2

1e keuze
TP Link RE650
 • TP-Link RE650
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Snelheid 5 Ghz: 1733 Mbps

 • Snelheid 2,4 Ghz: 800 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 4

2e keuze
TP Link RE605X
 • TP-Link RE605X
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AX

 • Snelheid 5 Ghz: 1200 Mbps

 • Snelheid 2,4 Ghz: 574 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 2

Topper
AVM FRITZRepeater 3000
 • AVM FRITZ! 6000
 • Frequentieband: Tri-band

 • Wifi-standaard: Wireless AX

 • Snelheid 5 Ghz: 4800 Mbps

 • Snelheid 2,4 Ghz: 1200 Mbps

 • Netwerkpoorten: 2

 • Aantal wifi antennes: 4PS: Neem ook een kijkje naar de wifi versterkers met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue. Bovendien zitten er soms leuke promoties tussen!

Een wifi versterker kopen: waar moet je op letten?

Wifi versterkers zijn in allerlei varianten te koop. Koop dus niet de eerste de beste wifi versterker die je in de plaatselijke elektrowinkel tegenkomt. De kans is groot dat het apparaat niet optimaal aansluit bij jouw wensen en eisen. Om jouw zoektocht naar de beste wifi versterker voor thuis te vergemakkelijken, heb ik de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet.

1. De frequentiebanden

Wifi versterkers werken op één (single-band) of meerdere (dual- of tri-band) frequentiebanden om wifi-signalen door te geven. Wanneer je een wifi versterker koopt, heb je vandaag de keuze uit onderstaande frequentiebanden:

Single-band

De goedkoopste wifi versterkers functioneren doorgaans op een single-band frequentie. Dit betekent dat de wifi versterker enkel het draadloze wifi-signaal kan uitbreiden op de 2,4 GHz wifi-band. De dekking is daardoor wel groter, de snelheid is eerder beperkt. Ik zou wifi versterkers met single-band over het algemeen vermijden.

Dual-band

Een wifi versterker met dual-band ondersteunt zowel de 2,4 GHz wifi-band als de 5 GHz wifi-band, maar werkt slechts op één frequentie tegelijkertijd. Je kiest daardoor ofwel voor de dekking van 2.4 GHz wifi-band, ofwel voor de snelheid van 5 GHz wifi-band. Deze laatste kan hogere snelheden behalen maar met een minder bereik.

Simultaneous dual-band

Een simultanous dual-band versterker werkt tegelijkertijd op twee frequenties. Op deze manier combineer je de eigenschappen van de twee frequenties voor wifi-gebruik. Daardoor beschik je over een netwerk met meer dekking én hogere snelheden! De beste wifi versterkers van 2023 zijn doorgaans simultaneous dual-band.

Simultaneous tri-band

Wifi versterkers met simultaneous tri-band beschikken over drie wifi-banden, namelijk één enkele 2,4 GHz band en twee 5 GHz banden. De extra 5 GHz (meer bepaald een 60 GHz band) frequentieband heeft de taak om snelle draadloze apparaten te verdelen, waardoor je wifi-snelheid langer hoog blijft.

De beste wifi versterkers van 2023 beschikken doorgaans over simultaneous dual-band of tri-band. Let wel op, om het uiterste uit jouw wifi versterker te halen is het belangrijk dat het aantal wifi-banden van jouw wifi versterker overeenkomt met die van je draadloze router. Neem daarom eens een kijkje naar de eigenschappen van je draadloze router. Zo ben je zeker dat je de beste koop maakt.

2. De snelheid

tp-link-wifi-repeater

De snelheid speelt ook een rol bij wifi repeaters. Die staat meestal aangegeven in het aantal megabits per seconde. De snelheid speelt vooral een grote rol bij het overdragen van bestanden via je thuisnetwerk. Denk maar aan het streamen van een Netflix-film via je laptop of all-in-one PC naar je smart TV, gamen op je game PC of het versturen van een PDF-bestand van je smartphone naar je printer.

Je moet wel goed onthouden dat de geadverteerde snelheid een theoretische maximumsnelheid is. De werkelijke wifi-snelheid zal lager liggen omdat een wifi repeater het draadloze signaal van je router opvangt en nadien verder stuurt (en niet opnieuw uitzend). De beste wifi versterkers van 2023 beschikken doorgaans over een totale wifi snelheid van 1300 Mbps (met een 5 GHz-frequentie) of hoger.

Ben je wel op zoek naar een manier om je wifi-netwerk te vergroten en tegelijkertijd geen verlies te hebben op je internetsnelheid, dan zijn powerline adapters dé oplossing!

3. Het aantal netwerkpoorten

Een andere overweging waar je over moet nadenken bij de aankoop van een wifi repeater is de aanwezigheid van netwerkpoorten. Dat is belangrijk wanneer je apparaten met de wifi versterker wilt verbinden die niet over een draadloze aansluiting beschikken (denk bijvoorbeeld aan een oude desktop PC). De beste wifi versterkers beschikken doorgaans over twee netwerkpoorten of meer. Goedkope wifi versterkers hebben er soms helemaal geen. Denk dus goed na of ze een vereiste zijn of niet.

4. Een geïntegreerd stopcontact

Om een wifi versterker te installeren heb je een stopcontact nodig. Dit betekent dat je eigenlijk een stopcontact verliest op een strategische plaats. Om dit probleem te verhelpen, beschikken verschillende wifi versterkers tegenwoordig ook over een eigen stopcontact. Dit betekent dat je nog steeds over een stopcontact beschikt eenmaal je de wifi repeater hebt aangesloten.

de beste wifi versterkers beschikken vaak over een geïntegreerd stopcontact

5. Je budget

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Net als bij elk ander stukje technologie, heb je bij wifi versterkers ook een duidelijk verschil in prijs-kwaliteit. Zo kan je al een wifi versterker kopen voor 40 euro, hoewel je ook meer dan 100 euro kan uitgeven aan de beste wifi versterkers van 2023. Grofweg geldt: hoe sneller de wifi repeater is, hoe meer je zal betalen. Daarnaast spelen natuurlijk het merk en de extra opties als een geïntegreerd stopcontact, het aantal frequentiebanden en ethernetpoorten een rol in de prijs van een wifi repeater. Mijn advies? De beste wifi versterker is datgene dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Als het dat doet, dan is het waarschijnlijk een goede keuze.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een wifi versterker nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de promoties op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste wifi versterker van 2023 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

6. De reviews

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke wifi versterker nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden op zoek waren naar een wifi repeater met de beste prijs/kwaliteit. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de wifi repeater écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review hebben geplaatst. Zo krijg je een goed beeld of de wifi versterker die jij op het oog hebt nu echt wel de beste wifi versterker voor je is.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over wifi repeaters? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke wifi versterker voor jou de beste koop is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste wifi versterkers uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!