tuingenieters

Een snelle en stabiele internetverbinding is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Wie van jullie zit er tegenwoordig niet met een tablet of e-reader in bed of laptop in de zetel? Helaas kunnen er soms problemen ontstaan wanneer je gebruik maakt van een wifi netwerk. Zo kan je te maken hebben met een zwak signaal omdat er meerdere mensen tegelijk het internet gebruiken of heb je bijvoorbeeld erg dikke muren. Soms reikt het wifi signaal ook helemaal niet ver genoeg om elke kamer in je huis of appartement te bereiken. Herken je je in enkele van deze problemen? Dan is een wifi repeater, ook wel gekend als een wifi versterker, de goedkoopste én makkelijkste oplossing om jouw probleem met een instabiele wifi-verbinding te verhelpen.

Ben je op zoek naar de beste wifi versterker van het moment? Of weet je niet waar je op moet letten of rekening mee moet houden? Geen nood! Ik help je kiezen, zodat jij straks de beste keuze maakt. Lees je even mee?

Dit zijn de beste wifi versterkers van het moment (update: april 2021)

De zoektocht naar de beste wifi versterker wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als TP-Link, Netgear en AVM toveren haast elk jaar een selectie nieuwe wifi repeaters uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste wifi versterkers van 2021 opgesomd. Niet alleen werden deze wifi versterkers beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget

TP Link RE200

 • TP-Link RE200
  De TP-Link RE200 is de goedkoopste wifi repeater in het rijtje en bewijst meteen ook dat je voor een stabiele wifi-verbinding niet veel euro’s hoeft uit te geven. De TP-Link RE200 is één van de meest verkochte wifi repeaters van het moment. Het ziet er een stijlvol toestel uit en biedt één netwerkpoort aan om bijvoorbeeld een laptop of console aan te sluiten. De TP-Link RE200 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor deze wifi versterker gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 750 Mbps, waarvan 300 op de 2,4 Ghz frequentieband en 450 Mbps op de 5 GHz frequentieband. Dankzij de WPS-knop kan je deze wifi repeater snel en eenvoudig koppelen met jouw draadloze router. De TP-Link RE200 beschikt bovendien ook over een intelligent signaal-lampje waarmee je nóg sneller de ideale plek kan vinden om de wifi versterker in een stopcontact te steken. Wat heb je nog meer nodig?
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Totale wifi snelheid: 750 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 3

1e keuze

TP Link RE650

 • TP-Link RE650
  Beschik je over een groter budget, dan is de RE650 van TP-Link een prima investering. Deze wifi repeater is wel een stuk sneller. De TP-Link RE650 levert gecombineerde draadloze snelheden van 2600 Mbps, waarvan 867Mbps op de 2,4Ghz frequentieband en 1734 op de 5Ghz band. Zo kan je gebruik maken van beide wifi-banden om een krachtige en stabiele verbinding op te zetten, tot wel vier apparaten op hetzelfde moment. Zo ben je met deze wifi-repeater in staat om een potje te gamen en tegelijkertijd te streamen in 4K. Zelfs als je iets verder van de repeater verwijderd bent.De RE650 beschikt bovendien over vier externe antennes waarmee je snel en eenvoudig een stabiele draadloze verbinding in stand kan brengen in combinatie met om het even welke wifi-router. Mijn absolute favoriet voor wie op zoek is naar kwaliteit tegen een goede prijs!
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Totale wifi snelheid: 2600 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 4

2e keuze

TP Link RE450

 • TP-Link RE450
  De TP-Link RE450 is één van de meest verkochte wifi repeaters van het moment. Het ziet er een stijlvol toestel uit en biedt één netwerkpoort aan om bijvoorbeeld een laptop of console aan te sluiten. De TP-Link RE450 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor deze wifi versterker gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 1750 Mbps, waarvan 450 op de 2,4 Ghz frequentieband en 1300 Mbps op de 5 GHz frequentieband. Als dat niet snel is? Dankzij de WPS-knop kan je deze wifi repeater snel en eenvoudig koppelen met jouw draadloze router. De TP-Link RE450 beschikt bovendien ook over een intelligent signaal-lampje waarmee je nóg sneller de ideale plek kan vinden om de wifi versterker in een stopcontact te steken. Wat heb je nog meer nodig?
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Totale wifi snelheid: 1750 Mbps

 • Netwerkpoorten: 1

 • Aantal wifi antennes: 3

Topper

AVM FRITZRepeater 3000

 • AVM FRITZ! 3000
  De duurste wifi repeater in deze lijst is de AVM FRITZ!Repeater 3000. Deze tri-band wifi versterker ziet er net uit als een ruimteschip en behaalt óók snelheden als een ruimteschip. Zo levert de AVM FRITZ!Repeater 3000 gecombineerde draadloze snelheden van wel 3000 Mbps! Verbluffend toch? Doordat deze wifi versterker via een speciale frequentie communiceert met je huidige router, creëer je 1 groot wifi-netwerk in je huis of appartement. Ook gaat er in tegenstelling tot bij traditionele wifi repeaters geen snelheid verloren. Met de AVM FRITZ!Repeater 3000 beschik je bovendien over de modernste versleutelingsstandaarden die het gehele WiFi-netwerk garanderen van veiligheid en privacy. Kortom, de AVM FRITZ!Repeater 3000 is de beste wifi repeater van het moment.
 • Frequentieband: Simultaneous tri-band

 • Wifi-standaard: Wireless AC

 • Totale wifi snelheid: 3000 Mbps

 • Netwerkpoorten: 2

 • Aantal wifi antennes: 8

 

PS: Neem ook een kijkje naar de wifi versterkers met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue. Bovendien zitten er soms leuke promoties tussen!

De beste wifi versterker kopen: waar moet je op letten?

Ondanks dat je snel en eenvoudig een wifi versterker kan installeren, zijn er toch enkele eigenschappen waar je rekening mee moet houden:

1. De frequentiebanden

Wifi versterkers werken op één (single-band) of meerdere (dual- of tri-band) frequentiebanden om wifi-signalen door te geven. Wanneer je een wifi versterker koopt, heb je vandaag de keuze uit onderstaande frequentiebanden:

 • Single-band: Een single-band versterker werkt alleen op de 2,4 GHz-frequentie. Die frequentie is voor lange tijd de standaard geweest voor draadloze communicatie. Dit betekent dat er doorgaans veel netwerkverkeer is op deze frequentie, waardoor de verbinding soms trager en onstabiel kan zijn.
 • Dual-band: Een versterker met dual-band ondersteunt behalve de 2,4 GHz-frequentie ook de 5 GHz-frequentie. Die laatste frequentie is minder druk waardoor de verbinding sneller en stabieler is. Een dual-band versterker werkt wel slechts op één frequentie tegelijk.
 • Simultaneous dual-band: Een simultanous dual-band versterker kan tegelijkertijd een 2,4 GHz-frequentie en een 5 GHz-frequentie uitzenden. De allernieuwste gadgets verbindt je dan met het 5 GHz-signaal, terwijl jouw oude laptop (die slechts 2,4 GHz ondersteunt) het dan nog prima doet met het 2,4 GHz-signaal. Zo combineer je de eigenschappen van de twee frequenties voor wifi-gebruik. Daardoor beschik je over een netwerk met meer dekking én hogere snelheden!
 • Simultaneous tri-band: Dit is een versterker met drie wifi-banden, namelijk één van 2,4 GHz en twee van 5 GHz. Die extra wifi-band van 5 GHz is bedoeld om snelle draadloze apparaten te verdelen, waardoor je langer blijft genieten van een hoge wifi-snelheid.

Voor licht gebruik zou ik een wifi versterker met single band (2,4 GHz) kiezen. Die zijn goedkoop, maar bieden niet veel snelheid. Ben je van plan om te streamen, dan is een wifi repeater met dual-band de keuze. Die zijn weliswaar duurder, maar bieden aanzienlijke snelheidsverbeteringen. Let wel op, om het uiterste uit jouw draadloze router als wifi versterker te halen is het belangrijk dat het aantal wifi-banden van beide apparaten overeenkomt. Bekijk daarom eens de handleiding van je draadloze router om er zeker van te zijn.

2. De snelheid

tp-link-wifi-repeater

De snelheid speelt ook een rol bij wifi repeaters. Die staat meestal aangegeven in het aantal megabits per seconde. De snelheid speelt vooral een grote rol bij het overdragen van bestanden via je thuisnetwerk. Dit betekent bijvoorbeeld het streamen van een Netflix-film van je laptop naar je smart TV, gamen op je game PC of het versturen van een PDF-bestand van je smartphone naar je printer.

Je moet wel goed onthouden dat de geadverteerde snelheid een theoretische maximumsnelheid is. De werkelijke wifi-snelheid zal lager liggen omdat een wifi repeater het draadloze signaal van je router opvangt en nadien verder stuurt (en niet opnieuw uitzend). Als je wilt surfen én streamen via je wifi versterker, is een wifi versterker met een snelheid van 1300 Mbps (met een 5 GHz-frequentie) de beste keuze.

Ben je wel op zoek naar een manier om je wifi-netwerk te vergroten en tegelijkertijd geen verlies te hebben op je internetsnelheid, dan zijn powerline adapters dé oplossing!

3. Het aantal netwerkpoorten

Een andere overweging waar je over moet nadenken bij de aankoop van een wifi repeater is de aanwezigheid van netwerkpoorten. Dat is belangrijk wanneer je apparaten met de wifi versterker wilt verbinden die niet over een draadloze aansluiting beschikken (denk bijvoorbeeld aan een oude desktop PC). Sommige wifi versterkers kunnen wel over vijf netwerkpoorten beschikken, andere dan weer geen. Denk dus goed na of ze een vereiste zijn of niet.

4. Een geïntegreerd stopcontact

Om een wifi versterker te installeren heb je een stopcontact nodig. Dit betekent dat je eigenlijk een stopcontact verliest op een strategische plaats. Om dit probleem te verhelpen, beschikken verschillende wifi versterkers tegenwoordig ook over een eigen stopcontact. Dit betekent dat je nog steeds over een stopcontact beschikt eenmaal je de wifi repeater hebt aangesloten.

wifi repeater

5. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een wifi versterker?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Net als bij elk ander stukje technologie, heb je bij wifi versterkers ook een duidelijk verschil in prijs-kwaliteit. Zo kan je al een wifi versterker kopen voor 40 euro, hoewel je ook meer dan 200 euro kan uitgeven aan een premium model. Grofweg geldt: hoe sneller de wifi repeater is, hoe meer je zal betalen. Daarnaast spelen natuurlijk het merk en de extra opties als een geïntegreerd stopcontact, het aantal frequentiebanden en ethernetpoorten een rol in de prijs van een wifi repeater. Mijn advies? De beste wifi versterker is datgene dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Als het dat doet, dan is het waarschijnlijk een goede keuze.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een wifi versterker nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de promoties op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste wifi versterker van 2021 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over wifi repeaters? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke wifi versterker je wilt kopen? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste wifi repeaters uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!