10 daagse bol

Ben je op zoek naar een eenvoudige én kwalitatieve oplossing om je thuisnetwerk uit te breiden? Dan zijn powerline adapters dé oplossing! Met deze adapters stuur je het internet via het elektriciteitsnet naar alle kanten of verdiepen van je huis.

Ben je op zoek naar de beste powerline adapter van het moment? Of weet je niet waar je op moet letten of rekening mee moet houden? Geen nood! Ik help je de beste powerline adapters kopen. Lees je even mee?

Dit zijn de beste powerline adapters van het moment (update: oktober 2020)

Zie jij ook de meerwaarde in een powerline adapter met wifi voor thuis? Dan ben je waarschijnlijk ook op zoek naar de populairste en beste powerline adapters van het moment. Ik heb drie sets van powerline adapters met wifi geselecteerd waarmee je probleemloos het internet naar alle hoeken van je huis of appartement kan leiden.

Je kan ze als klant van Telenet, Proximus of Orange zonder problemen gebruiken. Bovendien scoren ze niet alleen scoren goed in onafhankelijke tests (Consumentenbond en Test Aankoop), ze krijgen ook geweldige recensies van de gebruikers zelf (via bol.com en Coolblue). Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Tip: De blauwe info-icoontjes geven je meer uitleg over deze powerline adapters.

Basis
TP Link WPA4225T
 • TP-Link TL-WPA4225 KIT
  De TP-Link WPA4225 is de goedkoopste powerline adapter in het rijtje en bewijst meteen ook dat je voor een internetverbinding in elke ruimte van je huis of appartement niet veel euro's hoeft uit te geven. Met deze kit bestaande uit twee adapters leg je snel en eenvoudig een powerline-netwerk van 600 Mbps aan via het bestaande elektriciteitsnet. De powerline adapters beschikt naast een ingebouwde wifi-hotspot ook over twee Fast Ethernet-poorten (100 Mbps). Zo kan je op elke adapter twee netwerkapparaten aansluiten en overal in je huis gebruik maken van de beste internetverbinding. De TP-Link TL-WPA4225 KIT is een prima setje powerline adapters waarmee je in het hele huis, zonder lange netwerkkabels te leggen, een stabiel (draadloos) netwerk aanlegt.
 • Frequentieband: Single band

 • Maximale ethernet snelheid: 600 Mbps

 • Aantal netwerkpoorten: 2

 • Wifi ingebouwd:

 • Geïntegreerd stopcontact:

 • Automatische fasekoppeling:

 • Uitbreiding adapters te koop:

1e keuze
devolo magic 1 wifi starter kit
 • Devolo Magic 1
  WiFi Starter Kit
  Voor wie dieper in de buidel wil tasten, is de Devolo Magic 1 WiFi Starter Kit een prima investering. Met een maximale ethernetsnelheid van 1200 Mbps is de Devolo Magic 1 WiFi Starter Kit geschikt voor intensief internetgebruik. Denk hierbij aan 4K streamen, online gamen en het downloaden van grote bestanden. Omdat de Magic serie gebruik maakt van Mesh-technologie, communiceren deze powerline adapters voortdurend onderling. Zo worden je mobiele apparaten automatisch verbonden met het sterkste wifipunt in je huis. Hierdoor hoef je nooit meer handmatig over te schakelen van wifi netwerk. Deze powerline adapter beschikt ook over twee Gigabit-poorten (1000 Mbps), die je netwerkapparaten verzekeren van een hoge internetsnelheid. Voor wie 2 adapters te weinig is, heeft de mogelijkheid om uit te breiden met apart verkochte adapters. De Devolo Magic 1 WiFi Starter Kit is ideaal voor wie op zoek is naar een setje powerline adapters voor intensief internetgebruik tegen een scherpe prijs!
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Maximale ethernet snelheid: 1200 Mbps

 • Aantal netwerkpoorten: 2

 • Wifi ingebouwd:

 • Geïntegreerd stopcontact:

 • Automatische fasekoppeling:

 • Uitbreiding adapters te koop:

Topper
devolo Magic 2 multiroom kit
 • Devolo Magic 2
  WiFi Multiroom Kit
  De beste set powerline adapters van het moment is de Devolo Magic 2. Deze kit bestaat uit één hoofdadapter en twee extra powerline adapters. Omdat de Magic serie gebruik maakt van Mesh-technologie, communiceren deze powerline adapters voortdurend onderling. Zo worden je mobiele apparaten automatisch verbonden met het sterkste wifipunt in je huis. Hierdoor hoef je nooit meer handmatig over te schakelen van wifi netwerk. De maximale snelheid van 2400 Mbps zorgt ervoor dat je met deze Devolo Magic 2 wifi kit zonder problemen je favoriete Netflix series in Ultra-HD (4K) streamt en zonder vertragingen de beste online games speelt (zelfs in VR). Tenslotte werken deze powerline adapters dankzij de automatische fasekoppeling in elke ruimte van iedere woning. De Devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit is mijn favoriete keuze voor wie graag streamt en gamet!
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band

 • Maximale ethernet snelheid: 2400 Mbps

 • Aantal netwerkpoorten: 2

 • Wifi ingebouwd:

 • Geïntegreerd stopcontact:

 • Automatische fasekoppeling:

 • Uitbreiding adapters te koop:PS: Neem zeker ook een kijkje naar de top 10 van best verkochte powerline adapters met wifi op bol.com en Coolblue.


De beste powerline adapter kopen: waar moet je op letten?

Ondanks dat je snel en eenvoudig een powerline adapter met wifi thuis kan installeren, zijn er toch enkele eigenschappen waarmee je rekening moet houden:

1. De frequentiebanden

Powerline adapters werken, net zoals wifi versterkers, op één (single-band) of meerdere (dual- of tri-band) frequentiebanden om wifi-signalen door te geven. Bij het kopen van een powerline adapter, heb je vandaag de keuze uit onderstaande frequentiebanden:
 • Single-band: Een single-band adapter werkt alleen op de 2,4 GHz-frequentie. Die frequentie is voor lange tijd de standaard geweest voor draadloze communicatie. Dit betekent dat er doorgaans veel netwerkverkeer is op deze frequentie, waardoor de verbinding soms trager en onstabiel kan zijn.
 • Dual-band: Een powerline adapter met dual-band ondersteunt behalve de 2,4 GHz-frequentie ook de 5 GHz-frequentie. Die laatste frequentie is minder druk waardoor de verbinding sneller en stabieler is. Een dual-band adapter werkt wel slechts op één frequentie tegelijk.
 • Simultaneous dual-band: Een simultanous dual-band adapter kan tegelijkertijd een 2,4 GHz-frequentie en een 5 GHz-frequentie uitzenden. De allernieuwste tablets, e-readers of smartphones verbindt je dan met het 5 GHz-signaal, terwijl jouw oude laptop (die slechts 2,4 GHz ondersteunt) het dan nog prima doet met het 2,4 GHz-signaal. Zo combineer je de eigenschappen van de twee frequenties voor wifi-gebruik. Daardoor beschik je over een netwerk met meer dekking én hogere snelheden!
 • Simultaneous tri-band: Dit is een adapter met drie wifi-banden, namelijk één van 2,4 GHz en twee van 5 GHz. Die extra wifi-band van 5 GHz is bedoeld om snelle draadloze apparaten te verdelen, waardoor je langer blijft genieten van een hoge wifi-snelheid.
Ben je van plan om te streamen of te gamen via je powerline adapter, dan is (simultaneous) dual-band de beste keuze. Let wel op, om het uiterste uit jouw powerline adapter te halen is het belangrijk dat het aantal wifi-banden van je router en adapter overeenkomt. Raadpleeg daarom vooraf eens de handleiding van je router.

2. Wifi

Heb je op je zolderkamer, in de kelder of vanachter in je tuin geen goed wifi signaal? Dan kies je best voor een powerline adapter met wifi. Hiermee kan je met elk stopcontact een draadloos netwerk opzetten, zoals bijvoorbeeld in je garage of tuinhuis. Als je een powerline adapter met wifi installeert dan creëer je automatisch een extra wifi netwerk, namelijk dat van je huidige draadloze router en dat van de powerline adapter. Het nieuwe wifi netwerk van je powerline adapter heeft altijd een andere naam. Dit betekent dat je dus beide netwerken moet instellen op je laptop, smartwatch of printer om in je huis of appartement te kunnen genieten van een sterk wifi netwerk. Wanneer één van de twee netwerken niet meer beschikbaar is dan zal je automatisch verbinding maken met het andere.

wifi powerline adapter

3. De snelheid

De snelheid speelt ook een rol bij powerline adapters. Die staat meestal aangegeven in het aantal megabits per seconde. Powerline adapters zijn beschikbaar met een snelheid van 500 tot wel 2400 Mbps. Je moet wel goed onthouden dat de geadverteerde snelheid een theoretische maximumsnelheid is, en deze in realiteit lager kan liggen door de afstand tussen de powerline adapters en de kwaliteit van het elektriciteitsnet. In oudere huizen ligt de snelheid van een powerline-netwerk meestal lager. Als je gelijktijdig wilt surfen, online gamen op je game PC én streamen via je powerline adapter, dan is een snelheid van 1000 Mbps of hoger (met een 5 GHz-frequentie) de beste keuze.

4. Het aantal netwerkpoorten

Ben je van plan om in je woonkamer zowel een Smart TV, computer als een gameconsole aan te sluiten? Dan kies je best een powerline adapter met netwerkpoorten. Met behulp van deze netwerkpoorten sluit je elk gewenst netwerkapparaat aan. Sommige powerline adapters kunnen wel over drie netwerkpoorten beschikken, andere dan weer geen. Denk dus goed na of ze een vereiste zijn of niet. Let bovendien ook op het type netwerkpoort. Je hebt vandaag de keuze uit twee types ethernetpoorten. Dit zijn de Fast Ethernet-poorten (100 Mbps) en de Gigabit-poorten (1000 Mbps). De beste powerline adapters van het moment beschikken over Gigabit-poorten.

powerline adapter met netwerkpoorten

5. Een geïntegreerd stopcontact

Wil je geen stopcontacten op een strategische plaats opofferen als je een powerline-netwerk opzet? Kies dan voor een powerline adapter met een geïntegreerde stopcontact. Met zo’n geïntegreerd stopcontact kan je elk willekeurig ander apparaat aansluiten op je powerline adapter.

6. Automatische fasekoppeling

Met automatische fasekoppeling verlies je geen snelheid wanneer je powerline adapters op twee verschillende stroomfases in je huis of appartement zijn aangesloten. Daardoor behoud je de theoretische maximumsnelheid ongeacht de afstand tussen de verschillende powerline adapters.

7. Je budget: hoeveel wil je betalen voor een set powerline adapters?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Net als bij elk ander stukje technologie, heb je bij powerline adapters ook een duidelijk verschil in prijs-kwaliteit. Zo kan je al een kit van twee powerline adapters kopen voor 60 euro, hoewel je ook meer dan 200 euro kan uitgeven aan een multiroom kit van drie powerline adapters . Grofweg geldt: hoe sneller de powerline adapters, hoe meer je zal betalen. Daarnaast spelen natuurlijk het merk en de extra opties als een geïntegreerd stopcontact, het aantal frequentiebanden en ethernetpoorten een rol in de prijs van een powerline adapter. Mijn advies? De beste set powerline adapters is diegene dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Als het dat doet, dan is het waarschijnlijk een goede keuze.

powerline adapter kopen

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over powerline adapters? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke powerline adapter je wilt kopen? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste powerline adapters uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!