Gepubliceerd op 6 juli 2022 door Steven De Moor – Laatste update op 6 juli 2022.

Raambekleding is onmisbaar in iedere woning. Ze brengen sfeer in een ruimte en hebben tevens een praktische functie. Door het gebruik van de juiste raambekleding hou je namelijk voldoende zonlicht buiten en creëer je tegelijkertijd meer privacy. Op die manier zorg je voor de juiste lichtinval in huis en geniet je van een hoog wooncomfort.

Kortom: de gordijnen vormen de basis van ieder interieur. Zonder goede gordijnen kan het interieur nooit geheel naar wens worden samengesteld. Maar wat als je eigenlijk maar over een heel krap budget beschikt? Als je eigenlijk niets extra’s kunt uitgeven en je bang bent dat dit de kwaliteit van de raambekleding zal beïnvloeden? Geen zorgen! Hoewel het misschien best wel even een zoektocht kan worden, zijn er genoeg mogelijkheden om toch nog over goede raambekleding te beschikken. Met behulp van de volgende tips vind jij eenvoudig budgetproof raambekleding voor ieder budget.

Bekijk het totale aanbod

Op het gebied van raambekleding is door de jaren heen heel veel veranderd. De hoeveelheid mogelijkheden lijkt ook met het jaar gegroeid te zijn.

tipsbijhetkiezenvanbudgetproofraambekleding

Dat is alleen maar goed nieuws, want hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Er is raambekleding in werkelijk alle soorten, maten en prijscategorieën te vinden. Voorbeelden van budgetproof raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en vouwgordijnen.

Heb je een specifieke voorkeur voor een wat duurder soort? Dan is het goed om hier een goedkoper en soortgelijk alternatief voor te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan shades. Een wat goedkoper alternatief zijn jaloezieën. Ze bieden dezelfde functie en hetzelfde luxe gevoel, maar een veel gunstigere prijs.

Op deze manier kun je eenvoudig de juiste keuzes maken en zo geld besparen.

Kies voor kant-en-klaar

Natuurlijk is het prettig om de raamdecoratie geheel op maat te laten maken. Toch is dat lang niet altijd nodig. In de meeste woning vind je soortgelijke ramen. In dezelfde afmetingen en vormen. Kant-en-klare gordijnen zijn dan ook steeds vaker een goed alternatief. Het fijne van deze gordijnen is dat je eenvoudig extra geld kunt besparen. Maatwerk blijft altijd duurder. Bovendien kan er met het gordijnstof vaak wat gespeeld worden. Als de lengte maar goed is. Als de breedte iets groter is dan noodzakelijk, zal dit nauwelijks problemen opleveren.

Vind je geen gordijn in de juiste maat? Zijn ze bijvoorbeeld allemaal te lang en ben je daarom bang dat je toch voor maatwerk moet kiezen? Bekijk dan eerst of het mogelijk is om het gordijn zelf in te korten. Bijvoorbeeld door de strijkband te gebruiken. Soms is er meer mogelijk dan je denkt.

Let op de details

Veel mensen zijn bang dat de budgetproof varianten over een goedkope look beschikken en daardoor de uitstraling van de rest van het interieur teniet zullen doen. Toch hoeft dat zeker niet het geval te zijn. Juist de kleine details maken namelijk enorm verschil in de totale look. Zorg er daarom voor dat deze details op orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan de uitstraling van de gordijnrails of roede. Door op alle kleine dingen te letten, creëer je langzaam een stijlvolle en zelfs ietwat luxueuze uitstraling van een budgetproof gordijn.