EEN BUDGET PC SAMENSTELLEN VOOR 750 EURO (2019)

Droom jij al jaren van een PC die je zelf hebt samengesteld? De instapdrempel lijkt voor velen van ons een onoverkomelijk iets, maar met een goedbedoeld duwtje in de juiste richting kom je al heel ver. Het combineren van de juiste onderdelen is vaak het meest tijdrovende proces bij het samenstellen van een PC. Ben je niet zeker welke onderdelen je precies kiest voor een budget PC van 750 EUR? Steviefy helpt je graag verder!

Werken met een beperkt budget zorgt voor de nodige uitdagingen. Een paar euro’s meer of minder betekent soms een groot prestatieverschil. Net daarom is er heel veel onderzoek komen kijken bij deze budget PC! Deze samengestelde budget PC beschikt onder andere over een AMD Ryzen 5 2600-processor, een Radeon RX 580, 8GB RAM, en een SSD van 500GB. Deze budget PC stelt je in staat om soepel in 1080p (Full-HD) te gamen. Uiteraard zul je in sommige games niet alle instellingen op maximaal kunnen zetten, maar met wat minder eye-candy kan je uitstekend uit de voeten met deze budget PC.

Houd er rekening mee dat deze budget PC niets meer is dan een eigen voorstel waar je naar hartenlust kan aan verder sleutelen. Heb je een grafische kaart van een ander merk op het oog? Wens je liever nog een harde schijf in het systeem te steken? Het mooie aan een samengestelde PC is dat je helemaal vrij bent in je keuze, zolang je rekening houdt dat je andere onderdelen compatibel zijn.

Bekijk zeker ook mijn overige samengestelde PC’s:

Wil je graag meer weten over hoe je zelf jouw ideale PC kunt samenstellen? Waar je rekening mee moet houden? En welke onderdelen de beste prijs-kwaliteit bieden? Lees dan het artikel: Je eigen PC samenstellen? Het is makkelijker dan je denkt!

Tip: toch liever je eigen samengestelde PC laten bouwen door een expert? Dan raad ik je de PC builder van Alternate aan! Voor een kleine meerprijs wordt jouw droom PC met liefde gebouwd, getest en kant-en-klaar bij je thuisbezorgd. Meteen dus klaar om te gamen! Geweldig toch?

De onderdelen in deze budget PC:


 • Processor

  AMD Ryzen 5 2600 Wraith Boxed

 • Moederbord

  ASRock B450 Pro4

 • Grafische Kaart

  MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC

 • RAM Geheugen

  Corsair Vengeance LPX 8 GB DDR4-3000


Wijzigingen:
December 2018: de Intel Core i3-8100 vervangen door AMD Ryzen 5 2600 Wraith Boxed.
December 2018: de MSI B360M Pro-VDH vervangen door ASRock B450 Pro4.
December 2018: de Gigabyte GeForce GTX 1060 WindForce OC 6GB vervangen door MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC.
December 2018: de Corsair CX450M vervangen door Corsair CX550M.
Januari 2019: Corsair Vengeance LPX 8 GB DDR4-2400 vervangen door Corsair Vengeance LPX 8 GB DDR4-300

Deze pagina bevat affiliate links.  Wanneer je via één van de bovenstaande links iets aankoopt, steun je Steviefy terwijl het je zelf geen cent meer kost! Heel erg bedankt!


Processor: AMD Ryzen 5 2600

De enorme prijsstijgingen van Intel’s Coffee Lake-processoren zal je wellicht ook hebben opgemerkt… Voor wie momenteel op zoek is naar een betaalbare processor voor een budget PC, biedt AMD met zijn Ryzen-CPU’s de oplossing. Voor deze budget PC heb ik de AMD Ryzen 5 2600 gekozen. Deze hexacoreprocessor heeft twaalf threads, een basiskloksnelheid van 3,4GHz met een singlecoreturbo naar 3,9GHz. Qua prestaties doet deze processor niet veel onder dan Intel’s duurdere tegenhanger, de i5-8400. In sommige games als Fortnite en Grand Theft Auto V presteert de Ryzen 5 2600 zelfs beter dan Intel’s i5-8400. Bovendien kun je de Ryzen 5 2600 ook overklokken, waarmee je het prestatieverschil in andere games ook kunt goedmaken. Tot slot krijg je bij deze processor ook een fijne processorkoeler, de Wraith Stealth.

Deze processor van AMD is met zijn fantastische multithreading-prestaties, de iets lagere prijs en de mogelijkheid tot overklokken de beste mogelijke processor voor deze budget PC.

De AMD Ryzen 5 2600 is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon. De technologiewebsite Hardware.info beloonde deze processor met de Great Value Award.

Moederbord: ASRock B450 Pro4

Voor deze budget PC heb ik gekozen voor een moederbord met een B450-chipset van Asrock. De ASRock B450 Pro4 beschikt over alle basisfunctionaliteiten die je kan wensen om de AMD Ryzen 5 2600 optimaal te benutten, en dit tegen een aantrekkelijke prijs! Je hebt de optie om M.2 SSD’s van verschillende formaten te installeren en bovendien kun je het RAM geheugen in de toekomst uitbreiden tot 64GB doordat het moederbord vier geheugenslots heeft! Je treft op dit moederbord ook een HDMI 1.4-, DVI-D- én VGA-aansluiting, waarmee je de meeste monitoren kunt aansluiten. Aan USB-aansluitingen heeft de B450 Pro4 ook geen gebrek. Je hebt namelijk twee USB 3.1-poorten en 4 USB 3.0 aansluitingen ter beschikking. Tot slot heeft de Asrock B450 Pro4 als audiocodec de Realtek ALC1220 meegekregen waarmee je uren luistergenot zult hebben! Kortom, de ASRock B450 Pro4 biedt qua features voor zijn geld overduidelijk een meerwaarde.

De ASRock B450 Pro4 is verkrijgbaar bij Alternate en Amazon. De technologiewebsite Hardware.info beloonde dit moederbord met de Great Value Award.

Grafische kaart: MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC

Het duurste onderdeel van deze budget PC is natuurlijk de grafische kaart. Ik heb gekozen voor de Radeon RX 580 Armor 8G OC van MSI. De gedoodverfde concurrent van de AMD Radeon RX 580 is de GeForce GTX 1060 van Nvidia, die voorheen in deze budget PC zat. Aangezien het prijskaartje van de RX 580 de laatste maanden is gezakt, is deze grafische kaart een veel betere optie geworden. Bovendien is de Radeon RX 580 gemiddeld 5 tot 8 procent sneller dan de GTX 1060 6GB. Twee vliegen in een klap dus!

De bijna 30 centimeter lange grafische kaart beschikt over een kloksnelheid van 1366 MHz  en 8 GB aan GDDR5-geheugen. De geluidsproductie van de MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC valt trouwens ook bijzonder goed mee. De ventilatoren die deze grafische kaart koel houden, treden pas in actie onder volledige belasting.

Neem je geen genoegen met minder dan de allerhoogste instellingen in Full HD (1080p), dan is deze RX 580 jouw beste vriend. Met 8 GB aan GDDR5-geheugen is deze grafische kaart voor jouw budget PC ook heel toekomstbestendig!

De MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon.

RAM geheugen: Corsair Vengeance LPX 8 GB DDR4-3000

Wat het RAM geheugen betreft, wil ik optimaal gebruik maken van de dual-channel capaciteiten van de chipset. Ik heb gekozen voor twee basisgeheugenmodules van Corsair, met een totale capaciteit van 8GB en een kloksnelheid van 3000MHz.

De Corsair Vengeance LPX 8 GB DDR4-3000 kit is verkrijgbaar bij Alternate en Amazon.

Opslag: Crucial MX500 2,5″ 500GB

Deze budget PC beschikt over een 500GB SSD van het merk Crucial. Dit Amerikaanse bedrijf heeft met de MX500-serie de goedkoopste SSD’s van dit moment op de markt. De Crucial MX500 500GB presteert echter niet op budgetniveau, maar evenaart of overtreft zelfs hun grootste concurrent Samsung, met de 850 EVO-serie, in verschillende tests. Bovendien bedraagt de garantieperiode voor de Crucial MX500 vijf jaar. De sterke prestaties, de lage prijs én de garantieperiode maken de Crucial MX500 500GB een zeer interessante SSD voor deze budget PC! Indien je 500GB te weinig vind is de 1 variant, de Crucial MX500 2,5″ 1TB GB, een logische keuze. Deze SSD kost 80 euro meer.

De Crucial MX500 2,5″ 500GB is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon.

Voeding: Corsair CX550M

Corsair brengt al langere tijd budgetvoedingen op de markt, en de Corsair CX450M behoort behoort daar toe. Ik heb deze voeding gekozen voor z’n prijs/kwaliteit. De Corsair CX550M levert 550 watt aan stroom en is semi-modulair, zodat je overbodige kabels niet hoeft te verbergen. De voeding heeft een 80 Plus Bronze certificaat en heeft een garantieperiode van twee jaar.

De Corsair CX550M is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en Amazon.

Behuizing: Fractal Design Focus G Zwart

Een behuizing voor een budget PC kiezen vind ik lastig, omdat het vaak een kwestie van smaak is. De ene verkiest een behuizing met een glazen zijpaneel, terwijl de andere zich focust op een stille en/of koele behuizing. De Fractal Design Focus G past perfect binnen dit plaatje. Deze behuizing beschikt o.a. over een glazen zijpaneel, stoffilters, twee meegeleverde casefans (en biedt plaats aan vier extra casefans), en enkele USB 3.0-poorten. Kortom, perfect voor een beginnende PC gamer.

De Fractal Design Focus G Zwart is verkrijgbaar bij Alternate en Amazon.

 

De prijzen werden vastgesteld via Tweakers Pricewatch op het moment van publicatie.
Deze pagina bevat affiliate links.  Als een bezoeker via deze link een product of dienst aankoopt, steun je Steviefy (ik krijg er namelijk enkele procenten commissie op) terwijl het je zelf geen cent meer kost!

Close