DE BESTE BUDGET GAME PC SAMENSTELLEN VOOR 750 EURO

Altijd al je eigen PC willen samenstellen, maar zit je met een strikt budget? Wees gerust: ook met een budget game PC kan je tegenwoordig prima gamen.

Je eigen budget game PC samenstellen zorgt soms voor de nodige uitdagingen. Passen de onderdelen wel? Heb ik wel gekozen voor het juiste merk? Een paar euro’s meer of minder betekent soms een groot prestatieverschil. Net daarom probeer ik elke maand deze budget game PC te optimaliseren. De huidige configuratie is uitermate geschikt om games in Full-HD (1080p) op medium of high te draaien. Ook als je een gaming monitor hebt met een hoge verversingssnelheid (à la 144Hz).

Hou er rekening mee dat deze budget game PC niets meer is dan een eigen voorstel waar je verder aan kan sleutelen. Heb je een ander moederbord in gedachte? Liever een andere SSD kopen? Het leuke aan een eigen samengestelde budget game PC is dat je helemaal vrij bent in je keuze van onderdelen, zolang je maar rekening houdt dat je andere onderdelen compatibel zijn.

Toch nog even sparen om een nog krachtigere PC te kunnen samenstellen? Bekijk dan zeker ook eens de high-end game PC voor 2250 EUR.

De beste budget game PC samenstellen doe je met deze onderdelen (update: juli 2020)


 • Processor

  AMD Ryzen 5 2600X Wraith Boxed

 • Moederbord

  MSI B450M Tomahawk Max

 • Grafische Kaart

  Gigabyte GeForce GTX 1660 OC 6G

 • RAM Geheugen

  Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4-3000

 • Opslag

  Crucial MX500 2,5″ 500GB

 • Behuizing

  Fractal Design Focus G


Processor: AMD Ryzen 5 2600X

Een budget game PC samenstellen start bij de processor. Het is je misschien ook al opgevallen, maar de enorme prijsstijgingen van Intel’s Coffee Lake-processoren maken het voor gamers niet zo gemakkelijk… Voor wie momenteel op zoek is naar een betaalbare processor voor een budget game PC, biedt AMD met zijn Ryzen-CPU’s de oplossing. Voor deze budget game PC heb ik de AMD Ryzen 5 2600X gekozen. Deze hexacoreprocessor heeft twaalf threads, een basiskloksnelheid van 3,6GHz met een singlecoreturbo naar 4,2GHz. Je kunt de 2600X overklokken waarmee je het prestatieverschil in andere games ook kunt beïnvloeden. Ook krijg je bij deze processor ook een fijne processorkoeler, de Wraith Stealth. Weeral wat euro’s bespaard!

Deze processor van AMD is met zijn fantastische multithreading-prestaties, de iets lagere prijs en de mogelijkheid tot overklokken de beste mogelijke processor voor deze budget game PC.

Moederbord: MSI B450M Tomahawk Max

Voor deze budget game PC heb ik gekozen voor een moederbord met een B450-chipset van MSI. De MSI B450M Tomahawk Max beschikt over alle basisfunctionaliteiten die je kan wensen om de AMD Ryzen 5 2600X optimaal te benutten, en dit tegen een aantrekkelijke prijs! Je hebt de optie om een M.2 SSD te installeren en bovendien kun je het RAM geheugen in de toekomst uitbreiden tot 64GB doordat het moederbord vier geheugenslots heeft! Aan USB-aansluitingen heeft de B450M Mortar Max ook geen gebrek. Je hebt namelijk 1 USB-C (10 Gbit/s), 2 USB-A 3.1 en 2 USB-A 3.0 aansluitingen ter beschikking. Tot slot heeft de MSI B450M Mortar Max als audiocodec de Realtek 8111H meegekregen waarmee je uren luistergenot zult hebben! Kortom, de MSI B450M Tomahawk Max biedt qua features voor zijn geld overduidelijk een meerwaarde.

Grafische kaart: Gigabyte GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6G

Het duurste onderdeel van een samengestelde PC is vaak de grafische kaart. Voor deze budget game PC heb ik gekozen voor de GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6G van Gigabyte. Voorheen zat ik bij het rode kamp, namelijk de AMD RX580. Sindsdien is er wel wat veranderd op de markt van de grafische kaarten. De igabyte GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6G is momenteel de best geprijsde optie binnen het budget gaming segment. Bovendien is deze grafische kaart ook een enorm stuk krachtiger, namelijk 25% sneller dan de RX580. Twee vliegen in een klap dus!

De bijna 30 centimeter lange grafische kaart beschikt over een kloksnelheid van 1530 MHz, een boostfrequentie naar 1860 MHz en 6 GB aan GDDR5-geheugen. De geluidsproductie van de Gigabyte GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6G valt trouwens ook bijzonder goed mee. De driedubbele Windforce-ventilatoren leveren prima koelprestaties zonder al te veel lawaai te maken. Bovendien treden ze pas in actie onder volledige belasting. Heel erg fijn dus als je van stille PC’s houdt!

RAM geheugen: Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4-3000

Wat het RAM geheugen betreft, wil ik optimaal gebruik maken van de dual-channel capaciteiten van de chipset. Ik heb gekozen voor twee geheugenmodules van Corsair, met een totale capaciteit van 16GB. Ryzen-processors houden van snel RAM-geheugen, waardoor deze geheugenmodules een kloksnelheid van 3000 MHz hebben.

De technologiewebsite Hardware.info beloonde dit moederbord met de Excellent Award.

Opslag: Crucial MX500 2,5″ 500GB

Deze budget game PC beschikt over 500 GB SSD opslag van het merk Crucial. Dit Amerikaanse bedrijf heeft met de MX500-serie de goedkoopste en misschien wel beste SSD’s in dit prijssegment van het moment op de markt. De Crucial MX500 500 GB presteert echter niet op budgetniveau, maar evenaart of overtreft zelfs hun grootste concurrent Samsung, met de 860 EVO-serie, in verschillende tests. Bovendien bedraagt de garantieperiode voor de Crucial MX500 vijf jaar. De sterke prestaties, de lage prijs én de garantieperiode maken de Crucial MX500 500GB een zeer interessante SSD voor deze budget game PC!

Voeding: Corsair CX450M

Corsair brengt al langere tijd computervoedingen op de markt, en de Corsair CX450M behoort tot één van de betere modellen in het budget segment. De Corsair CX450M levert 450 watt aan stroom en is beveiligd tegen overspanning (OVP), tegen onderspanning (UVP), tegen overbelasting (OLP/OPP), tegen kortsluiting (SCP) en tegen oververhitting (OTP). De voeding heeft een 80 Plus Bronze certificaat en heeft een garantieperiode van vijf jaar. Bovendien is deze voeding ook gedeeltelijk modulair, waardoor je de kabels makkelijker kan wegwerken in je behuizing.

Behuizing: Fractal Design Focus G Zwart

Een behuizing voor een budget game PC kiezen vind ik lastig, omdat het vaak een kwestie van smaak is. De ene verkiest een behuizing met een glazen zijpaneel, terwijl de andere zich focust op een stille en/of koele behuizing. De Fractal Design Focus G past perfect binnen dit plaatje. Deze behuizing beschikt o.a. over een glazen zijpaneel, stoffilters, twee meegeleverde casefans (en biedt plaats aan vier extra ventilatoren), en enkele USB 3.0-poorten. Kortom, perfect voor een beginnende PC gamer.

Deze pagina bevat affiliate links.  Als een bezoeker via deze link een product of dienst aankoopt, steun je Steviefy (ik krijg er namelijk enkele procenten commissie op) terwijl het je zelf geen cent meer kost!

Close