Gepubliceerd op 22 oktober 2019 door Steven De Moor – Laatste update op 30 januari 2024.

Een snelle en stabiele internetverbinding is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Wie van jullie zit er tegenwoordig niet met een tablet, smartphone of e-reader in bed? Helaas kan je soms te maken hebben met een zwak wifi signaal. Een wifi versterker kan dan uitkomst bieden. Hiermee vergroot je het bereik van je wifi-netwerk en biedt de goedkoopste én makkelijkste oplossing om jouw probleem met een instabiele wifi-verbinding te verhelpen.

Maar hoe kies je een goede wifi versterker? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste wifi versterkers van 2024? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste wifi versterkers van 2024 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste wifi versterker wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als TP-Link, Netgear en AVM toveren haast elk jaar een selectie nieuwe wifi repeaters uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste wifi versterkers van 2024 opgesomd. Niet alleen werden deze wifi versterkers beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget
TP Link RE305
 • TP-Link RE305
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Snelheid 5Ghz: 867 Mbps

 • Snelheid 2,4Ghz: 300 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 2

1e keuze
TP Link RE650
 • TP-Link RE650
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Snelheid 5 Ghz: 1733 Mbps

 • Snelheid 2,4 Ghz: 800 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 4

2e keuze
TP Link RE705X
 • TP-Link RE705X
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AX

 • Snelheid 5 Ghz: 2402 Mbps

 • Snelheid 2,4 Ghz: 574 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 2

Topper
AVM FRITZRepeater 3000
 • AVM FRITZ! 6000
 • Frequentieband: Tri-band

 • Wifi-standaard: Wireless AX

 • Snelheid 5 Ghz: 4800 Mbps

 • Snelheid 2,4 Ghz: 1200 Mbps

 • Netwerkpoorten: 2

 • Aantal wifi antennes: 4


De best geteste wifi versterkers van 2024 voor jou toegelicht

Wil je meer weten over de wifi versterkers die in 2024 het beste uit de test kwamen? Ik heb ze voor jou hieronder even toegelicht:

TP-Link RE305
Budget

TP-Link RE305

Ben je op zoek naar een goedkope wifi versterker? Dan is de TP-Link RE305 de beste wifi versterker in de budgetklasse. Deze wifi versterker van TP-Link maakt gebruik van de wireless AC wifi-standaard waarmee je een gecombineerde draadloze wifi-snelheid tot 1200 Mbps kunt behalen. Dankzij de WPS knop op de TP-Link RE305 verbind je deze wifi versterker met één druk op de knop draadloos met je router. Zoeken naar de perfecte locatie voor deze wifi versterker is bovendien kinderspel met behulp van het signaallampje. Anderzijds vind je bij de TP-Link RE305 ook één netwerkpoort waarmee je een draadloos dual band access point opzet. Handig! Door de gratis app TP-link Tether op je smartphone te installeren (zowel Android als iOS) heb je bovendien toegang tot geavanceerde netwerkinstellingen. Zo haal je alles uit deze wifi versterker van TP-Link. Kortom, als je op zoek bent naar een goedkope wifi versterker dan is de TP-Link RE305 de beste koop!

TP Link RE650
1e keuze

TP-Link RE650

Ik ben enorm fan van de TP-Link RE650. Ik heb deze wifi versterker enkele weken gebruikt en deze kwam veruit als beste uit de test. Met gecombineerde draadloze wifi-snelheden van 2600 Mbps, waarvan 867 Mbps op de 2,4Ghz frequentieband en 1733 Mbps op de 5Ghz band, vergroot je met de TP-Link RE650 eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Netflix streamen in 4K, gamen op mijn Playstation 5 en grote bestanden vanuit WeTransfer downloaden… Het lukte allemaal met de TP-Link RE650. Dit heeft deze wifi versterker vooral te danken aan zijn vier externe antennes en beamforming-technologie. Dankzij de MU-MIMO-technologie kan je tot wel vier apparaten gelijktijdig verbinden met de TP-Link RE650. Overigens beschikt deze wifi versterker van TP-Link één netwerkpoort waarmee je een snelle, betrouwbare bedrade verbinding tot stand brengt, zoals voor je smart TV of gaming console. Dankzij het lichtgevende signaallampje (rode of blauwe kleur) op de TP-Link RE650 zie je in één oogopslag waar je deze wifi versterker het best installeert. Bovendien beheer en bedien je de TP-Link RE650 snel en eenvoudig in de overzichtelijke TP-Link Tether app. Alleen maar positieve feedback van mijn kant. De TP-Link RE650 geef ik daarom ook graag het label beste koop als je op zoek bent naar een wifi versterker met een goede prijs/kwaliteit!

TP-Link RE705X
2e keuze

TP-Link RE705X

De TP-Link RE705X behoort tot de nieuwste generatie wifi versterkers van TP-Link. Kenmerkend aan de TP-Link RE705X is de ondersteuning voor wifi 6. Dit is de nieuwste wifi-standaard dat niet alleen zorgt voor een hogere snelheid, maar ook voor meer capaciteit. Met de TP-Link RE705X sluit je dus meer apparaten tegelijkertijd aan. Handig wanneer je een slim huis met tientallen apparaten hebt. Om te profiteren van alle mogelijkheden van wifi 6 moeten jouw apparaten natuurlijk ook wifi 6 ondersteunen, hoewel dat dit bij de meeste nieuwe laptops en smartphones al het geval is. Met gecombineerde draadloze wifi-snelheden van 3000 Mbps, waarvan 574 Mbps op de 2,4Ghz frequentieband en 2400 Mbps op de 5Ghz band, is 4K streaming kinderspel voor de TP-Link RE705X. Overigens vind je op deze wifi versterker van TP-Link één netwerkpoort. Met behulp van de app vind je bovendien de beste locatie voor de TP-Link RE705X in je huis. Kortom, de TP-Link RE705X is één van de beste wifi 6 versterkers van 2024.

AVM FRITZ!Repeater 3000
Topper

AVM FRITZ! 6000

De beste wifi versterker van 2024 is zonder twijfel de AVM FRITZ! 6000. Deze supersnelle wifi versterker ondersteunt wifi 6 en is in staat om gecombineerde draadloze wifi-snelheden tot 6000 Mbps te behalen. Doordat de AVM FRITZ!Repeater 6000 via een aparte 5GHz-frequentieband communiceert met je router, gaat er bovendien geen wifi-snelheid verloren. Daardoor is deze wifi versterker geschikt voor parallelle 4K-streams. De installatie is ook een fluitje van een cent. Met behulp van de WPS-knop wordt de AVM FRITZ! 6000 met één druk op de knop geïnstalleerd en al binnen enkele seconden in jouw Mesh wifi-netwerk geïntegreerd. De signaallampjes geven je bovendien een goed idee wanneer deze wifi versterker een goede plek in je huis heeft of niet. Naast de alledaagse versleutelingsmethode WPA2 ondersteunt deze wifi versterker van FRITZ! ook WPA3 met geavanceerde beveiligingseigenschappen. Daardoor kan de AVM FRITZ! 6000 beveiligde verbindingen met Wi-Fi-netwerken van actuele routers tot stand brengen én is je wifi-netwerk optimaal beschermd. Hoewel de AVM FRITZ! 6000 een stevig prijskaartje heeft, heb ik alleen maar lof voor deze wifi versterker. De AVM FRITZ! 6000 is veruit de snelste en beste wifi versterker van 2024.

Zo vergelijk en selecteer ik de beste wifi versterkers

Heb je al eens gekeken naar het aanbod wifi versterkers op bol.com of Coolblue? Aangezien er enorm veel wifi versterkers op de markt zijn, is het voor mij onmogelijk om elke wifi versterker individueel te testen. Vind je dat ook niet? Daarom heb ik een testproces ontwikkeld waarmee ik uiteindelijk tot een selectie van 4 wifi versterkers kan komen. Dus voordat je een wifi versterker in mijn koopgids vindt, heb ik eigenlijk al uren besteed aan vooronderzoek, overwegingen en natuurlijk ook enkele uitgebreide tests. Dat gaat zo:

1. Het vooronderzoek

Een nieuwe koopgids begint altijd vanuit het perspectief van de gebruiker. Als je een wifi versterker koopt, waar moet jij dan als consument precies op letten? Welke snelheid wil je? Heb je een netwerkpoort op je wifi versterker nodig? Wat met een geïntegreerd stopcontact? Functies en eigenschappen die niet alleen belangrijk zijn bij een wifi versterker maar waar ik ook rekening mee houd bij de preselectie.

2. De preselectie

Van zodra ik een lijst heb van eigenschappen waaraan een wifi versterker moet voldoen, begin ik met de preselectie. Mijn preselectie is een verzameling van wifi versterkers die ik op basis van verschillende criteria heb gekozen. Niet alleen moeten de wifi versterkers in deze preselectie aan een aantal functies en eigenschappen voldoen, ik hou ook rekening met een andere criteria. Is het merk van de wifi versterker betrouwbaar? Hoe zit het met de prijs/kwaliteit? Welke wifi versterkers zijn op dit moment populair? Wat zeggen de reviews op webshops als bol.com en Coolblue? Welke wifi versterkers zijn volgens onafhankelijke organisaties zoals Test Aankoop en de Consumentenbond een goede koop? Deze gegevens verzamelen ik zorgvuldig in een spreadsheet waarmee ik dan uiteindelijk een preselectie maak van wifi versterkers.

3. In gesprek met een expert

Na de preselectie neem ik ook snel nog even de tijd om met een expert in gesprek te gaan. Dit is iemand die ofwel regelmatig wifi versterkers gebruikt ofwel er veel vanaf weet. In dit interview probeer ik te achterhalen waar ik precies op moet letten wanneer ik de wifi versterker zou testen. Daarnaast leg ik ook de focus op veelgestelde vragen rond wifi versterkers. Die plaats ik dan ook vaak onderaan deze pagina. Met de informatie van de expert, mijn eigen vooronderzoek en preselectie koop ik vervolgens enkele wifi versterkers die ik kan testen.

4. Het testproces

Ik test de wifi versterkers vanuit het perspectief van de gebruiker. Voordat ik hiermee begin, heb ik al een spreadsheet gevuld met testcases, vragen én criteria waaraan wifi versterkers moeten voldoen. Deze spreadsheet is het resultaat van het vooronderzoek en het gesprek met de expert(s). Aangezien mijn lezers de producten hoofdzakelijk thuis gebruiken, doe ik dat dus ook.

Nadat ik de wifi versterkers heb getest, koppel ik de producten aan een categorie. De categorieën die ik op steviefy.be gebruik, zijn: beste budget wifi versterker, mijn 1e keuze, de runner-up (2e keuze) en tenslotte de topper (de best geteste wifi versterker, ongeacht de prijs). Deze 4 wifi versterkers giet ik nadien in een handige vergelijkstabel, zoals je die hierboven ziet.

5. Meer dan alleen testen

Ik heb in die aantal jaren dat ik intussen steviefy.be beheer, goede contacten met leveranciers opgebouwd. Ik ontvang namelijk ook soms producten gratis van een leverancier. Daarom deel ik ook graag steeds mijn ervaringen met de leveranciers. Zowel de positieve als negatieve. Door deze informatie te delen met leveranciers, kunnen zij specifieke aanpassingen doorvoeren om de gebruiksvriendelijkheid van hun producten te verbeteren.

6. Alle wifi versterkers worden hergebruikt

Na het testen, heb ik natuurlijk enkele wifi versterkers te veel staan. Deze toestellen worden nooit opzij gezet. Mijn aanpak is pragmatisch: de wifi versterkers die na mijn testproces nog steeds in uitstekende staat verkeren, stuur ik terug op naar de verkoper. Ik geloof namelijk in het hergebruiken van toestellen. Indien ze toch niet meer worden aanvaard, verkoop ik ze tweedehands of schenk ik ze weg aan mensen of organisaties die hier baat mee hebben.

7. Door technologische trends hou ik dit artikel up-to-date

De wereld van wifi versterkers staat niet stil, en daarom probeer ik ook elk kwartaal deze koopgids en de uitgelichte wifi versterkers up-to-date te brengen.

Een goede wifi versterker kopen: waar moet je op letten?

Wifi versterkers zijn in allerlei varianten te koop. Koop dus niet de eerste de beste wifi versterker die je in de plaatselijke elektrowinkel tegenkomt. De kans is groot dat het apparaat niet optimaal aansluit bij jouw wensen en eisen. Om jouw zoektocht naar de beste wifi versterker voor thuis te vergemakkelijken, heb ik de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet.

1. De frequentiebanden

Wifi versterkers werken op één (single-band) of meerdere (dual- of tri-band) frequentiebanden om wifi-signalen door te geven. Wanneer je een wifi versterker koopt, heb je vandaag de keuze uit onderstaande frequentiebanden:

Single-band

De goedkoopste wifi versterkers functioneren doorgaans op een single-band frequentie. Dit betekent dat de wifi versterker enkel het draadloze wifi-signaal kan uitbreiden op de 2,4 GHz wifi-band. De dekking is daardoor wel groter, de snelheid is eerder beperkt. Ik zou wifi versterkers met single-band over het algemeen vermijden.

Dual-band

Een wifi versterker met dual-band ondersteunt zowel de 2,4 GHz wifi-band als de 5 GHz wifi-band, maar werkt slechts op één frequentie tegelijkertijd. Je kiest daardoor ofwel voor de dekking van 2.4 GHz wifi-band, ofwel voor de snelheid van 5 GHz wifi-band. Deze laatste kan hogere snelheden behalen maar met een minder bereik.

Simultaneous dual-band

Een simultanous dual-band versterker werkt tegelijkertijd op twee frequenties. Op deze manier combineer je de eigenschappen van de twee frequenties voor wifi-gebruik. Daardoor beschik je over een netwerk met meer dekking én hogere snelheden! De beste wifi versterkers van 2024 zijn doorgaans simultaneous dual-band.

Simultaneous tri-band

Wifi versterkers met simultaneous tri-band beschikken over drie wifi-banden, namelijk één enkele 2,4 GHz band en twee 5 GHz banden. De extra 5 GHz (meer bepaald een 60 GHz band) frequentieband heeft de taak om snelle draadloze apparaten te verdelen, waardoor je wifi-snelheid langer hoog blijft.

De beste wifi versterkers van 2024 beschikken doorgaans over simultaneous dual-band of tri-band. Let wel op, om het uiterste uit jouw wifi versterker te halen is het belangrijk dat het aantal wifi-banden van jouw wifi versterker overeenkomt met die van je draadloze router. Neem daarom eens een kijkje naar de eigenschappen van je draadloze router. Zo ben je zeker dat je de beste koop maakt.

2. De snelheid

tp-link-wifi-repeater

De snelheid speelt ook een rol bij wifi repeaters. Die staat meestal aangegeven in het aantal megabits per seconde. De snelheid speelt vooral een grote rol bij het overdragen van bestanden via je thuisnetwerk. Denk maar aan het streamen van een Netflix-film via je laptop of all-in-one PC naar je smart TV, gamen op je game PC of het versturen van een PDF-bestand van je smartphone naar je printer.

Je moet wel goed onthouden dat de geadverteerde snelheid een theoretische maximumsnelheid is. De werkelijke wifi-snelheid zal lager liggen omdat een wifi repeater het draadloze signaal van je router opvangt en nadien verder stuurt (en niet opnieuw uitzend). De beste wifi versterkers van 2024 beschikken doorgaans over een totale wifi snelheid van 1300 Mbps (met een 5 GHz-frequentie) of hoger.

Ben je wel op zoek naar een manier om je wifi-netwerk te vergroten en tegelijkertijd geen verlies te hebben op je internetsnelheid, dan zijn powerline adapters dé oplossing!

3. Het aantal netwerkpoorten

Een andere overweging waar je over moet nadenken bij de aankoop van een wifi repeater is de aanwezigheid van netwerkpoorten. Dat is belangrijk wanneer je apparaten met de wifi versterker wilt verbinden die niet over een draadloze aansluiting beschikken (denk bijvoorbeeld aan een oude desktop PC). De beste wifi versterkers beschikken doorgaans over twee netwerkpoorten of meer. Goedkope wifi versterkers hebben er soms helemaal geen. Denk dus goed na of ze een vereiste zijn of niet.

4. Een geïntegreerd stopcontact

Om een wifi versterker te installeren heb je een stopcontact nodig. Dit betekent dat je eigenlijk een stopcontact verliest op een strategische plaats. Om dit probleem te verhelpen, beschikken verschillende wifi versterkers tegenwoordig ook over een eigen stopcontact. Dit betekent dat je nog steeds over een stopcontact beschikt eenmaal je de wifi repeater hebt aangesloten.

de beste wifi versterkers beschikken vaak over een geïntegreerd stopcontact

5. Je budget

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Net als bij elk ander stukje technologie, heb je bij wifi versterkers ook een duidelijk verschil in prijs-kwaliteit. Zo kan je al een wifi versterker kopen voor 40 euro, hoewel je ook meer dan 100 euro kan uitgeven aan de beste wifi versterkers van 2024. Grofweg geldt: hoe sneller de wifi repeater is, hoe meer je zal betalen. Daarnaast spelen natuurlijk het merk en de extra opties als een geïntegreerd stopcontact, het aantal frequentiebanden en ethernetpoorten een rol in de prijs van een wifi repeater. Mijn advies? De beste wifi versterker is datgene dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Als het dat doet, dan is het waarschijnlijk een goede keuze.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een wifi versterker nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de promoties op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste wifi versterker van 2024 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

6. De reviews

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke wifi versterker nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden op zoek waren naar een wifi repeater met de beste prijs/kwaliteit. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de wifi repeater écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review hebben geplaatst. Zo krijg je een goed beeld of de wifi versterker die jij op het oog hebt nu echt wel de beste wifi versterker voor je is.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over wifi repeaters? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Verbeter je wifi bereik met Steviefy

Een goede wifi verbinding is tegenwoordig niet meer weg te denk uit ons dagelijks leven. Of je nu thuiswerkt, een serie wilt kijken op Netflix of gewoon via je smartphone online wilt shoppen, een stabiele en snelle internetverbinding is onmisbaar. Behalve met een goede wifi versterker, maak je met de onderstaande apparaten ook komaf met een slecht wifi signaal:

 • Met een powerline adapter maak je gebruik van het stroomnetwerk in jouw woning om een stabiele en snelle internetverbinding te creëren. Handig wanneer je in een oud huis woont met dikke muren. De beste powerline adapters van 2024 zijn tegenwoordig uitgerust met twee ethernetpoorten en een geïntegreerd stopcontact zodat je geen stopcontacten verliest.
 • Een router is het hart van jouw wifi netwerk en verdeelt het internet signaal naar al jouw apparaten. De beste routers van 2024 hebben meerdere antennes voor een betere dekking en ondersteunen functies zoals Quality of Service (QoS) en beamforming om de verbinding te optimaliseren en de snelheid te verbeteren.

Kortom, met deze drie beste koopgidsen heb je de nodige apparaten in handen om jouw wifi signaal te versterken en te verbeteren.

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke wifi versterker voor jou de beste koop is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste wifi versterkers uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!