DE BESTE BUDGET GAME PC SAMENSTELLEN VOOR 1000 EURO

cshow

Altijd al je eigen PC willen samenstellen, maar zit je met een strikt budget? Wees gerust: ook met een budget game PC kan je tegenwoordig prima gamen.

Je eigen budget game PC samenstellen zorgt soms voor de nodige uitdagingen. Passen de onderdelen wel? Heb ik wel gekozen voor het juiste merk? Een paar euro’s meer of minder betekent soms een groot prestatieverschil. Net daarom probeer ik elke maand deze budget game PC te optimaliseren. De huidige configuratie is uitermate geschikt om games in Full-HD (1080p) op medium of high te draaien. Ook als je een gaming monitor hebt met een hoge verversingssnelheid (à la 144Hz).

Hou er rekening mee dat deze budget game PC niets meer is dan een eigen voorstel waar je verder aan kan sleutelen. Heb je een ander moederbord in gedachte? Liever een andere SSD kopen? Het leuke aan een eigen samengestelde budget game PC is dat je helemaal vrij bent in je keuze van onderdelen, zolang je maar rekening houdt dat je andere onderdelen compatibel zijn.

Toch nog even sparen om een nog krachtigere PC te kunnen samenstellen? Bekijk dan zeker ook eens de high-end game PC voor 2250 EUR. Liever een kant-en-klaar systeem? Bekijk dan deze gaming PCs eens.

De beste budget game PC samenstellen doe je met deze onderdelen (update: juli 2021)


Gigabyte GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6G
  • Grafische Kaart

    Gigabyte GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6G

Corsair 16 GB DDR4 3000 Kit werkgeheugen
  • RAM Geheugen

    Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4-3000


Processor: AMD Ryzen 5 3600

Een budget game PC samenstellen start bij de processor. Het is je misschien ook al opgevallen, maar de enorme prijsstijgingen van Intel’s Coffee Lake-processoren maken het voor gamers niet zo gemakkelijk… Voor wie momenteel op zoek is naar een betaalbare processor voor een budget game PC, biedt AMD met zijn Ryzen-CPU’s de oplossing. Voor deze budget game PC heb ik de AMD Ryzen 5 3600 gekozen. Deze hexacoreprocessor heeft twaalf threads, een basiskloksnelheid van 3,6GHz met een singlecoreturbo naar 4,2GHz. Ook krijg je bij deze processor ook een fijne processorkoeler, de Wraith Stealth. Weeral wat euro’s bespaard!

Deze processor van AMD is met zijn fantastische multithreading-prestaties en de uitstekende prijs, de beste processor voor deze budget game PC.

Moederbord: Asus TUF B450M-PLUS Gaming

Voor deze budget game PC heb ik gekozen voor een moederbord met een B450-chipset van Asus. De Asus TUF B450M-PLUS Gaming
beschikt over alle basisfunctionaliteiten die je kan wensen om de AMD Ryzen 5 3600 optimaal te benutten, en dit tegen een aantrekkelijke prijs! Je hebt de optie om een M.2 SSD te installeren en bovendien kun je het RAM geheugen in de toekomst uitbreiden tot 64GB doordat het moederbord vier geheugenslots heeft! Aan USB-aansluitingen heeft de Asus B450M ook geen gebrek. Je hebt namelijk 1 USB-C (10 Gbit/s), 1x USB-A 3.1 en 6x USB-A 2.0 aansluitingen ter beschikking.  Kortom, de Asus TUF B450M-PLUS Gaming biedt qua features voor zijn geld overduidelijk een meerwaarde.

Grafische kaart: Gigabyte GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6G

Het duurste onderdeel van een samengestelde PC is vaak de grafische kaart. Voor deze budget game PC heb ik gekozen voor de GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6G van Gigabyte. Voorheen zat ik bij het rode kamp, namelijk de AMD RX580. Sindsdien is er wel wat veranderd op de markt van de grafische kaarten. De GeForce GTX 1660 Super is momenteel de best geprijsde optie binnen het budget gaming segment. Bovendien is deze grafische kaart ook een enorm stuk krachtiger, namelijk 25% sneller dan de RX580. Twee vliegen in een klap dus!

De bijna 30 centimeter lange grafische kaart beschikt over een kloksnelheid van 1530 MHz, een boostfrequentie naar 1860 MHz en 6 GB aan GDDR6-geheugen. De geluidsproductie van de Asus GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6G valt trouwens ook bijzonder goed mee. Met deze grafische kaart kan je alle games op 1080p in de hoogst mogelijke settings spelen. Bovendien kan hij ook zijn mannetje staat in 1440p.

RAM geheugen: Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4-3000

Wat het RAM geheugen betreft, wil ik optimaal gebruik maken van de dual-channel capaciteiten van de chipset. Ik heb gekozen voor twee geheugenmodules van Corsair, met een totale capaciteit van 16GB. Ryzen-processors houden van snel RAM-geheugen, waardoor deze geheugenmodules een kloksnelheid van 3000 MHz hebben.

De technologiewebsite Hardware.info beloonde dit moederbord met de Excellent Award.

Opslag: Crucial MX500 2,5″ 500GB

Deze budget game PC beschikt over 500 GB SSD opslag van het merk Crucial. Dit Amerikaanse bedrijf heeft met de MX500-serie de goedkoopste en misschien wel beste SSD’s in dit prijssegment van het moment op de markt. De Crucial MX500 500 GB presteert echter niet op budgetniveau, maar evenaart of overtreft zelfs hun grootste concurrent Samsung, met de 860 EVO-serie, in verschillende tests. Bovendien bedraagt de garantieperiode voor de Crucial MX500 vijf jaar. De sterke prestaties, de lage prijs én de garantieperiode maken de Crucial MX500 500GB een zeer interessante SSD voor deze budget game PC!

Voeding: Seasonic Focus GX-550

Seasonic brengt al langere tijd computervoedingen op de markt, en de Seasonic Focus GX-550 behoort tot één van de betere modellen in het budget segment. De Seasonic Focus GX-550 levert 550 watt aan stroom en is beveiligd tegen overspanning (OVP), tegen onderspanning (UVP), tegen overbelasting (OLP/OPP), tegen kortsluiting (SCP) en tegen oververhitting (OTP). De voeding heeft een 80 Plus Gold certificaat en heeft een garantieperiode van tien jaar. Bovendien is deze voeding ook modulair, waardoor je de kabels makkelijker kan wegwerken in je behuizing.

Behuizing: NZXT H510

Een behuizing voor een budget game PC kiezen vind ik lastig, omdat het vaak een kwestie van smaak is. De ene verkiest een behuizing met een glazen zijpaneel, terwijl de andere zich focust op een stille en/of koele behuizing. De NZXT H510 past perfect binnen dit plaatje. Deze behuizing beschikt o.a. over een glazen zijpaneel, stoffilters, twee meegeleverde casefans (en biedt plaats aan twee extra ventilatoren), en twee USB poorten vooraan (USB-C en USB 3.0). Kortom, perfect voor een beginnende PC gamer.

Deze pagina bevat affiliate links.  Als een bezoeker via deze link een product of dienst aankoopt, steun je Steviefy (ik krijg er namelijk enkele procenten commissie op) terwijl het je zelf geen cent meer kost!

Close