DE BESTE GAME PC SAMENSTELLEN VOOR 1500 EURO

Droom jij al jaren van een game PC die je zelf hebt samengesteld en gebouwd? De instapdrempel lijkt voor vele gamers een onoverkomelijk iets, maar met een goedbedoeld duwtje in de juiste richting kom je al heel ver.

Je eigen game PC samenstellen zorgt soms voor de nodige uitdagingen. Het meest tijdrovende proces is het combineren van de onderdelen. Zaken als “Passen de onderdelen wel” en “Kan ik niets beter krijgen voor dit geld” zijn hersenspinsels die geregeld naar boven komen. Om je die tijd te besparen, heb ik zelf de optimale game PC (naar mijn mening) samengesteld. De huidige configuratie stelt je in staat om alle huidige en toekomstige games in de allerhoogste kwaliteit in Quad HD (1440p) te spelen. Games als PlayerUnknown’s Battlegrounds en Battlefield V zijn voor deze game PC a piece of cake! Ook als je een gaming monitor hebt met een hoge verversingssnelheid (120 à 144 Hz). Kortom, met deze game PC beleef je de komende jaren een fantastische game-ervaring.

Weet trouwens dat deze game PC niets meer is dan een eigen voorstel waar je naar hartenlust verder aan kan sleutelen. Heb je een ander setje RAM-geheugen op het oog? Liever een andere SSD kopen? Geen probleem! Het leuke aan een eigen samengestelde game PC is dat je helemaal vrij bent in de keuze van je onderdelen. Je hoeft enkel en alleen maar rekening te houden dat je onderdelen compatibel zijn met elkaar.

Wist je trouwens dat ik ook enkele andere game PC builds heb? Bekijk zeker ook deze eens:

De beste game PC samenstellen doe je met deze onderdelen (update: mei 2020)


 • Processor

  AMD Ryzen 5 3600X

 • Moederbord

  Gigabyte X570 Aorus Elite

 • Grafische Kaart

  MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio

 • RAM Geheugen

  Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3000 Mhz (2 x 8 GB)

 • Opslag

  Samsung 860 Evo 1TB

 • Computerbehuizing

  NZXT H510


 

Processor: AMD Ryzen 5 3600X

Het is jullie vast niet ontgaan.. Sinds juli 2019 biedt AMD eindelijk op alle vlakken een volwaardig alternatief voor Intel. Ik heb dus natuurlijk meteen de Intel Core i5-8600K vervangen met de AMD Ryzen 5 3600X, die op alle vlakken beter presteert! De Ryzen 5 3600X is met zijn 6 kernen en 12 threads een uitstekende all-round processor – voor zowel wie games speelt als wie regelmatig eens foto’s of video’s bewerkt (dan denk ik bijvoorbeeld vooral aan streamers). Deze X-versie heeft een kloksnelheid van 3,8 GHz en een maximale kloksnelheid van maar liefst 4,4 GHz! Wie al eerder in het bezit was van een AMD Ryzen processor, weet misschien dat AMD zelf al bijna het maximale uit de processors haalt. Ben je dus van plan om te overklokken, hoef je niet veel meer dan een extra paar honderd megahertz te verwachten. Heel leuk is ook dat deze Ryzen 5 3600X een Wraith Spire koeler krijgt meegeleverd. Deze processorkoeler is absoluut niet slecht, en levert echt wel goede koelprestaties! Zo goed zelfs dat ik niet meteen een andere koeler zou aanbevelen voor deze build. Kortom, deze nieuwe processor van AMD voorziet jouw game PC van genoeg brute kracht om alle huidige en toekomstige games zonder al te veel tegenstoot.

De technologiewebsite Hardware.info beloonde deze processor met de Excellent Choice Award.

Moederbord: Gigabyte X570 Aorus Elite

De komst van AMD’s Ryzen 3000-processor line-up gaat ook gepaard met de komst van de nieuwe X570-chipset. Voor deze game PC heb ik de Gigabyte X570 Aorus Elite gekozen. Dit ATX moederbord is gericht naar fanatieke gamers en speciaal ontworpen voor AMD’s 3e generatie Ryzen processors. De X570 Aorus Pro biedt ruimte voor 128 GB aan DDR4 RAM-geheugen, twee M.2 SSD’s en drie PCIe x16 sloten (met CrossFireX en SLI ondersteuning). Dit moederbord is ook uitgerust met negen sensoren om de temperatuur van de verschillende onderdelen te meten. Bovendien is de X570 Aorus Elite voorzien van verschillende RGB led accenten, waardoor je ongetwijfeld een onwijs vette look kan geven aan je game PC!

Grafische kaart: MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio

Een game PC samenstellen kan natuurlijk niet zonder een vette grafische kaart! Ik heb gekozen voor de MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio. Deze grafische kaart is gebaseerd op Nvidia’s nieuwste Turing-architectuur en werd in juli 2019 samen met de RTX Super 2080 en de RTX Super 2060 aangekondigd door AMD. De bijna 30 centimeter lange grafische kaart beschikt over een kloksnelheid van 1605 MHz, een boost tot 1800 MHz en 8 GB aan GDDR6 geheugen. De MSI RTX 2070  is uitgerust met een bijzonder efficiënte en stille koeler. Bovendien is deze grafische kaart ook voorzien van een 0dB-modus, waarbij de ventilators stilstaan zolang je niet aan het gamen bent. Verder is deze RTX 2070 voorzien van een backplate en een rgb-verlicht logo op de bovenkant. De MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio is het ideale sparringsmaatje om jouw games op je gaming monitor tot het uiterste te drijven.

RAM geheugen: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3000 Mhz/15 (2 x 8 GB)

Het mag geen geheim zijn dat Ryzen van snel geheugen profiteert. Voor deze game PC heb ik een setje RAM-geheugen van Corsair gekozen. De Corsair Vengeance RGB Pro-geheugenmodules zijn uitgerust met Samsung B-die chips, die een bijzonder goede reputatie hebben bij hardcore gamers en overklokkers. Dit RAM-geheugen heeft een kloksnelheid van 3000 MHz met CL15, waardoor ze snel genoeg zijn om jouw Ryzen-processor gelukkig te houden.

De technologiewebsite Hardware.info beloonde dit RAM-geheugen met de Excellent Choice Award.

Opslag: Samsung 860 Evo 1TB

Samsung is al geruime tijd de absolute koning van de SSD’s, en bewijst hun heerschappij over het SSD-land met deze bliksemsnelle 860 Evo. De Samsung 860 EVO is de opvolger van de reeds populaire Samsung 850 EVO. Deze SSDs hebben de nieuwste generatie V-NAND aan boord, inclusief nieuwe controller. Met deze upgrades is er vooruitgang gemaakt op gebied van  lees- en schrijfsnelheden, energieverbruik en natuurlijk prijs. Bovendien krijg je 5 jaar garantie op deze SSD. Met deze SSD zal je de games geïnstalleerd op jouw game PC bliksemsnel kunnen laden!

Voeding: Corsair RM750x 80+ Gold

Wat de voeding betreft, heb ik gekozen voor de Corsair RM750x 80+ Gold. De Corsair RM750x 80+ Gold heeft een vermogen van 750 watt, een garantie van 10 jaar en beschikt over een 80 PLUS Gold certificaat. Dat betekent dat de voeding erg efficiënt is en energiezuinig werkt. Meer dan voldoende om jouw game PC te voorzien van power. Bovendien is deze voeding volledig modulair, zodat je overbodige of losse kabels niet hoeft te verbergen. Tenslotte zijn de spanningsstabiliteit, efficiëntie, ripple en geluidsproductie stuk voor stuk dik in orde bij deze Corsair RM750x 80+ Gold.

Computerbehuizing: NZXT H510

De NZXT H510 met een gehard glazen zijpaneel is een bijzonder strakke en minimalistische computerbehuizing gemaakt uit staal. Deze computerbehuizing beschikt onder andere over bijzonder veel ruimte voor inbouwplezier en kabelmanagement, goede koelingsmogelijkheden (en prestaties), de mogelijkheid om je grafische kaart verticaal te plaatsen en uitneembare stoffilters. Het is een behuizing die ontzettend veel biedt voor weinig geld en is daarmee een bijzonder goede koop voor jouw game PC!

De technologiewebsite Hardware.info beloonde deze voeding met de Excellent Choice Award.

Close