Gepubliceerd op 29 september 2023 door Steven De Moor – Laatste update op 29 september 2023.

Een goed slaapcomfort is voor iedereen belangrijk en niet het minste voor de kinderen. Kiezen voor de juiste inrichting is dan ook essentieel als je de kinderkamer rustgevend wilt maken en de slaapkwaliteit van je kroost wilt verbeteren. Het grote voordeel is dat er tegenwoordig heel wat verschillende soorten bedden bestaan, waaronder hoogslapers. Wil je graag meer weten over hoogslapers, welke voordelen ze bieden en welke opties er zoal zijn? Lees verder voor inspiratie en advies!

Wat is een hoogslaper?

Een hoogslaper is een verhoogd bed, maar beschikt in tegenstelling tot een stapelbed niet over een slaapruimte onderaan, waardoor het vloeroppervlak altijd vrij blijft. Qua design is zo’n bed erg eenvoudig, maar toch biedt het heel wat interessante voordelen.

3 voordelen van een hoogslaper in de kinderkamer

1. Ruimte besparen in de slaapkamer

Het grootste voordeel van een hoogslaper spreekt voor zich: je bespaart er heel wat ruimte mee in de slaapkamer, juist doordat het bed zelf zich in de hoogte bevindt. Hierdoor blijft de vloer vrij, waardoor je dit stukje van de kamer kunt gebruiken voor iets anders.

De meeste hoogslapers beschikken dus over één bedje, maar ook over een geïntegreerd bureau of een verzameling kastjes onderaan. Kortom, het is de ideale oplossing in een iets kleinere kinderkamer.

2. Extra opbergruimte

hoogslaper emob

Een bijkomend voordeel van een hoogslaper is dat je heel wat meer opbergruimte hebt in de slaapkamer van je kindje. Natuurlijk kan je al heel wat spullen kwijt onder een gewoon bed, maar de hoeveelheid beschikbare opbergruimte is bij een hoogslaper toch een stuk groter.

Tegenwoordig vind je hoogslapers die ook beschikken over kastjes of zelfs een compleet bureau onderin, waardoor je dus eigenlijk twee meubelstukken in één koopt. Op die manier gebruik je de ruimte in de kinderkamer niet alleen efficiënter, maar oogt de ruimte ook nog eens extra leuk.

3. Stijlvolle meubels voor de kinderkamer

Ten slotte bestaan er tegenwoordig heel wat verschillende oplossingen als je een dergelijk bed zoekt. Denk maar aan een bed met daarnaast een trap uit hout waarin ladekastjes zitten voor het opbergen van speelgoed en boeken.

Er zijn ook opties zonder geïntegreerde kasten of een bureau, zodat je helemaal zelf kiest hoe je die extra ruimte gebruikt. Je kunt er bijvoorbeeld een zeteltje onder zetten of een verzorgingstafeltje voor je baby of kindje. Kortom, meer dan genoeg oplossingen voor elke stijl, leeftijd en type kinderkamer.

Op zoek naar kindermeubels? Een hoogslaper is de oplossing!

Een hoogslaper helpt je ruimte besparen, heeft een prachtige uitstraling en is voor de kindjes ook nog eens erg leuk. Natuurlijk is het wel van belang dat je kiest voor kindermeubels van kwaliteit. Zo krijg je waarde voor je geld en genieten de kleintjes extra lang van hun nieuwe bed.