Gepubliceerd op 9 september 2018 door Steven De Moor – Laatste update op 17 november 2023.

Van de grootste beroemdheden tot je lieve buurvrouw… Iedereen zit op Instagram. Via deze app krijg je letterlijk een kijkje in hun wereld. Het is dan ook voor velen van ons bijna geen optie om de app niet op je smartphone of tablet te hebben. Maar soms komt er ook een tijd dat je alle Instagram-selfies om je heen beu bent. Dan kan je jouw Instagram account verwijderen of tijdelijk deactiveren. In dit artikel kom je te weten hoe je dit kunt doen.impression?p=1&s=55764&t=url&f=BAN&name=Beautyweken

Instagram kort uitgelegd

Instagram is een sociaalnetwerksite waarmee je foto’s en video’s kan delen via een app op je smartphone of tablet. Het is immens populair omdat je foto’s op een snelle en eenvoudige manier kan bewerken, om ze vervolgens te delen met je vrienden en familie. Ook is Instagram een zeer populaire en handige marketing-tool geworden met zijn meer dan 800 miljoen geregistreerde gebruikers.

In 2012 heeft Facebook Instagram overgenomen. Zoals velen van jullie weten, draait het verdienmodel van Facebook rond de gegevens over en van haar gebruikers. Jouw Instagram-selfies worden dus wellicht gebruikt om het advertentieprofiel van jouw account op te bouwen. Dit is dan ook een reden voor veel mensen om hun Instagram account te verwijderen of te deactiveren. Ben je Facebook ook beu? Ook voor deze sociaalnetwerksite heb ik een gelijkaardig artikel geschreven: Je Facebook account verwijderen of deactiveren? Dat doe je zo!

Een Instagram account verwijderen of deactiveren… Wat zijn nu de belangrijkste verschillen?

Mocht je je in die kritiek kunnen vinden, of ben je Instagram om een andere reden beu, dan heb je de keuze uit twee mogelijkheden: je Instagram account verwijderen of deactiveren. Maar wat is nu het verschil?

Instagram account deactiveren

Wil je jouw Instagram account deactiveren, dan:

 • kan je jouw account op elk moment opnieuw activeren door je opnieuw aan te melden;
 • worden je profiel, foto’s, reacties en vind-ik-leuks verborgen.
Instagram account verwijderen

Wil je jouw Instagram account verwijderen, dan:

 • is het niet mogelijk je account opnieuw te activeren;
 • worden je profiel, foto’s, reacties, vind-ik-leuks, vrienden en alle andere persoonlijke gegevens definitief verwijderd;
 • kun je je niet opnieuw registreren met dezelfde gebruikersnaam of deze toevoegen aan een ander (bestaand) account.

Denk dus bijzonder goed na wat je met je Instagram account wilt doen.

Je instagram account deactiveren of verwijderen

Je kunt je account niet verwijderen vanuit de Instagram-app op je smartphone of tablet. Hoe je dat wel doet, lees je hieronder.

1. Je Instagram account deactiveren

Heb je ervoor gekozen om je Instagram account te deactiveren? Je doet dit in vijf stappen:

 1. Meld je aan bij instagram.com. Je kunt je account niet deactiveren vanuit de Instagram-app.
 2. Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en klik vervolgens op “Profiel bewerken“.
 3. Klik daarna rechtsonder op “Mijn account tijdelijk uitschakelen“.
 4. Kies vervolgens een optie in het keuzemenu naast “Waarom schakel je je account uit?” en vul je wachtwoord opnieuw in.
 5. Klik tenslotte op de knop “Account tijdelijk uitschakelen“.

2. Je Instagram account verwijderen

Heb je toch beslist om je Instagram account permanent te verwijderen? Je doet dit in drie stappen:

 1. Surf naar de pagina instagram.com/accounts/remove/request/permanent en meld je aan. Je kunt je account niet verwijderen vanuit de Instagram-app.
 2. Kies vervolgens een optie in het keuzemenu naast Waarom wil je je account verwijderen? en vul je wachtwoord opnieuw in.
 3. Klik tenslotte op de knop “Mijn account permanent verwijderen“.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over hoe je instagram kan verwijderen of deactiveren? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Geraak je er nog steeds niet uit hoe je jouw instagram moet verwijderen of deactiveren? Of wil je graag je mening kwijt over dit artikel? Dat kan in de reacties!