Gepubliceerd op 19 december 2023 door Steven De Moor – Laatste update op 19 december 2023.

Een goede werksfeer biedt veel voordelen. Hiermee creëer je niet alleen de juiste werkomgeving, maar zorg je ook voor een hogere productiviteit binnen het bedrijf. Werknemers moeten niet alleen het gevoel hebben dat ze met alles bij je aan kunnen kloppen, maar het is ook dé manier om meer klanten aan te trekken. Als werkgever speel je hier een belangrijke rol in. Maar hoe creëer je een goede werksfeer op kantoor? Waar moet je aan denken? In dit artikel delen we drie handige tips. 

Een fijne plek om te ontspannen

brooke cagle uHVRvDr7pg unsplash

Het is van essentieel om een fijne plek te creëren waar werknemers zich kunnen ontspannen. Goed kantine meubilair is hierbij een absolute must. Vaak wordt het belang van een fijne kantine onderschat. Het is echter niet voor niets dat pauzes verplicht zijn. Mensen kunnen zich van nature niet urenlang op dezelfde taak concentreren. Hoe langer zij doorgaan zonder het nemen van pauze, hoe lager de productiviteit zal worden. 

Creëer daarom een ruimte waar comfort op de eerste plaats staat. Waar relaxt kan worden door het kijken van televisie, luisteren naar muziek of zelfs lekker in beweging te komen. Ook moet de kantine van alle gemakken zijn voorzien, zodat er eten gemaakt kan worden. Het maken van gezonde maaltijden op kantoor moet gestimuleerd worden om de gezondheid van de werknemers te waarborgen en zo de productiviteit te verhogen. 

Geef werknemers zeggenschap in het creëren van een optimale werkplek 

Nog te vaak worden werkplekken ingericht zonder eerst na te gaan wat werknemers echt nodig hebben. Het is echter de plek waar zij comfortabel moeten kunnen werken en zij weten het beste wat ze nodig hebben om hun werk te kunnen verrichten. Vraag hen daarom advies bij het inslaan van kantoormeubelen en het indelen van de ruimtes.

Investeer sowieso in ergonomische bureaustoelen. Deze zullen ongemak op de lange termijn voorkomen en bieden werknemers de mogelijkheid om hun stoel geheel naar wens af te stemmen. 

Leer je werknemers kennen 

Als werkgever heb je er uiteraard vooral baat bij dat er op de juiste manier gewerkt wordt. Dit betekent echter niet dat je enkel zakelijke gesprekken moet voeren. Het is ook belangrijk om je werknemers op andere vlakken te leren kennen. Door de jaren heen is de scheidingslijn tussen werkgever en werknemer steeds dunner geworden. Dat is ook noodzakelijk gebleken. Mensen werken veel liever voor iemand waarmee ze een goede band hebben, dan als er helemaal geen connectie is. Door het creëren van een vriendschappelijke basis, zorg je ervoor dat er een open werkcultuur ontstaat en mensen ook echt naar je toe komen als er iets speelt. Uiteindelijk leidt dit ook tot een hogere productiviteit en een veel betere werksfeer. 

Indirect heeft dit ook gevolgen voor hoe klanten jouw onderneming zullen zien. Als jij toont dat je het beste met je werknemers voor hebt, dan wekt dit veel meer vertrouwen op. Hierdoor zijn klanten eerder geneigd om met je in gesprek te gaan.