Avengers: Infinity War is het begin van het einde, één van de twee films (de tweede komt uit in mei 2019) die het einde vormen van “Phase Three” van het Marvel Cinematic Universe. Een universum dat een decennium geleden begon met de eerste Iron Man. Marvel is heel duidelijk geweest dat deze films een beslissend eindpunt zullen zijn voor de avonturen van de helden. Dit omdat fasen één tot en met drie werken als een soort onofficiële (veelzijdige) trilogie – één lang verhaal over de geboorte van de Avengers en het verhaal van de Infinity Stones. Voordat je de apotheose van deze 18 films ziet, zijn hier de belangrijkste zaken die je moet weten: een snelle opfriscursus over wie elk personage is en waar we zijn gebleven met hun verhaal.

Waar waren we gebleven?

Tony Stark, ook bekend als Iron Man, ging technisch gezien met pensioen aan het einde van Avengers: Age Of Ultron. Hij kwam daar snel uit tijdens Captain America: Civil War om zijn teamgenoten te overtuigen de Sokovia-akkoorden te ondertekenen. Met deze akkoorden zouden de Avengers onder controle van de Verenigde Naties geplaatst worden. Sommigen gingen akkoord, anderen weer niet, en tegen het einde van die film lag de groep helemaal in de knoop. Tony bleef dienen als het publieke gezicht van de Avengers en probeerde de jonge Peter Parker (Spider-Man) als het nieuwste lid te rekruteren. Tony werd echter afgewezen, Peter hield zich voorlopig vast aan zijn wijk in New York. Op dit moment splitst Tony zijn tijd tussen Stark Industries, die de Avengers vertegenwoordigt, en zijn relatie met Pepper Potts, die hem terugnam na een ongelukkige breuk.

capitao america guerra civil personagem volta em vingadores 4

Steve Rogers, ook bekend als Captain America, is momenteel een gezocht voortvluchtige. Hij weigerde de Sokovia-akkoorden te ondertekenen en vluchtte om zijn beste vriend, Bucky Barnes -Winter Soldier- te verdedigen. Daardoor legde hij zijn rol als Captain America naast zich neer, gaf hij het schild op en ging hij ondergronds. Hij werd voor het laatst gezien met Bucky in Wakanda. Bucky besluit zich namelijk in te vriezen, hopende op een genezing voor zijn hersenspoeling.
Bucky Barnes weigerde
 namelijk ooit weer iemands pion te zijn. Dit omdat hij tientallen jaren doorbracht als Winter Soldier en in de rol van dit alterego gehersenspoeld het bevel van de kwaadaardige, geheime organisatie Hydra uitvoerde. Hierna brak hij los en vergezelde Steve Rogers dus naar Wakanda – we zagen hem laatst aan het einde van Black Panther, wanneer bleek dat hij z’n verleden had geaccepteerd en klaar was voor een nieuw begin.

Ondertussen ging Thor op een onsuccesvole zoektocht naar de Infinity Stones – immense bronnen van macht (meer hierover binnenkort) – maar werd gekidnapt door intergalactische krachten en gedwongen tot buitenaardse gladiatorenwedstrijden (zoals te zien in Thor: Ragnarok). Gelukkig vond hij Bruce Banner, a.k.a. de Hulk, en werkten ze samen om te ontsnappen naar Asgard, waar hij zijn wraakzuchtige zus, Hela, moest verslaan. Asgard werd helaas verwoest, en Thor verloor ook een oog – zo vader zo zoon. Hij probeert momenteel de resterende Asgardians naar Aarde te brengen, maar hun reis werd onderbroken door een veel groter – en nog dreigender – ruimteschip.

Over de Hulk gesproken, het is misschien de moeite waard te vermelden dat de Hulk, Aarde een tijdje geleden heeft verlaten (aan het einde van Age Of Ultron). Dit omdat hij het gevoel had dat er daar geen plaats meer voor hem was. Hij bleef al die tijd in zijn Hulk-vorm, tot Thor opdook en hem hielp om terug te transformeren naar de menselijke Bruce Banner. Nadien veranderde hij terug naar Hulk om Thor te helpen Hela te verslaan. Op het einde van Thor: Ragnarok zien we hem Thor vergezellen naar Aarde.

Natasha Romanoff, de Black Widow, sloot zich aan bij Tony Stark om te proberen de rest van de Avengers te overtuigen de Sokovia-akkoorden te ondertekenen. In de daaropvolgende onderlinge strijd koos ze voor team Iron Man. Ze had echter geen zin om ze te vangen en liet Steve Rogers en Bucky ontsnappen. Momenteel is ze nog steeds een Avenger, maar heeft ze haar eigen agenda, zoals ze dat altijd al had

Wanda Maximoff, ook wel de Scarlet Witch genoemd, was ook voor het laatst te zien in Captain America: Civil War, waar ze samen met Captain America en anderen weigerde de akkoorden te ondertekenen. Ze werd gevangen genomen tijdens het daaropvolgende gevecht en werd samen met haar mede-verzetsstrijders naar een onderwatergevangenis genaamd The Raft gestuurd. De laatste keer dat we ze zagen, leek het er echter op dat Steve Rogers haar uit de gevangenis had laten ontsnappen.

Haar medegevangenen: Scott Lang, a.k.a. Ant-Man; Sam Wilson, a.k.a. de Falcon; en Clint Barton, a.k.a. Hawkeye, werden ook gevangengenomen en naar de gevangenis gestuurd tijdens het gevecht over de Sokovia-akkoorden. Vermoedelijk zijn ze samen met Wanda ontsnapt. Het is echter niet duidelijk hoeveel ze betrokken zullen zijn bij Infinity War – vooral Ant-Man, die weer aan het werk staat in Ant-Man and The Wasp, die slechts een paar maanden na Infinity War uitkomt.

Vision is een halfmenselijke, halfsynthetische man gecreëerd tijdens het gevecht met Ultron. Ultron heeft hem tot leven gebracht met behulp van de Mind Stone, nog steeds zichtbaar op het voorhoofd van Vision. Tony Stark heeft nadien zijn AI-systeem, Jarvis, in het wezen geladen, resulterend in een nieuwe held met indrukwekkende krachten en een verbintenis om het leven te beschermen. Hij vocht aan de zijde van Iron Man tijdens de gebeurtenissen van Captain America: Civil War, maar was altijd terughoudend om de strijd aan te gaan, vooral als het op Wanda aankwam. Op dit moment is hij waarschijnlijk nog steeds bezig met zijn dagelijkse taken als Avenger.

Hé, herinner je je die gekke buitenaardse wezens die bekend staan ​​als de Guardians Of The Galaxy? Na een groot gevecht in Guardians Vol. 2, verslaan ze de levende planeet Ego (vader van Peter Quill, a.k.a. Star-Lord). Nadien reizen ze weer doorheen het universum. De trailer voor Infinity War tenslotte, suggereert sterk dat ze op het punt staan ​​een onverwachte ontmoeting met Thor te hebben.

Een van de nieuwere helden is Dr. Stephen Strange. Hij is een voormalig chirurg die het gebruik van zijn handen verloor bij een auto-ongeluk. Nu bestudeert hij de mystieke kunsten als een beschermer van de aarde tegen andere (buitenaardse) rijken en magische bedreigingen. Nadat hij de planeet Aarde redde van Dormammu in Doctor Strange, vestigde hij zich in Manhattan om de interplanetaire dreigingen in de gaten te houden. Als een wezen uit een andere wereld de aarde bedreigt, zal hij een van onze eerste verdedigingslinies zijn.

Ten slotte is er T’Challa, de Black Panther. De nieuwste held van Marvel werd in zijn eigen film uitgedaagd tot een strijd om de troon van Wakanda. Aan het einde van de film besloot hij de geavanceerde technologie van zijn land aan de wereld bekend te maken. Het is nog steeds een geheim voor iedereen, behalve zijn eigen mensen, dat hij ook een superheld is die de Black Panther wordt genoemd. Dit zou echter wel kunnen veranderen zodra hij deze bad guy ontmoet:

Thanos met de Infinity Gauntlet in Avengers: Infinity War

Dat klopt, Thanos, die voor het eerst verscheen aan het einde van de originele Avengers, is de grote schurk die al deze films door de jaren heen hebben geplaagd. Thanos is ook op zoek naar de Infinity Stones die Thor probeerde te vinden, en Infinity War is zijn grote acte-de-presence.

De Infini-wat?

Over de Infinity Stones gesproken: ze bezitten unieke krachten en kunnen alleen worden gebruikt door wezens met een immense kracht. Er bestaan er zes:

  • De Space Stone, beter gekend als de Tesseract, stelt je in staat om de ruimte te beheersen door o.a. wormgaten te creëren. De steen werd voor het laatst gezien op Asgard, dat nu vernietigd is.
  • De Mind Stone, geeft de gebruiker krachtige mentale vaardigheden. Deze was verwerkt in de scepter van Loki, maar is nu onderdeel van Vision.
  • De Reality Stone, kan de werkelijkheid verdraaien. In Thor: The Dark World werd Jane Foster (het liefje van Thor) geïnfecteerd met deze steen. Maar die werd uiteindelijk verwijdert en voor het laatst gezien in het bezit van de Collector (gespeeld door Benicio Del Toro in Guardians Of The Galaxy).
  • De Power Stone, dient om energie te manipuleren. De Guardians Of The Galaxy veroveren die uit de handen van Ronan The Accuser en geven die nadien aan het Nova Corps ter bewaring.
  • De Time Stone, kan – zoals het woord al zegt – de tijd manipuleren. Deze werd voor het laatst gebruikt door Doctor Strange aan het einde van zijn film, en is waarschijnlijk nog steeds in zijn bezit.
  • De Soul Stone. Deze hebben we nog nooit gezien en z’n krachten zijn ongekend, wat waarschijnlijk betekent dat de krachtigste van alle stenen is.

Verzamelt Thanos de Infinity Stones en buigt hij het universum naar zijn hand? Vermoordt hij één van de Avengers? We zullen het ontdekken wanneer Avengers: Infinity War in de zalen verschijnt op 27 april 2018.

Ik kan alvast niet wachten!

Gemiddelde beoordeling: 0 (0 stemmen)

Jammer dat je dit geen waardevolle pagina vond!

Dit kunnen we beter doen!

Hoe kan deze pagina beter worden?