Gepubliceerd op 4 april 2022 door Steven De Moor – Laatste update op 4 april 2022.

Ben je fotograaf en zoek je letterlijk een nieuw perspectief? Of wil je beginnen met foto’s en video’s maken met drones? Dan zal dit artikel je zeker helpen. Dit artikel gaat over de 10 beste drones, maar onthoud altijd dat de beste drone heel persoonlijk is. Net als camera’s is het ‘hoe’ en ‘wat’ belangrijker bij beelden maken. Per drone lees een aantal punten, zodat je dit voor jezelf kunt bepalen. Bekijk ook hier de top 10 drones waar je ze ook meteen kunt kopen.

1. DJI Mini SE

Dit is een kleine drone en dus ideaal om mee te nemen op reis. Met 12 megapixel niet de sterkste camera, maar wel met beeldstabilisatie. Bovendien is deze drone met een bedrag onder de 400 euro zeer betaalbaar.DJI Mini 2
Wederom een kleine, compacte drone met 12 mp camera. Deze drone heeft 4K video en beeldstabilisatie. Als set verkrijgbaar voor onder de 600 euro.

2. DJI Mavic Air 2S

Compacte drone uit het hogere segment. Door de prijs van ongeveer 1.250 euro minder geschikt voor de beginner of fotograaf met budget. Wel 20 mp camera en de mogelijkheid om te filmen met 60 frames per seconde. Dit laatste komt ook van pas bij het omzetten naar 30 fps voor slowmotion.

3. DJI Mavic 3

Sorry voor de grote stap in prijs, maar deze drone van ruim 2.600 euro krijgt wel een verdiende vierde plaats. De camera komt namelijk van Hasselblad, voor de kenners zegt dit al genoeg. Met een 20 mp camera, 5K video en 120 fps kun je sublieme beelden maken.

4. DJI FPV

Voor de liefhebbers van drone vluchten is de ​​DJI FPV een aanrader. Je kunt hierbij DJI Goggles gebruiken voor een ultieme dronevlucht. Video kan in 120 fps en 60 fps met 4K video. De prijs is ook gunstig. In een drone aanbieding kun je hem voor nét onder de 1000 vinden.

5. DJI Mavic Air 2

Met 48 megapixel camera is de DJI Mavic Air 2 hier een topper in. Slowmotion kan met 240 fps! Hiermee is dit echt een topper. Deze drone is scherp geprijsd; voor rond de 1000 euro heb je ‘m al.

6. Tello Toy Drone

Een toy drone in deze lijst? Met maar 7 mp en 720p video is het niet de beste camera. Waarom dan deze drone kopen? Je kunt hem zelf programmeren. Ohja, en de prijs is heel gunstig, voor zo’n 130 tot 150 euro kun je hem al geleverd krijgen. Leuk voor beginners en de tech-savvy drone liefhebbers.

7. DJI FPV drone

Dit is niet de beste drone, maar voor een bedrag tussen de 600 en 700 euro wel scherp geprijsd. Je kunt wederom de DJI FPV Goggles opzetten voor een goede vlucht ervaring. De camera geeft 12 mp beelden en video in 4K. Door de vooringestelde vlucht instellingen is deze drone makkelijk voor beginners.

8. Drone onder 100 euro: Tello Drone

Krap budget maar wel willen vliegen? Met 99 euro ius de Tello drone heel goedkoop en leuk om mee te beginnen. De camera is 5 mp sterk en biedt 720p beelden in videostand.

9. DJI Mavic 2 Zoom

De naam zegt het al, een drone om mee te zoomen! De camera bevat een 24-48 mm lens. Als je vanuit de lucht foto’s wilt maken, is deze camera een aanrader.

Tot slot

Dit was de top 10 zoals op het moment van schrijven en naar persoonlijke beoordeling. Uiteraard kunnen jouw eisen en wensen bij een drone anders zijn. Het advies is je goed te laten informeren en je drone te kopen bij een gespecialiseerde fotozaak. Zoals je met deze lijst kunt zien, zijn er goedkope drones en duurdere versies. Maar misschien biedt een gulden middenweg jou wel het meeste plezier. Uiteindelijk gaat het daarom en om de beelden die je maakt, en niet alleen om de specs!