Wist je dat zo’n 25% van de Belgen bewust of onbewust last hebben van een verhoogde bloeddruk? Een te hoge bloeddruk is de hoofdoorzaak van zes op de tien beroertes en de helft van de coronaire hartziektes. Met een goede bloeddrukmeter verzamel je thuis nuttige informatie waarop een (huis)dokter zijn behandeling kan baseren.

Maar hoe kies je een bloeddrukmeter voor thuisgebruik? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste bloeddrukmeters van 2023? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste bloeddrukmeters van 2023 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste bloeddrukmeter voor thuis wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Omron, Medisana, Beurer en Microlife toveren haast elk jaar een selectie nieuwe bloeddrukmeters uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste bloeddrukmeters van 2023 opgesomd. Niet alleen werden deze bloeddrukmeters beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget
OMRON X2 Basic
 • OMRON X2 Basic
 • Locatie meting: Bovenarm

 • Afmeting manchet: 22 - 32 cm

 • Aantal gebruikersprofielen: 1

 • Meet gem. bloeddruk:

 • Compatibel met app:

 • Geheugenfunctie:

 • Bewegingssensor:

 • Aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting:

1e keuze
OMRON X7 Smart
 • OMRON X7 Smart
 • Locatie meting: Bovenarm

 • Afmeting manchet: 22 - 42 cm

 • Aantal gebruikersprofielen: 2

 • Meet gem. bloeddruk:

 • Compatibel met app:

 • Geheugenfunctie:

 • Bewegingssensor:

 • Aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting:

2e keuze
OMRON X3
 • OMRON X3 Comfort
 • Locatie meting: Bovenarm

 • Afmeting manchet: 22 - 42 cm

 • Aantal gebruikersprofielen: 2

 • Meet gem. bloeddruk:

 • Compatibel met app:

 • Geheugenfunctie:

 • Bewegingssensor:

 • Aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting:

Topper
Omron Complete ECG Recorder
 • Omron Complete + ECG
 • Locatie meting: Bovenarm

 • Afmeting manchet: 22 - 42 cm

 • Aantal gebruikersprofielen: 1

 • Meet gem. bloeddruk:

 • Compatibel met app:

 • Geheugenfunctie:

 • Bewegingssensor:

 • Aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting:

PS: Neem ook een kijkje naar de bloeddrukmeters met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue. Bovendien zitten er soms leuke promoties tussen!

De best geteste bloeddrukmeters van 2023 voor jou toegelicht

Wil je meer weten over de bloeddrukmeters die in 2023 het beste uit de test kwamen? Ik heb ze voor jou hieronder even toegelicht:

OMRON X2 Basic
Budget

Omron X2 Basic

Ben je op zoek naar een goedkope bloeddrukmeter? Dan is de Omron X2 Basic de beste bloeddrukmeter in de budgetklasse. De manchet van deze bloeddrukmeter bevestig je om je bovenarm en drukt niet onnodig hard tijdens de meting. Dankzij het manchetcontrolesysteem geeft de Omron X2 Basic aan of de manchet juist bevestigd is. Zo beperk je het risico van foutieve metingen. Ik vind deze Omron bloeddrukmeter ook zeer eenvoudig in gebruik. Met één druk op de knop start je de meting. Omdat de Omron X2 Basic bloeddrukmeter klinisch gevalideerd is (conform aan het ESH2010 protocol en aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting) kan je er steeds van uit gaan dat de metingen zeer accuraat zijn. Met deze Omron bloeddrukmeter meet je zowel jouw bloeddruk als je hartslag. Bovendien geeft de Omron X2 Basic een melding als je een onregelmatige hartslag hebt of als je de manchet niet strak genoeg hebt bevestigd. Handig! Ben je van plan om deze bloeddrukmeter te delen met anderen? Let dan op dat de Omron X2 Basic geen geheugenfunctie heeft. Je slaat met deze Omron bloeddrukmeter dus geen metingen op. Het toestel toont wel de laatste meting weer. Desalniettemin is de Omron X2 Basic een prima bloeddrukmeter met een fantastische prijs/kwaliteit. Ik ben er alleszins fan van!

OMRON X7 Smart bloeddrukmeter
1e keuze

Omron X7 Smart

De X7 Smart bloeddrukmeter is het vlaggenschip van het Japanse Omron. Met deze klinisch gevalideerde bloeddrukmeter meet je niet alleen je bloeddruk en hartslag, het toestel detecteert ook atriale fibrillatie. Dit is een veelvoorkomende hartritmestoornis, vooral bij senioren, die een verhoogd risico op hart- en vaatziektes veroorzaakt. De bloeddrukwaarden die je met de Omron X7 Smart meet, zijn altijd nauwkeurig dankzij de speciale Intelli-Wrap manchet. Deze heeft een comfortabele pasvorm en is bovendien enorm eenvoudig aan te brengen. De Intelli-Wrap manchet is geschikt voor een armomtrek tussen de 22 en 42 cm. De Omron X7 Smart heeft een groot en duidelijk LCD-display waarop je jouw laatste bloeddrukwaarden vergelijkt met die van de vorige keer en de weekgemiddelden (ochtend- en avondmetingen). Via bluetooth heb je bovendien de mogelijkheid om de nieuwste meetwaarden automatisch door te sturen naar de Omron connect-app of Apple Health op je smartphone of tablet. Ik ben ook enorm fan van de gastmodus-functie waarbij metingen die uitgevoerd worden niet in het geheugen worden opgeslagen. Over metingen gesproken; de Omron X7 Smart heeft twee gebruikersprofielen met elk 100 geheugenplaatsen. Je leest dus op deze Omron bloeddrukmeter 200 oude metingen terug, waarbij iedere meting voorzien is van een datum en tijd. Verder ontvang je nog een handige opbergetui. Kortom, de Omron X7 Smart is de beste bloeddrukmeter voor thuisgebruik tegen een betaalbare prijs.

OMRON X3
2e keuze

Omron X3 Comfort

De Omron X3 Comfort is een goed alternatief voor de Omron X7 Smart als je niet op zoek bent naar een bloeddrukmeter met app. De Omron X3 Comfort is een klinisch gevalideerde bloeddrukmeter en wordt aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting. Deze Omron bloeddrukmeter heeft, net zoals de X7 Smart, een intelli-wrap manchet dat gemaakt is om 360 graden nauwkeurig te meten. Dit betekent dat je de manchet niet foutief kunt aanbrengen en dus een foutieve meting voorkomt. Het is een voorgevormde manchet dat comfortabel zit en niet snijdt aan de randen tijdens het oppompen. De Omron X3 Comfort heeft een duidelijk LCD-scherm en is geschikt voor twee gebruikers die elk 60 geheugenplaatsen ter beschikking hebben. Elke meting wordt voorzien van datum en tijd. In geval van een onregelmatige hartslag krijg je meteen een melding. Bovendien beschikt deze bloeddrukmeter ook over een gastmodus. Handig wanneer je het toestel deelt met andere huisgenoten! Verder is de Omron X3 Comfort bijzonder compact en ontvang je een kwalitatieve bewaaretui en set batterijen in de doos. De Omron X3 Comfort biedt een geweldige prijs/kwaliteit en behoort met zekerheid tot één van de beste bloeddrukmeters van 2023!

Omron Complete ECG Recorder
Topper

Omron Complete + ECG Recorder

Zoals je ondertussen al wel hebt gezien, is Omron de onbetwiste koning van de bloeddrukmeters. De Omron Complete is namelijk een bloeddrukmeter en elektrocardiogram in één. Om deze digitale bloeddrukmeter te gebruiken dien je wel eerst de gratis Omron Connect-app te installeren op je smartphone of tablet. Deze applicatie is beschikbaar voor alle iPhone/Android apparaten en bevat alle meetgegevens, aangevuld met grafieken en gemiddelden. Dit is handig om bijvoorbeeld mee te nemen naar de huisarts. Voor de hartslagmeting plaats je je duimen op de ECG meters. Dankzij de bloeddrukmeter en het elektrocardiogram krijg je een nauwkeuriger beeld van je gezondheid en ontdek je sneller een onregelmatig hartritme, zoals AFib, tachycardie, bradycardie en hypertensie. Heel interessant: de Omron Complete is geschikt voor diabetici en zwangere vrouwen. Deze digitale bloeddrukmeter van Omron heeft namelijk strenge klinische tests met succes doorstaan. Let wel op dat deze bloeddrukmeter slechts geschikt is voor één gebruikersprofiel. Desalniettemin is de Omron Complete een revolutionaire bloeddrukmeter die ongetwijfeld de beste bloeddrukmeter van 2023 is!

Een bloeddrukmeter kopen: waar moet je op letten?

Op het eerste gezicht lijken alle bloeddrukmeters op elkaar. Toch zitten er een enkele verschillen tussen goedkope bloeddrukmeters en de beste bloeddrukmeters voor thuis. Hieronder leg ik je uit waar je op moet letten als je een bloeddrukmeter wilt kopen.

1. Meet je jouw bloeddruk via de bovenarm of de pols?

Je kan je bloeddruk op twee verschillende manieren meten, namelijk via de bovenarm of via de pols. Een meting via de bovenarm is betrouwbaarder dan via de pols. Dit komt doordat een bloeddrukmeter het meest nauwkeurig is ter hoogte van je hart. De bovenarmbloeddrukmeter is daardoor ook de meest gebruikte bloeddrukmeter. Toch hebben bovenarm- en polsbloeddrukmeters elk hun eigen voor- en nadelen. Ik heb ze even op een rijtje gezet:

bovenarmbloeddrukmeter

Bovenarmbloeddrukmeter

Met een bovenarmbloeddrukmeter bevestig je de manchet om je blote bovenarm dicht bij het hart, waardoor kledingstukken vrijwel altijd uit moeten. Een goede meethouding is makkelijk te realiseren. Het bevestigen van zo’n manchet kan echter wel een lastige opgave zijn voor oudere mensen. De monitor kan je plaatsen op een tafel en is makkelijk af te lezen.

Polsbloeddrukmeter

Polsbloeddrukmeter

Een polsbloeddrukmeter bevestig je om je pols waardoor je je niet hoeft uit te kleden. Ze zijn makkelijk in gebruik dankzij het kleine formaat. Je bloeddruk meten via de pols moet wel in een specifieke houding, met de pols ter hoogte van het hart. Daardoor is de kans op beweging tijdens het meten groter, waardoor het risico op een onbetrouwbare meting dus groter is.

De beste bloeddrukmeter voor thuis is dus niet voor iedereen automatisch de bovenarmbloeddrukmeter. Voor sommige mensen die moeilijk hun armen kunnen bewegen en geen beroep kunnen doen op iemand anders, kan een polsbloeddrukmeter de beste keuze zijn.

2. Hoe groot moet de manchet zijn?

De manchet is de (stoffen) band die je om je bovenarm of pols bevestigt om je bloeddruk te meten. Het is belangrijk dat deze manchet goed aansluit om je arm of pols tijdens de meting van je bloeddruk, want anders loop je het risico op een verkeerde meting. Let daarom op de grootte van de manchet. De grootte wordt meestal uitgedrukt in centimeters.

3. Met welke handige functies haal je meer uit je bloeddrukmeter?

Net als bij sommige saturatiemeters, personenweegschalen en koortsthermometers worden bloeddrukmeters ook verkocht met geavanceerde functies waarmee je jouw bloeddruk nog beter kunt meten en bijhouden. Enkele van deze veelvoorkomende functies heb ik voor jou op een rijtje gezet:

bloeddrukmeter met gemiddelde bloeddruk

Berekening gemiddelde bloeddruk

Omdat je bloeddruk gedurende de dag schommelt, is het belangrijk om het gemiddelde over meerdere metingen te berekenen. Zo krijg je een goed beeld van je werkelijke bloeddruk. De beste bloeddrukmeters berekenen zelf het gemiddelde van de metingen. Dit kunnen alle voorgaande metingen zijn of over de laatste 3 of 7 (ochtend of avond)metingen.

bloeddrukmeter met geheugenfunctie

Meerdere gebruikersprofielen

Ben je van plan om je bloeddrukmeter te delen met andere huisgenoten? Dan is een bloeddrukmeter met meerdere instelbare gebruikersprofielen de beste keuze. Hiermee kan elke gebruiker zijn eigen profiel aanmaken. Zo kan je jouw eigen gemeten waarden teruglezen, zonder de waarden van een andere gebruiker daar tussen te zien.

bloeddrukmeter met app

Compatibel met apps

Wil je jouw persoonlijke meetresultaten opslaan en overzichtelijk bijhouden? Merken als Omron, Beurer en Medisana hebben tegenwoordig bloeddrukmeters met een eigen applicatie. Via bluetooth kan je jouw smartphone of tablet verbinden met de bloeddrukmeter, zodat jij tijdens een doktersbezoek jouw meetresultaten overzichtelijk bij de hand hebt.

bloeddrukmeter met eenknopsbediening

Eenknopsbediening

Een bloeddrukmeter met eenknopsbediening, de naam zegt het al, bedien je met één enkele knop. Er zijn geen verwarrende knoppen of moeilijke instellingen, zodat je altijd snel en zonder problemen je bloeddruk meet. Dit kan handig zijn voor senioren.

bloeddrukmeter met easyclip systeem

360 graden- of EasyClip systeem

Heb je moeite om de manchet te bevestigen om je bovenarm? Dan kan je tegenwoordig ook een bloeddrukmeter kopen met een speciaal 360 graden band of een EasyClip-systeem. Hiermee kan de manchet met slechts één hand worden aangebracht.

bloeddrukmeter met herinneringsfunctie

Herinneringsfunctie

Vergeet je soms eens ’s morgens of ’s avonds je bloeddruk te meten? Een bloeddrukmeter met herinneringsfunctie beschikt over een geïntegreerde alarmfunctie om je er te doen aan herinneren wanneer het tijd is voor een nieuwe meting van je bloeddruk.

Als je op zoekt bent naar de beste bloeddrukmeter voor thuis, dan kan je meteen zoeken naar een bloeddrukmeter die wordt aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting. Deze bloeddrukmeters werden getest op hun betrouwbaarheid en accuraatheid met behulp van internationale protocollen. Andere eigenschappen die interessant kunnen zijn, zijn een bewegingssensor en een indicator voor het juist aanbrengen van de manchet om onnauwkeurige bloeddrukmetingen te voorkomen. Kortom, de beste bloeddrukmeter voor thuisgebruik betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

4. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een bloeddrukmeter?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Bloeddrukmeters zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een betrouwbare bloeddrukmeter koop je al vanaf 70 euro. Wil je echter de beste bloeddrukmeter van 2023, dan betaal je al snel 100 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een bloeddrukmeter kan dus behoorlijk variëren. 

Eigenschappen die de prijs het meest beïnvloeden zijn de bouwkwaliteit en de extra functionaliteiten als extra gebruikersprofielen, berekening van de gemiddelde bloeddruk en de aanwezigheid van een app. Aan jou de keuze waar je op wilt besparen.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een bloeddrukmeter nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks of bloeddrukmeters met gratis accessoires zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste bloeddrukmeter van 2023 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

5. Zijn de reviews veelbelovend?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke bloeddrukmeter nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden op zoek waren naar een bloeddrukmeter met de beste prijs/kwaliteit. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de bloeddrukmeter écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review hebben geplaatst. Zo krijg je een goed beeld of de bloeddrukmeter die jij op het oog hebt nu echt wel de beste bloeddrukmeter voor je is.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over bloeddrukmeters? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Hou je gezondheid goed in de gaten met Steviefy

Niets is zo belangrijk als je eigen gezondheid. Net daarom is het belangrijk dat je een goed inzicht krijgt in de verschillende aspecten van je gezondheid. Gelukkig bestaan er een aantal producten die je hierbij een handje kunnen helpen:

 • Koorts is een teken dat het lichaam reageert op infectieverwekkers, zoals virussen en bacteriën. Met de beste koortsthermometers meet je snel en nauwkeurig je lichaamstemperatuur zodat je kunt zien of je koorts hebt en actie kunt ondernemen.
 • Met de beste personenweegschalen meet je niet alleen snel en nauwkeurig jouw lichaamsgewicht, je meet er ook andere factoren als lichaamsvet en spiermassa mee. Dit kan nuttig zijn wanneer je jouw lichaamssamenstelling wilt verbeteren, bijvoorbeeld door meer spiermassa op te bouwen en vet te verliezen.
 • Met de beste saturatiemeters meet je snel en eenvoudig het zuurstofpercentage in je bloed. Sporters, longpatiënten, astmapatiënten, hartpatiënten en stoppende rokers hebben vooral baat bij het regelmatig meten van de zuurstofverzadiging in het bloed.

Door regelmatig je gezondheid te controleren met deze toestellen, merk je eventuele gezondheidsproblemen tijdig op en voorkom je mogelijks ernstige gezondheidsproblemen!

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke bloeddrukmeter de beste koop voor jou is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste bloeddrukmeters uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!

Gemiddelde beoordeling: 4.7 (130 stemmen)

Jammer dat je dit geen waardevolle pagina vond!

Dit kunnen we beter doen!

Hoe kan deze pagina beter worden?