bol electronica

Fallout 76 is het volgende hoofdstuk in de post-apocalyptische RPG franchise. Dit kondigde uitgever Bethesda deze namiddag aan.

In het begin van de trailer zien we een Pip Boy die het nummer “Country Roads” van John Denver afspeelt. Vervolgens worden we rondgeleid in Vault 76, die vanwege Reclamation Day is versierd. Tot slot zien we een vault dweller die een Pip Boy om doet en een overall van Vault 76 draagt.

Er is nog veel onduidelijkheid over de volgende game van Bethesda Game Studios. De referenties (via Fallout Wikia) uit de voorgaande games vertellen ons eigenlijk alleen dat Vault 76 een zogenaamde ‘control vault’ is, een schuilkelder waarin, in tegenstelling tot andere, geen experimenten werden uitgevoerd om het verschil met andere vaults te kunnen meten. De deuren van deze control vaults zouden na 20 jaar openen. Daarmee wordt Fallout 76 de eerste game in het Fallout universum dat niet begint in een vault waarin een experiment wordt uitgevoerd of iets mis gaat.

De aankondiging volgde nadat de livestream op het Twitch-account van Bethesda ten einde was gekomen. Eerder die dag werd een tweet de wereld ingestuurd.

De “Fallout” serie debuteerde in de jaren 90. Elke game speelt zich af in een ander deel van de VS, jaren na een nucleaire explosie. De Fallout franchise kenmerkt zich door zijn retrofuturistische stijl, beïnvloed door het naoorlogse Amerika van de jaren vijftig. Fallout 4, het laatste deel in de serie, kwam uit in november 2015 en verkocht naar schatting 12 miljoen exemplaren in de eerste 24 uur.

Bethesda zal op de E3 meer informatie over Fallout 76 bekendmaken. De presentatie gaat op 10 juni om 03:30 Belgische tijd van start, en zal te zien zijn op Twitch.tv.