Gepubliceerd op 25 december 2022 door Steven De Moor – Laatste update op 25 december 2022.

Er is een groot aantal apparaten dat ons leven een stuk eenvoudiger en zo ook leuker maakt. Driekwart van de Belgen heeft sinds de pandemie geïnvesteerd in het verhogen van hun eigen wooncomfort, blijkt uit dit onderzoek.

Ben je ook benieuwd hoe je nóg comfortabeler in je eigen huis kunt leven? Ik zocht voor je uit welke apparaten absoluut niet mogen ontbreken om je leven gemakkelijker en fijner te maken. In dit artikel geef ik je 5 tips.

1. Draadloze steelstofzuiger voor optimaal gemak

Misschien klink ik nu echt als een doorwinterde huisvrouw, maar hoe prettig is het om binnen no time je vloeren te kunnen stofzuigen? Dat kan met een draadloze steelstofzuiger waarbij je geen gedoe meer hebt met snoeren die je mee moet zeulen en plekjes waar je net niet bij kunt. Een steelstofzuiger pak je namelijk zo uit het oplaadstation waarna je hem voor een bepaalde tijd kunt gebruiken. 

Inmiddels zijn er zoveel steelstofzuigers op de markt dat je misschien niet goed weet welke je moet hebben. De beste steelstofzuiger volgens Bestetester.nl voor 2022 is de Samsung VS15T7036R5 Jet 70 Complete steelstofzuiger. De Dysonv12 Slim Absolute is eveneens een goede keuze. Daarmee heb je binnen aanzienlijke tijd je huis weer stof- en zandvrij!

2. Smart TV om al je favo films en series te kijken

OLED tv design

Naast een goede steelstofzuiger mag een smart televisie niet ontbreken binnen een modern huishouden. Met een smart tv heb je namelijk eindeloze mogelijkheden en kun je altijd je meest favoriete series en films streamen. Het grote voordeel van zo’n televisie is dat de tv verbonden is met internet en je daarom allerlei apps erop kunt zetten.

Even Netflixen doe je gewoon via de televisie en ook andere apps zijn via daar te gebruiken. Daarnaast kun je je smart tv koppelen aan andere apparaten en is het mogelijk om direct vanaf je telefoon te streamen naar het grote scherm. Wil je dus even een YouTube-video op groter beeld bekijken? Dan is dat gewoon mogelijk.

3. Keukenmachine voor in de keuken 

De keuken mag uiteraard ook niet ontbreken wanneer we het hebben over handige apparatuur in huis. Hoe heerlijk zou het zijn om één machine te hebben waarmee je de lekkerste basis voor verschillende recepten kunt maken? Dat is mogelijk, namelijk met een keukenmachine. Keukenmachines zijn dé koningen/koninginnen van de keuken en dat is met een reden.

Je kunt er namelijk van alles in bereiden. Denk bijvoorbeeld aan die heerlijke pastasaus met verse tomaten of aan een smakelijke pesto voor bij de borrel. Ook soepen, smoothies en andere dipjes zijn binnen no time gemaakt met zo’n apparaat. Een keukenmachine is daarom zonder twijfel een van de beste keukenapparaten die er bestaat.

4. Slimme deurbel met camera voor meer veiligheid

Heb je er al eens over nagedacht om een slimme deurbel aan te schaffen? Zo’n deurbel is een van de meest innovatieve ontwikkelingen op het gebied van smart home apparatuur. Met behulp van een slimme deurbel kun je namelijk waar je ook maar bent via een app op je smartphone zien wie er voor de deur staat. Je krijgt een melding op je telefoon zodra iemand op de deurbel drukt.

Vervolgens kun je praten met diegene zonder dat je naar de deur hoeft te komen. Het grote voordeel hiervan is dat je wanneer je niemand verwacht altijd eerst even via de camera kunt kijken wie er staat. Ook wanneer je niet thuis bent weet je precies wie er rond je woning hangt. Dat verhoogt je gevoel van veiligheid direct en is daarom een onmisbaar apparaat voor in ieder modern huis.

design deurbel

5. Draadloze bluetooth koptelefoon met noise cancelling

Tot slot nog een tip voor een fijne hippe gadget die thuis heel goed van pas komt: de draadloze koptelefoon met noise cancelling functie. Sinds de pandemie werkt een deel van de mensen in België vanuit huis. Je hebt het tijdens de lockdowns vast wel eens meegemaakt dat je buren plots besloten te verbouwen of het kind van de overkant te veel lawaai maakte om je te kunnen concentreren.

Met een draadloze koptelefoon mét noise cancelling functie is dat verleden tijd. Je zet de koptelefoon op je hoofd, drukt de noise cancelling aan en voilà: je hebt geen last meer van externe geluiden tijdens het werk. En psst… ook een handig excuus als je even in een voetbalwedstrijd zit of als je je favoriete serie kijkt en je partner aan je vraagt of je de afwas kunt doen. “Hè? Wat zeg je? Ik versta je niet!”.