DE BESTE BUDGET GAME PC SAMENSTELLEN VOOR 750 EURO

Altijd al je eigen PC willen samenstellen, maar zit je met een strikt budget? Wees gerust: ook met een budget game PC kan je tegenwoordig prima gamen.

Je eigen budget game PC samenstellen zorgt soms voor de nodige uitdagingen. Passen de onderdelen wel? Heb ik wel gekozen voor het juiste merk? Een paar euro’s meer of minder betekent soms een groot prestatieverschil. Net daarom probeer ik elke maand deze budget game PC te optimaliseren. De huidige configuratie is uitermate geschikt om games in Full-HD (1080p) op medium of high te draaien. Ook als je een gaming monitor hebt met een hoge verversingssnelheid (à la 144Hz).

Hou er rekening mee dat deze budget game PC niets meer is dan een eigen voorstel waar je verder aan kan sleutelen. Heb je een ander moederbord in gedachte? Liever een andere SSD kopen? Het leuke aan een eigen samengestelde budget game PC is dat je helemaal vrij bent in je keuze van onderdelen, zolang je maar rekening houdt dat je andere onderdelen compatibel zijn.

Toch nog even sparen om een nog krachtigere PC te kunnen samenstellen? Bekijk dan zeker ook eens deze builds:

Tip: toch liever je eigen budget game PC samenstellen MAAR laten bouwen door een expert? Dan is de PC builder van Alternate een echte aanrader! Voor een kleine meerprijs wordt jouw droom PC met zorg gebouwd, getest en kant-en-klaar bij je thuis geleverd. Meteen dus klaar om te gamen! Geweldig toch?

De beste budget game PC samenstellen doe je met deze onderdelen (update: januari 2020)


 • Processor

  AMD Ryzen 5 2600 Wraith Boxed

 • Moederbord

  ASRock B450 Pro4

 • Grafische Kaart

  Gigabyte GeForce GTX 1660 OC 6G

 • RAM Geheugen

  Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4-3000


Recente wijzigingen:
September 2019: Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4-3000 toegevoegd.
September 2019:  Corsair VS550 toegevoegd.
December 2019: Fractal Design Focus G Zwart toegevoegd.


 

Processor: AMD Ryzen 5 2600

Een budget game PC samenstellen start bij de processor. Het is je misschien ook al opgevallen, maar de enorme prijsstijgingen van Intel’s Coffee Lake-processoren maken het voor gamers niet zo gemakkelijk… Voor wie momenteel op zoek is naar een betaalbare processor voor een budget game PC, biedt AMD met zijn Ryzen-CPU’s de oplossing. Voor deze budget game PC heb ik de AMD Ryzen 5 2600 gekozen. Deze hexacoreprocessor heeft twaalf threads, een basiskloksnelheid van 3,4GHz met een singlecoreturbo naar 3,9GHz. Qua prestaties doet deze processor niet veel onder dan Intel’s duurdere tegenhanger, de i5-8400. In sommige games als Fortnite en Grand Theft Auto V presteert de Ryzen 5 2600 zelfs beter dan Intel’s i5-8400. Bovendien kun je de Ryzen 5 2600 ook overklokken, waarmee je het prestatieverschil in andere games ook kunt goedmaken. Ook krijg je bij deze processor ook een fijne processorkoeler, de Wraith Stealth. Weeral wat euro’s bespaard!

Deze processor van AMD is met zijn fantastische multithreading-prestaties, de iets lagere prijs en de mogelijkheid tot overklokken de beste mogelijke processor voor deze budget game PC.

De AMD Ryzen 5 2600 is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en bol.com. De technologiewebsite Hardware.info beloonde deze processor met de Great Value Award.

Moederbord: ASRock B450 Pro4

Voor deze budget game PC heb ik gekozen voor een moederbord met een B450-chipset van Asrock. De ASRock B450 Pro4 beschikt over alle basisfunctionaliteiten die je kan wensen om de AMD Ryzen 5 2600 optimaal te benutten, en dit tegen een aantrekkelijke prijs! Je hebt de optie om M.2 SSD’s van verschillende formaten te installeren en bovendien kun je het RAM geheugen in de toekomst uitbreiden tot 64GB doordat het moederbord vier geheugenslots heeft! Je treft op dit moederbord ook een HDMI 1.4-, DVI-D- én VGA-aansluiting, waarmee je de meeste monitoren kunt aansluiten. Aan USB-aansluitingen heeft de B450 Pro4 ook geen gebrek. Je hebt namelijk twee USB 3.1-poorten en 4 USB 3.0 aansluitingen ter beschikking. Tot slot heeft de Asrock B450 Pro4 als audiocodec de Realtek ALC1220 meegekregen waarmee je uren luistergenot zult hebben! Kortom, de ASRock B450 Pro4 biedt qua features voor zijn geld overduidelijk een meerwaarde.

De ASRock B450 Pro4 is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en bol.com. De technologiewebsite Hardware.info beloonde dit moederbord met de Great Value Award.

Grafische kaart: Gigabyte GeForce GTX 1660 OC 6G

Het duurste onderdeel van een samengestelde PC is vaak de grafische kaart. Voor deze budget game PC heb ik gekozen voor de GeForce GTX 1660 OC 6G van Gigabyte. Voorheen zat ik bij het rode kamp, namelijk de AMD RX580. Sindsdien is er wel wat veranderd op de markt van de grafische kaarten. De Gigabyte GeForce GTX 1660 OC 6G is momenteel de best geprijsde optie binnen het budget gaming segment. Bovendien is deze grafische kaart ook een enorm stuk krachtiger, namelijk 25% sneller dan de RX580. Twee vliegen in een klap dus!

De bijna 30 centimeter lange grafische kaart beschikt over een kloksnelheid van 1530 MHz, een boostfrequentie naar 1860 MHz en 6 GB aan GDDR5-geheugen. De geluidsproductie van de Gigabyte GeForce GTX 1660 OC 6G valt trouwens ook bijzonder goed mee. De dubbele Windforce-ventilatoren leveren prima koelprestaties zonder al te veel lawaai te maken. Bovendien treden ze pas in actie onder volledige belasting. Heel erg fijn dus als je van stille PC’s houdt!

De Gigabyte GeForce GTX 1660 OC 6G is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en bol.com.

RAM geheugen: Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4-3000

Wat het RAM geheugen betreft, wil ik optimaal gebruik maken van de dual-channel capaciteiten van de chipset. Ik heb gekozen voor twee geheugenmodules van Corsair, met een totale capaciteit van 16GB. Ryzen-processors houden van snel RAM-geheugen, waardoor deze geheugenmodules een kloksnelheid van 3000 MHz hebben.

De Corsair Vengeance LPX 8 GB DDR4-3000 kit is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en bol.com. De technologiewebsite Hardware.info beloonde dit moederbord met de Excellent Award.

Opslag: Crucial MX500 2,5″ 500GB

Deze budget game PC beschikt over 500 GB SSD opslag van het merk Crucial. Dit Amerikaanse bedrijf heeft met de MX500-serie de goedkoopste en misschien wel beste SSD’s in dit prijssegment van het moment op de markt. De Crucial MX500 500 GB presteert echter niet op budgetniveau, maar evenaart of overtreft zelfs hun grootste concurrent Samsung, met de 860 EVO-serie, in verschillende tests. Bovendien bedraagt de garantieperiode voor de Crucial MX500 vijf jaar. De sterke prestaties, de lage prijs én de garantieperiode maken de Crucial MX500 500GB een zeer interessante SSD voor deze budget game PC! Indien je 500GB te weinig vind is de variant, de Crucial MX500 2,5″ 1 TB, een logische keuze. Deze SSD kost 80 euro meer.

De Crucial MX500 2,5″ 500GB is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en bol.com.

Voeding: Corsair VS550

Corsair brengt al langere tijd computervoedingen op de markt, en de Corsair VS550 behoort tot één van de betere modellen in het budget segment. De Corsair VS550 levert 550 watt aan stroom en is beveiligd tegen overspanning (OVP), tegen onderspanning (UVP), tegen overbelasting (OLP/OPP), tegen kortsluiting (SCP) en tegen oververhitting (OTP). De voeding heeft een 80 Plus certificaat en heeft een garantieperiode van drie jaar.

De Corsair CX550M is verkrijgbaar bij Alternate, Coolblue en bol.com.

Behuizing: Fractal Design Focus G Zwart

Een behuizing voor een budget game PC kiezen vind ik lastig, omdat het vaak een kwestie van smaak is. De ene verkiest een behuizing met een glazen zijpaneel, terwijl de andere zich focust op een stille en/of koele behuizing. De Fractal Design Focus G past perfect binnen dit plaatje. Deze behuizing beschikt o.a. over een glazen zijpaneel, stoffilters, twee meegeleverde casefans (en biedt plaats aan vier extra ventilatoren), en enkele USB 3.0-poorten. Kortom, perfect voor een beginnende PC gamer.

De Fractal Design Focus G Zwart is verkrijgbaar bij Alternate en bol.com.

 

Deze pagina bevat affiliate links.  Als een bezoeker via deze link een product of dienst aankoopt, steun je Steviefy (ik krijg er namelijk enkele procenten commissie op) terwijl het je zelf geen cent meer kost!

Close
Secured By miniOrange