EEN GAME PC SAMENSTELLEN VOOR 1500 EURO (2019)

Droom jij al jaren van een game PC die je zelf hebt samengesteld? De instapdrempel lijkt voor vele gamers een onoverkomelijk iets, maar met een goedbedoeld duwtje in de juiste richting kom je al heel ver.

Het samenstellen van je eigen game PC zorgt soms voor de nodige uitdagingen. Het meest tijdrovende proces is het combineren van de onderdelen. Zaken als “Passen de onderdelen wel” en “Kan ik niets beter krijgen voor dit geld” zijn hersenspinsels die geregeld naar boven komen. Om je die tijd te besparen, heb ik zelf de optimale game PC (naar mijn mening) samengesteld. De huidige configuratie stelt je in staat om alle huidige en toekomstige games in de allerhoogste kwaliteit in Quad HD (1440p) te spelen. Games als PlayerUnknown’s Battlegrounds en Battlefield V zijn voor deze game PC a piece of cake! Ook als je een gaming monitor hebt met een hoge verversingssnelheid (120 à 144 Hz). Kortom, met deze game PC beleef je de komende jaren een fantastische game-ervaring.

Weet trouwens dat deze game PC niets meer is dan een eigen voorstel waar je naar hartenlust verder aan kan sleutelen. Heb je een andere processorkoeler op het oog? Liever wat meer SSD opslag? Geen probleem! Het leuke aan een eigen samengestelde PC is dat je helemaal vrij bent in de keuze van je onderdelen. Je hoeft enkel en alleen maar rekening te houden dat je onderdelen compatibel zijn met elkaar.

Wist je trouwens dat ik ook enkele andere game PC builds heb? Bekijk zeker ook deze eens:

Tip: toch liever je eigen samengestelde game PC laten bouwen door een expert? Dan is de PC builder van Alternate een echte aanrader! Voor een kleine meerprijs wordt jouw eigen creatie met zorg gebouwd, getest en kant-en-klaar bij jouw thuis aan de voordeur geleverd. Meteen dus klaar om te gamen! Geweldig toch?

De beste onderdelen voor een game PC:


  • Moederbord

    Gigabyte Z370 Aorus Gaming K3

  • Grafische Kaart

    Gigabyte RTX 2070 WindForce 8GB

  • RAM Geheugen

    Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3000 Mhz (2 x 8 GB)


Recente wijzigingen:
December 2018: de ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 Ti Advanced edition 8GB vervangen door de Gigabyte RTX 2070 WindForce 8GB.
December 2018: de Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz vervangen door de Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3000 Mhz/15.
December 2018: de Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming 2.0 vervangen door de Gigabyte Z370 Aorus Gaming K3.
April 2019: de Phanteks Eclipse P400 Tempered Glass vervangen door de NZXT H500

De onderdelen hierboven bevatten affiliate links. Wanneer je via deze link een product of dienst aankoopt, steun je Steviefy (ik krijg er namelijk enkele procenten commissie op) terwijl het je zelf geen eurocent meer kost!


Processor: Intel Core i5-8600K

Intel introduceerde in oktober 2017 haar 8e generatie Core-processors voor desktop PC’s, met als codenaam Coffee Lake. Voor het eerst sinds 2007 verhoogde Intel het maximum aantal rekenkernen in zijn alledaagse processors. De Core i7’s en i5’s kregen tot zes rekenkernen, en Core i3 verdubbelde zelfs van twee naar vier rekenkernen. En dit zonder enige prijsverhogingen!

Ik heb gekozen voor de Intel Core i5-8600K omwille van de fantastische prijs/kwaliteit. De Intel Core i5-8600K heeft een kloksnelheid van 3,6 GHz met boost naar 4,3 GHz, is dus voorzien van 6 rekenkernen en maakt gebruik van 9 MB Smart Cache geheugen. Een flinke overklok met acceptabele temperaturen kan geen kwaad bij de i5-8600K. Je zult deze processor snel richting de 5GHz jagen (mits je wat verstand van overklokken hebt). Kortom, deze processor voorziet je game PC van genoeg kracht voor een ruime diversiteit aan games, programma’s en overige #PCMR activiteiten.

De Intel Core i5-8600K is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon. De technologiewebsite Hardware.info beloonde deze processor met de Excellent Choice Award.

Moederbord: Gigabyte Z370 Aorus Gaming K3

Voor de Coffee Lake processors is er ook een nieuwe chipset uitgebracht: de Intel Z370. Voor deze game PC heb ik de Gigabyte Z370 Aorus Gaming K3 gekozen. Dit moederbord beschikt onder andere over een uitstekende Realtek ALC1220-codec voor audio, een Intel-netwerkcontroller, twee m.2-sloten én USB 3.1. Zaken die als muziek in je oren moeten klinken voor een Coffee Lake-avontuur. Bovendien beschik je met de Gigabyte Z370 Aorus Gaming K3 ook over RGB LED-verlichting waardoor je jouw eigen touch kunt geven aan dit moederbord.  Met de Gigabyte Z370 Aorus Gaming K3 zul je tenslotte ook de Intel i5-8600K flink op z’n staartje kunnen trappen voor een stevige 24/7 overklok.

De Gigabyte Z370 Aorus Gaming K3 is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon. De technologiewebsite Hardware.info beloonde dit moederbord met de Great Value Award.

Grafische kaart: Gigabyte RTX 2070 WindForce 8GB

Het duurste onderdeel van deze game PC is natuurlijk de grafische kaart. Ik heb gekozen voor de Gigabyte RTX 2070 WindForce 8GB. Deze grafische kaart is gebaseerd op Nvidia’s nieuwste Turing-architectuur en werd in augustus 2018 samen met de RTX 2080 Ti en de RTX 2080 aangekondigd op Gamescom. De bijna 30 centimeter lange grafische kaart beschikt over een kloksnelheid van 1410 MHz, een boost tot 1620 MHz en 8 GB aan GDDR6 geheugen. De Gigabyte RTX 2070 WindForce is uitgerust met een bijzonder efficiënte en stille koeler. Bovendien is deze grafische kaart ook voorzien van een 0dB-modus, waarbij de ventilators stilstaan zolang je niet aan het gamen bent. Verder is deze RTX 2070 voorzien van een backplate en een rgb-verlicht logo op de bovenkant.

Wat betreft de prestaties, presteert deze RTX 2070 van Gigabyte in de benchmarks ongeveer 10% beter dan de bekende GTX 1080. Hierdoor is deze grafische kaart een bijzondere interessante optie in deze game PC, aangezien de adviesprijs van 529 euro onder de gemiddelde prijs van de GTX 1080 ligt. Bovendien krijg je daar dan nog alle nieuwe features van de RTX-serie bij. Geweldig toch, niet?

De Gigabyte GeForce RTX 2070 WindForce 8GB is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon. De technologiewebsite Hardware.info beloonde deze grafische kaart met de Great Value Award.

RAM geheugen: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3000 Mhz/15 (2 x 8 GB)

Voor het RAM geheugen willen we optimaal gebruik maken van de dual channel-capaciteiten van de Intel Core i5-8600K. Ik heb daarom ook gekozen voor twee 8GB DDR4-latjes van Corsair. In 2018 is vrijwel elk computeronderdeel verkrijgbaar met RGB. De RAM-geheugenmodules, sinds jaar en dag de core-business van Corsair, zijn in deze game PC daarom ook voorzien van RGB LED-verlichting. Aan de bovenzijde van de geheugenmodule zit namelijk een strip met daarin tien individueel aanstuurbare leds. Via Corsairs ‘iCUE-software’ heb je mogelijkheid om te kiezen uit tal van lichteffecten, die stuk voor stuk adembenemend zijn (ik ben namelijk ook zelf eigenaar van deze geweldige RAM latjes)!

De Corsair Vengeance RGB Pro-geheugenmodules zijn uitgerust met Samsung B-die chips, die een bijzonder goede reputatie hebben bij hardcore gamers en overklokkers. Dit RAM-geheugen heeft een kloksnelheid van 3000 MHz met CL15, waardoor ze razendsnel zijn. Ben je geen fan van RGB op je RAM-geheugen, of spendeer je liever wat meer geld aan een ander onderdeel, dan kun je natuurlijk ook altijd opteren voor de variant zonder RGB (Corsair Vengeance LPX – CMK16GX4M2B3000C15).

De Corsair Vengeance RGB Pro 16GB kit is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon. De technologiewebsite Hardware.info beloonde dit RAM-geheugen met de Excellent Choice Award.

Opslag: Samsung 860 Evo 1TB

Samsung is al geruime tijd de absolute koning van de SSD’s, en bewijst hun heerschappij over het SSD-land met deze bliksemsnelle 860 Evo. De Samsung 860 EVO is de opvolger van de reeds populaire Samsung 850 EVO. Deze SSDs hebben de nieuwste generatie V-NAND aan boord, inclusief nieuwe controller. Met deze upgrades is er vooruitgang gemaakt op gebied van  lees- en schrijfsnelheden, energieverbruik en natuurlijk prijs. Bovendien krijg je 5 jaar garantie op deze SSD.

De Samsung 860 Evo 1TB is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon.

Voeding: Seasonic Focus Plus 650 Gold

Wat de voeding betreft, heb ik gekozen voor de Seasonic Focus Plus 650 Gold. De Seasonic Focus Plus 650 Gold heeft een vermogen van 650 watt, een garantie van 10 jaar en beschikt over een 80 PLUS Gold certificaat. Dat betekent dat de voeding erg efficiënt is en energiezuinig werkt. Bovendien is deze voeding volledig modulair, zodat je overbodige of losse kabels niet hoeft te verbergen. Tenslotte zijn de spanningsstabiliteit, efficiëntie, ripple en geluidsproductie stuk voor stuk dik in orde bij deze Seasonic Focus Plus 650 Gold.

De Seasonic Focus Plus 650 Gold is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon. De technologiewebsite Hardware.info beloonde deze voeding met de Excellent Choice Award.

Computerbehuizing: NZXT H500

De NZXT H500 met een gehard glazen zijpaneel is een bijzonder strakke en minimalistische computerbehuizing gemaakt uit staal. Deze computerbehuizing beschikt onder andere over bijzonder veel ruimte voor inbouwplezier en kabelmanagement, goede koelingsmogelijkheden (en prestaties), de mogelijkheid om je grafische kaart verticaal te plaatsen en uitneembare stoffilters. Het is een behuizing die ontzettend veel biedt voor weinig geld en is daarmee een bijzonder goede koop voor jouw game PC!

De NZXT H500 is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon. De technologiewebsite Hardware.info beloonde deze voeding met de Excellent Choice Award.

Processorkoeler: Scythe Mugen 5 PCGH Edition

Aangezien er bij de Intel Core i5-8600K geen processorkoeler aanwezig is heb ik de Scythe Mugen 5 PCGH Edition toegevoegd aan deze budget gaming build. Deze luchtkoeler is de nieuwste telg uit de populaire Mugen Serie en de getunede versie van de standaard Mugen 5, ditmaal voorzien van niet één maar twee extra stille fans! Uit verschillende reviews komen de zeer goede koelprestaties en stille werking telkens weer naar boven. Met de Scythe Mugen 5 PCGH Edition zal je de Intel Core i5-8600K naar nieuwe hoogtes overklokken.

De Scythe Mugen 5 PCGH Edition is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon. De technologiewebsite Hardware.info beloonde deze processorkoeler met de Excellent Choice Award.

Close