bol electronica

Het lijkt erop dat Bethesda zich aan het voorbereiden is om een Fallout game aan te kondigen. Bethesda Game Studios, de ontwikkelaar achter deze post-apocalyptische franchise, twitterde het bekende testscherm met de woorden “Please Stand By”.

De vraag is echter… Wat kan Bethesda precies aankondigen?

Vooraleer je begint te gillen van enthousiasme, lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat er binnenkort een gloednieuw Fallout spel verschijnt. De studio is ook verantwoordelijk voor de Elder Scrolls franchise en heeft de twee populaire franchises op een rotatie lopen. En vergeet niet, Fallout 4 zag het levenslicht in 2015, terwijl The Elder Scrolls V: Skyrim al van 2011 dateert. Tenzij Bethesda’s mentaliteit is veranderd, zal een nieuwe Elder Scrolls ervaring, die al in ontwikkeling is, de onvermijdelijke komst van Fallout 5 voorafgaan.

De meest waarschijnlijke Fallout release is een remaster of remake van Fallout 3 voor de huidige generatie consoles. Fallout 3 blaast 10 kaarsjes uit op 28 oktober dit jaar, en Bethesda heeft in het verleden al jubileumedities uitgebracht voor haar games (The Elder Scrolls IV: Oblivion kreeg een 5th Anniversary Edition in 2011).

Als de tweet inderdaad betrekking heeft op dit jubileum van Fallout 3, zou een versie voor PS4 en Xbox One een prima gokje zijn. Maar hoe zit het met Nintendo’s Switch? Bethesda heeft DOOM, Wolfenstein II: The New Colossus, en Skyrim bijvoorbeeld al naar de Switch geported. En als de Switch Skyrim kan draaien, zou dat zeker geen probleem mogen zijn voor Fallout 3.

Natuurlijk is er altijd een kans dat de tweet voor een mobiel spel bedoeld kan zijn. Fallout Shelter presteerde immers buitengewoon goed, en een opvolger is dan ook geen onlogische keuze.

Bethesda heeft een livestream op Twitch staan, waar op het eerste gezicht niks lijkt te gebeuren. Aandachtige kijkers merkten echter op dat er af en toe iets in beeld komt. Op het internet zijn er al enkele beelden opgedoken van een vrouw met ballonnen en een man met een Pip-Boy die lijkt op het model uit Fallout 3.

Met de E3 in aantocht zal het niet lang duren voordat we horen wat de plannen van Besthesda zijn. De persconferentie van Bethesda vindt plaats op 10 juni om 18.30 uur en zal te zien zijn op Twitch.tv.