Je tanden poetsen met een klassieke tandenborstel wordt stilaan passé. Steeds meer tandartsen bevelen een elektrische tandenborstel aan om de tanden te poetsen. Elektrische tandenborstels verwijderen meer tandplak, reinigen beter tussen de tanden en helpen bovendien ook het tandvlees beter te verzorgen dan de klassieke plastic tandenborstel.

Maar hoe kies je een goede elektrische tandenborstel? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste elektrische tandenborstels van 2021? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste elektrische tandenborstels van 2021 op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste elektrische tandenborstel wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Oral-B en Philip toveren haast elk jaar een selectie nieuwe elektrische tandenborstels uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste elektrische tandenborstels van 2021 opgesomd. Niet alleen werden deze elektrische tandenborstels beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget
Oral B Pro 3 3500
 • Oral-B
  Pro 3 3500
  Ben je op zoek naar een goedkope elektrische tandenborstel? Dan is de Oral-B Pro 3 3500 de beste koop voor je. Deze elektrische tandenborstel beschikt over een ingebouwde timer zodat je tenminste twee minuten lang je tanden poetst, de minimale poetstijd die door tandartsen wordt aanbevolen. Dankzij de poetsdruksensor voorkom je dat je jouw tanden te hard poetst. De geavanceerde Lithium-Ion batterij in de Oral-B PRO 3 3500 gaat meer dan twee weken mee. De Oral-B opzetborstels hebben ultradunne borstelharen voor een extra zachte reiniging van het tandvlees. Ga je op reis? Dan neem je de tandenborstel beschermd en hygiënisch mee in je koffer dankzij het meegeleverde reisetui. Kortom, de Oral-B Pro 3 3500 is de beste elektrische tandenborstel in het budgetsegment.
 • Poetstechniek: Roterend

 • Maximale accuduur: 60 min

 • Oplaadtijd accu: 12 u

 • Aantal poetsstanden: 3

 • Timer:

 • Poetsdruksensor:

 • Aanpasbare intensiteit:

 • Indicator van batterij-niveau:

 • Smartphone-app:

1e keuze

Oral B iO 8n

 • Oral-B
  iO - 8n
  De Oral-B iO - 8n is momenteel één van de beste elektrische tandenborstels in het middensegment. Deze elektrische tandenborstel beschikt over artificiële intelligente die jouw poetsstijl herkent en nadien gepoersonaliseerde begeleiding geeft zodat je nooit meer een plekje overslaat. Dankzij de verbetere poetsdruksensor weet je wanneer je te hard, zacht of net met de juiste hoeveelheid druk poetst. Het interactieve display geeft essentiële informatie als de gekozen poetsstand, een herinnering voor het vervangen van de borstelkop of een glimlach wanneer je je tanden goed hebt gepoetst. De Oral-B iO - 8n heeft een accuduur van maar liefst 14 dagen en kan in zo'n 3 uur worden opgeladen. Kortom, de Oral-B - 8n is de beste koop van het moment!
 • Poetstechniek: Roterend

 • Maximale accuduur: 60 min

 • Oplaadtijd accu: 3 u

 • Aantal poetsstanden: 6

 • Timer:

 • Poetsdruksensor:

 • Aanpasbare intensiteit:

 • Indicator van batterij-niveau:

 • Smartphone-app:

2e keuze

Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911

 • Philips Sonicare HX9911/13
  De Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13 is een bijzonder elegante elektrische tandenborstel en behoort tot één van de beste elektrische tandenborstels van het moment. De HX9911/13 beschikt over 4 poetsstanden (Clean, White+, Gum Health en Deep Clean+) voor al jouw poetsbehoeften. Met de ingebouwde poetsdruksensor gaat het handvat licht trillen wanneer je te op je tandenborstel drukt. Met de meegeleverde premium White-opzetborstel verwijder je makkelijk tandaanslag en dankzij de BrushSync-technologie weet je hoe lang je jouw opzetborstel al hebt gebruik. Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13 gaat bij regelmatig gebruik tot wel twee weken mee op een volle accu. Kortom, als je op zoek bent naar de beste sonische tandenborstel dan hoef je niet verder te zoeken dan de Philips HX9911/13.
 • Poetstechniek: Sonisch

 • Maximale accuduur: 60 min

 • Oplaadtijd accu: 19 u

 • Aantal poetsstanden: 4

 • Timer:

 • Poetsdruksensor:

 • Aanpasbare intensiteit:

 • Indicator van batterij-niveau:

 • Smartphone-app:

Topper

Oral B iO 9n Elektrische Tandenborstel

 • Oral-B
  iO - 9n
  Ben je op zoek naar de beste elektrische tandenborstel van 2021? Dan moet je bij Oral-B aankloppen. Via de bluetoothfunctie verbind je het toestel met je smartphone, om vervolgens in de Oral-B app jouw poetsbeurten te volgen. Dankzij de verbetere poetsdruksensor weet je wanneer je te hard, zacht of net met de juiste hoeveelheid druk poetst. Het interactieve display geeft essentiële informatie als de gekozen poetsstand, een herinnering voor het vervangen van de borstelkop of een glimlach wanneer je je tanden goed hebt gepoetst. Met 7 poetsstanden (extra gevoelige poetsstand, gevoelige poetsstand, intense poetsstand, massage poetsstand, poetsstand voor wittere tanden, standaard poetsstand en tong poetsstand) personaliseer je elke poetsbeurt. Kortom, de Oral-B - 9n is de beste koop van het moment!
 • Poetstechniek: Roterend

 • Maximale accuduur: 60 min

 • Oplaadtijd accu: 3 u

 • Aantal poetsstanden: 7

 • Timer:

 • Poetsdruksensor:

 • Aanpasbare intensiteit:

 • Indicator van batterij-niveau:

 • Smartphone-app:

PS: Neem ook een kijkje naar de elektrische tandenborstels met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue. Bovendien zitten er soms leuke promoties tussen!

De beste elektrische tandenborstel kopen? Hier moet je op letten:

Op het eerste gezicht lijken alle elektrische tandenborstels op elkaar. Toch zitten er enkele verschillen tussen goedkope elektrische tandenborstels en de beste elektrische tandenborstels van 2021. Hieronder leg ik je uit waar je op moet letten als je een elektrische tandenborstel wilt kopen.

1. Wil je poetsen met een sonische of roterende tandenborstel?

Jouw zoektocht naar de beste elektrische tandenborstel voor jouw gebit start bij de poetstechniek. Je kan ofwel kiezen tussen een roterende- ofwel een sonische elektrische tandenborstel. Ze hebben allebei hun eigen voordelen.

roterende tandenborstel

Roterend

Een roterende tandenborstel beschikt over een ronde borstelkop die in een hoge snelheid roteert en pulseert. Het voordeel van zo’n ronde borstelkop is dat ze, dankzij hun vorm, elke tand volledige kan omsluiten. Bovendien bereik je met de kleine opzetborstel ook gemakkelijk de moeilijk bereikbare plekken in je mond. Hoe hoger de rotatiesnelheid van de borstelkop is, hoe meer tandplak er wordt losgemaakt van het tandoppervlak. Om een roterende tandenborstel op de juiste manier te gebruiken, is het belangrijk dat je elke tand individueel poetst. Het merk Oral-B verkoopt uitsluitend sonische tandenborstels.

sonische tandenborstel

Sonisch

Sonische tandenborstels hebben een ovale borstelkop die in een hoge snelheid heen en weer beweegt en vibreert. De opzetborstel lijkt wel op een handtandenborstel. Het voordeel van een ovale borstelkop is dat het een groot tandoppervlak bestrijkt en tot diep aan de tandvleesrand het vastzittend tandplak weghaalt. Hoe meer vibraties per minuut de ovale borstelkop doet, hoe meer tandplak er wordt losgemaakt van het tandoppervlak. Daarnaast ontstaan er tijdens het poetsen ook microbelletjes water die tot diep tussen je tanden reinigen en een fris gevoel in je mond geven. Sonische tandenborstels worden verkocht door Philips en Silk’n.

Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je persoonlijke eisen en voorkeuren.

2. Hoe wil je je elektrische tandenborstel opladen?

Bij de aanschaf van een elektrische tandenborstel krijg je een oplader meegeleverd om ‘m op te laden. Maar wist je dat je tegenwoordig op verschillende manieren je elektrische tandenborstel kunt opladen? Ik heb de verschillende typen opladers voor jou opgesomd:

elektrische tandenborstel met oplaadstation

Docking station

Een docking station wordt het vaakst verkocht met een elektrische tandenborstel. Je sluit het aan op je stopcontact. Nadien kan je jouw elektrische tandenborstel opladen door het vervolgens in of op het docking station te plaatsen. It’s as simple as that!

elektrische tandenborstel met glas

Oplaadglas

De Philips Sonicare elektrische tandenborstels worden verkocht met een oplaadglas. Hiermee laad je de tandenborstel draadloos op in het meegeleverde oplaadglas. Bovendien kan je het oplaadglas ook gebruiken om na het tandenpoetsen je mond te spoelen.

elektrische tandenborstel met oplaadstation

Reisetui

Ga je vaak op reis? Dan is een elektrische tandenborstel met reisetui de beste keuze. Zo berg je jouw tandenborstel en de opzetborstels veilig op. Sommige etuis zijn ook uitgerust met een USB-lader. Hiermee laad je jouw elektrische tandenborstel op terwijl hij in het reisetui zit.

Neem bovendien ook een kijkje naar de maximale accuduur. De beste elektrische tandenborstels houden het gemiddeld 60 minuten of langer vol op een volle accu. 

3. Met welke handige functies haal je meer uit je elektrische tandenborstel?

De beste elektrische tandenborstels bieden net dat tikkeltje meer. De belangrijkste extra functies heb ik hieronder opgesomd:

tandenborstel met aanpasbare intensiteit

Aanpasbare intensiteit

Heb je gevoelige tanden? Dan hou je met een elektrische tandenborstel met aanpasbare intensiteit zelf de controle over de kracht waarmee je je tanden poetsen. Zo kies je zelf hoeveel voorwaartse en heen-en-weergaande bewegingen de borstel per minuut maakt. Daardoor is de elektrische tandenborstel geschikt voor verschillende gebit types.

elektrische tandenborstel met batterij-niveau indicator

Indicator van batterij-niveau

Dankzij een batterij-indicator sta je nooit meer met een lege elektrische tandenborstel op het moment dat je je tanden wilt gaan poetsen. Met zo’n batterij-indicator zie je namelijk in één oogopslag hoe het gesteld is met de accu van je elektrische tandenborstel. Zo weet je precies wanneer je jouw tandenborstel moet opladen. Handig!

elektrische tandenborstel met poetsdruksensor

Poetsdruksensor

Heb je last van gevoelige tanden na het poetsen? Dan poets je waarschijnlijk te hard jouw tanden. Een elektrische tandenborstel met poetsdruksensor geeft je een signaal wanneer je je tanden te hard poetst. Dit doet de tandenborstel met behulp van een lichtsignaal, een melding in de app of door automatisch de poetsintensiteit zelf te verlagen.

Een elektrische tandenborstel met timer geeft aan wanneer je de aanbevolen twee minuten hebt gepoetst. Met een reisetui voorkom je dat de elektrische tandenborstel vies of beschadigd geraakt onderweg. Kortom, de beste elektrische tandenborstel betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

4. Heb je specifieke poetsstanden nodig?

Heb je last van ontstoken tandvlees of tandplak? Neem dan ook een kijkje naar de poetsstanden die aanwezig zijn op de elektrische tandenborstel. Je hebt er tegenwoordig zo’n zes die elk hun eigen doel hebben:

 • Standaard: de meest gebruikte poetsstand, ideaal voor dagelijks gebruik.
 • Sensitive: de poetsstand waarmee je jouw tanden op een extra zachte en milde manier reinigt, ideaal voor gevoelige zones.
 • Wittere tanden: de poetsstand waarmee je het tandoppervlak polijst om zo verkleuringen tegen te gaan.
 • Intens: de poetsstand waarmee je jouw gebit extra grondig reinigt en helpt bij het verwijderen van tandplak.
 • Tongreiniging: poetsstand waarmee je je tong op een fijne manier poetst. Handig voor wie last heeft van een slechte adem.
 • Tandvleesverzorging: poetsstand waarmee je je tandvlees masseert om zo ontstoken tandvlees te helpen genezen. 

Voor specifieke poetsstanden gebruik je een aangepast opzetborsteltje die meegeleverd wordt bij de elektrische tandenborstel. De poetsstanden bepalen dus ook voor een stuk welke elektrische tandenborstel de beste keuze voor je is.

5. Wil je een slimme tandenborstel?

Ben je een echte techie? Dan is een slimme tandenborstel met app misschien wel iets voor jou. Deze elektrische tandenborstels verbind je via Bluetooth met je smartphone of tablet.

smart tandenborstel

Zo ontvang je met de Oral-B app gepersonaliseerde instructies en inzichten, gebaseerd op gegevens die de elektrische tandenborstel verzameld wanneer je je tanden poetst. Zo beschikken de slimme elektrische tandenborstels van Oral-B over poetsdetectie, waarmee je real-time in de app kunt zien welk gedeelte van je gebit je met je tandenborstel poetst. Daarnaast zie je ook hoeveel minuten je je tanden hebt gepoetst, op welke tijdstippen van de dag dat je je tanden poetst en kan je tenslotte via leuke games je tanden nog beter poetsen.

Naast Oral-B bieden Philips met de Sonicare-app en Colgate met de Connect-app gelijkaardige functies, hoewel Philips als marktleider de beste elektrische tandenborstels met een smartphone-app verkopen.

6. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een elektrische tandenborstel?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Elektrische tandenborstels zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede elektrische tandenborstel koop je al vanaf 40 euro. Wil je echter de beste elektrische tandenborstel van 2021, dan betaal je al snel 150 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een elektrische tandenborstel dus behoorlijk variëren. 

Eigenschappen die de prijs het meest beïnvloeden zijn de bouwkwaliteit, het aantal poetsstanden en de extra functionaliteiten als een poetsdruksensor, smartphone-app en een timer. Aan jou de keuze waar je op wilt besparen.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een elektrische tandenborstel nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks of elektrische tandenborstels met gratis opzetborstels zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste elektrische tandenborstel van 2021 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

7. Wat zeggen de reviews?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke elektrische tandenborstel nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden een elektrische tandenborstel met de beste prijs/kwaliteit zochten. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de elektrische tandenborstels écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review achterlieten. Zo krijg je een goed beeld of de elektrische tandenborstel dat jij op het oog hebt nu echt wel de beste koop is. De klant heeft altijd gelijk!

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over elektrische tandenborstels? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke elektrische tandenborstel de beste koop voor jou is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste elektrische tandenborstels uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!

Gemiddelde beoordeling: 4.7 (123 stemmen)