Gepubliceerd op 28 augustus 2020 door Steven De Moor – Laatste update op 11 februari 2024.

Een bluetooth speaker is veruit de beste manier om je favoriete muziek mee te nemen naar je tuin, op het strand, aan het zwembad of wanneer je gaat kamperen. Tegenwoordig klinken ze net zo goed als een gewone speaker. Je hoeft dus geen audiokwaliteit op te offeren voor het gebruiksgemak.

Maar hoe kies je een goede bluetooth speaker? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste bluetooth speakers van 2024? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste bluetooth speakers van 2024 voor jou op een rijtje gezet

Wist je dat fabrikanten zoals JBL, Sonos, Marshall en Bose bijna elk jaar een selectie nieuwe bluetooth speakers op de markt brengen? Het aanbod bluetooth speakers is daarom tegenwoordig enorm. Daarom dook ik in de fascinerende wereld van bluetooth speakers met één doel voor ogen: op zoek gaan naar de 4 beste bluetooth speakers van 2024 voor mijn lezers. Gedurende enkele weken heb ik 18 verschillende bluetooth speakers vergeleken, waarvan ik er uiteindelijk 10 heb van getest. Hierbij heb ik niet alleen gelet op de gebruiksvriendelijkheid en bouwkwaliteit van deze 10 bluetooth speakers… Ik testte ook de aanwezige functies als de bediening via een app, NFC, een ingebouwde microfoon en een AUX-ingang. Bovendien keek ik ook naar de prijs-kwaliteitverhouding en uiteraard de beoordelingen van andere gebruikers of consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig.

De duidelijke winnaar is de Sonos Roam; deze slimme bluetooth speaker scoorde tijdens mijn vergelijking en tests het hoogst en krijgt daarom van mij het label “beste koop.” Neem ook een kijkje naar de overige drie bluetooth speakers die het best uit de test kwamen:

Budget
Sony SRS XB13
 • Sony SRS-XB13
 • Formaat: Mini

 • Accuduur: tot 16 uur

 • Geluidsweergave: Mono

 • Gewicht: 0,24 kg

 • IP-classificatie: IP67

 • NFC:

 • Bediening via app:

 • Ingebouwde microfoon:

 • AUX-ingang:

1e keuze
Sonos Roam
 • Sonos Roam
 • Formaat: Compact

 • Accuduur: tot 10 uur

 • Geluidsweergave: Stereo

 • Gewicht: 0,4 kg

 • IP-classificatie: IP67

 • NFC:

 • Bediening via app:

 • Ingebouwde microfoon:

 • AUX-ingang:

2e keuze
Sony SRS XE300
 • Sony SRS-XE300
 • Formaat: Middelgroot

 • Accuduur: tot 24 uur

 • Geluidsweergave: Stereo

 • Gewicht: 1,6 kg

 • IP-classificatie: IP67

 • NFC:

 • Bediening via app:

 • Ingebouwde microfoon:

 • AUX-ingang:

Topper
Bose SoundLink Revolve II
 • Bose SoundLink Revolve+ II
 • Formaat: Compact

 • Accuduur: tot 17 uur

 • Geluidsweergave: Stereo - 360°

 • Gewicht: 0,90 kg

 • IP-classificatie: IP55

 • NFC:

 • Bediening via app:

 • Ingebouwde microfoon:

 • AUX-ingang:

De best geteste bluetooth speakers van 2024 voor jou toegelicht

Wil je meer weten over de bluetooth speakers die in 2024 het beste uit de test kwamen? Ik heb ze voor jou hieronder even toegelicht:

Sony SRS-XB13
Budget

Sony SRS-XB13

Ben je op zoek naar een goedkope bluetooth speaker? Dan is de Sony SRS-XB13 de beste bluetooth speaker in de budgetklasse. Deze stijlvolle en compacte bluetooth speaker neem je gemakkelijk overal mee naartoe doordat deze draagbare speaker maar 240 gram weegt, je een speciaal ontworpen draagriem ontvangt en de bluetooth speaker bovendien een batterijduur van maar liefst 16 uur heeft. Hoewel de Sony SRS-XB13 een klein formaat heeft, levert deze bluetooth speaker een prima geluid. Tijdens mijn tests hoorde ik een helder geluid met diepe, krachtige bassen. Deze bluetooth speaker van Sony is eveneens geschikt voor gebruik buitenshuis als binnenshuis. De Sony SRS-XB13 is namelijk water- en stofbestendig met een IP67-classificatie, dit betekent dat je deze bluetooth speaker ook in het zwembad kan gebruiken. Met de ingebouwde microfoon heb je bovendien de mogelijkheid om rechtstreeks via de Sony SRS-XB13 te bellen. Bovendien was ik ook enorm verrast door de snelheid waarmee je deze draadloze speaker verbind met je Android smartphone via de Fast Pair-technologie. De Sony SRS-XB13 is beschikbaar in meerdere kleuren en biedt een prima prijs/kwaliteit in de budgetklasse.

Sonos Roam SL
1e keuze

Sonos Roam

Ik ben enorm fan van de Sonos Roam. Ik heb deze bluetooth speaker enkele weken lang mogen testen en de Sonos Roam kwam als één van de beste bluetooth speakers uit de test. Met de Sonos Roam stream je niet alleen muziek via bluetooth maar ook via wifi. Deze bluetooth speaker maakt daardoor thuis automatisch verbinding met je wifinetwerk en schakelt naadloos over tot een bluetooth verbinding met je smartphone van zodra je de deur thuis achter je dichttrekt. Ik was overigens enorm verrast door het ongelofelijke heldere en diepe geluid die deze kleine bluetooth speaker van Sonos produceert. Daarnaast past de Sonos Roam het geluid aan op je omgeving dankzij de automatische Trueplay tuning-technologie. Zo produceert deze bluetooth speaker steeds het beste geluid, ongeacht je in de keuken of in je tuin naar muziek luistert. De geïntegreerde oplaadbare accu in de Sonos Roam garandeert bovendien tot 10 uur continue afspeeltijd bij een gematigd volume. De tests die ik heb gedaan kwamen grotendeels overeen met Sonos’ belofte. Daarnaast is deze Sonos bluetooth speaker volledig waterdicht, stofbestendig en bovendien bestand tegen een stootje. Zo hoef je niets te vrezen wanneer ie eens van de tafel valt. Ik vond het ook enorm leuk om via de ingebouwde Google Assistant de Sonos Roam aan te sturen via spraakopdrachten. De Sonos Roam is beschikbaar in het zwart en wit en is naar mijn mening één van de beste bluetooth speakers die je in 2024 kunt kopen.

Sony SRS-XE300
2e keuze

Sony SRS-XE300

De Sony SRS-XE300 biedt naast de Sonos Roam ook een fantastische prijs/kwaliteit. Deze robuuste bluetooth speaker heeft een indrukwekkende batterijduur van maar liefst 24 uur en biedt een geweldige geluidservaring dankzij de twee ingebouwde X-Balanced speakers en Sony’s unieke Line-Shape Diffuser. Via deze technologie verspreidt het geluid zich verder in elke richting, zodat je altijd dezelfde geluidskwaliteit hebt, of je nu voor of naast de Sony SRS-XE300 staat. Deze bluetooth speaker is zowel verticaal als horizontaal te plaatsen en dankzij het stof- en waterbestendige ontwerp (de Sony SRS-XE300 kan zelfs tegen zout water) zowel buitenshuis als binnenshuis te gebruiken. Door het robuuste ontwerp kan deze bluetooth speaker ook dagelijks gebruik weerstaan. Waar ik het meest verrast door was tijdens mijn test, is de snelheid waarmee je deze bluetooth speaker van Sony oplaadt. Door de Sony SRS-XE300 amper 10 minuten op te laden, speel je al snel 70 minuten muziek af. Bovendien zorgt deze Sony bluetooth speaker ervoor dat de batterij niet te lang wordt opgeladen. Zo verleng je de gebruiksduur van deze stijlvolle bluetooth speaker. Naast een ingebouwde microfoon beschikt de Sony SRS-XE300 ook over echo-onderdrukking waardoor twee personen tegelijk kunnen praten zonder dat geluid wegvalt. Met de ingebouwde mute-knop demp je bovendien onmiddellijk het geluid. Als kers op de taart optimaliseer je audio instellingen, selecteer je afspeellijsten of zet je het volgende nummer klaar via de Sony Music Center-app. Bovendien koppel je via deze app met behulp van de Party Connect-functie tot 100 compatibele draadloze speakers met de Sony SRS-XE300. Indrukwekkend! Kortom, de Sony SRS-XE300 is een fantastische bluetooth speaker en met verve één van de beste bluetooth speakers van 2024.

Bose SoundLink Revolve+ II
Topper

Bose SoundLink Revolve+ II

De SoundLink Revolve+ II is Bose’s beste bluetooth speaker. Door het 360 graden ontwerp wordt het volle, verbluffende geluid in elke richting van deze bluetooth speaker verspreidt. En dat is niet enkel de reden waarom deze bluetooth speaker van Bose garant staat voor een levensecht geluid. In de Bose SoundLink Revolve+ II schuilt ook een zeer efficiënte transducer, twee passieve radiatoren en omnidirectionele akoestische deflector. Bovendien is deze bluetooth speaker te koppelen met andere Bose SoundLink bluetooth-apparaten via de SimpleSync-technologie. Zo luister je in meerdere ruimtes tegelijkertijd naar dezelfde muziek. De oplaadbare lithium-ion accu gaat 17 uur lang mee en is dankzij de handgreep makkelijk buitenshuis mee te nemen. De Bose SoundLink Revolve+ II is volledig waterdicht, stofbestendig en kan bovendien tegen een stootje. Overigens kan je via de multifunctionele knop op deze bluetooth speaker een spraakcommando inspreken voor Siri of je Google Assistant. Zo hoef je niet altijd je smartphone bij de hand te hebben. Met de Bose Connect-app ontgrendel je productfuncties en pas je de instellingen van deze bluetooth speaker aan. Overigens beschikt de Bose SoundLink Revolve+ II over NFC waardoor je andere smartphones makkelijk en snel koppelt met deze bluetooth speaker. Kortom, als je de beste geluidskwaliteit wilt of toevallig al enkele Bose Home-luidsprekers in het bezit hebt, is de Bose SoundLink Revolve+ II één van de beste bluetooth speakers die je momenteel kunt kopen.

Zo vergelijk en selecteer ik de beste kruimeldieven

Heb je al eens gekeken naar het aanbod bluetooth speakers op bol.com of Coolblue? Aangezien er enorm veel toestellen op de markt zijn, is het voor mij onmogelijk om elke bluetooth speaker individueel te testen. Vind je dat ook niet? Daarom heb ik een testproces ontwikkeld waarmee ik uiteindelijk tot een selectie van 4 bluetooth speakers kan komen. Dus voordat je een toestel in mijn koopgids vindt, heb ik eigenlijk al uren besteed aan vooronderzoek, overwegingen en natuurlijk ook enkele uitgebreide tests. Dat gaat zo:

1. Het vooronderzoek

Een nieuwe koopgids begint altijd vanuit het perspectief van de gebruiker. Als je een bluetooth speaker koopt, waar moet jij dan als consument precies op letten? Hoe groot en zwaar mag de bluetooth speaker zijn? Het lang moet de accu van de bluetooth speaker meegaan? Hebben een microfoon, stereo pairing en verlichting een toegevoegde waarde? Functies en eigenschappen die niet alleen belangrijk zijn bij een bluetooth speaker maar waar ik ook rekening mee houd bij de preselectie.

2. De preselectie

Van zodra ik een lijst heb van eigenschappen waaraan een bluetooth speaker moet voldoen, begin ik met de preselectie. Mijn preselectie is een verzameling van bluetooth speakers die ik op basis van verschillende criteria heb gekozen. Niet alleen moeten de bluetooth speakers in deze preselectie aan een aantal functies en eigenschappen voldoen, ik hou ook rekening met een andere criteria. Is het merk van de bluetooth speaker betrouwbaar? Hoe zit het met de prijs/kwaliteit? Welke bluetooth speakers zijn op dit moment populair? Wat zeggen de reviews op webshops als bol.com en Coolblue? Welke bluetooth speakers zijn volgens onafhankelijke organisaties zoals Test Aankoop en de Consumentenbond een goede koop? Deze gegevens verzamelen ik zorgvuldig in een spreadsheet waarmee ik dan uiteindelijk een preselectie maak van bluetooth speakers.

3. In gesprek met een expert

Na de preselectie neem ik ook snel nog even de tijd om met een expert in gesprek te gaan. Dit is iemand die ofwel regelmatig bluetooth speakers gebruikt ofwel er veel vanaf weet. In dit interview probeer ik te achterhalen waar ik precies op moet letten wanneer ik de bluetooth speaker zou testen. Daarnaast leg ik ook de focus op veelgestelde vragen rond bluetooth speakers. Die plaats ik dan ook vaak onderaan deze pagina. Met de informatie van de expert, mijn eigen vooronderzoek en preselectie koop ik vervolgens enkele bluetooth speakers die ik kan testen.

4. Het testproces

Ik test de bluetooth speakers vanuit het perspectief van de gebruiker. Voordat ik hiermee begin, heb ik al een spreadsheet gevuld met testcases, vragen én criteria waaraan bluetooth speakers moeten voldoen. Deze spreadsheet is het resultaat van het vooronderzoek en het gesprek met de expert(s). Aangezien mijn lezers de producten hoofdzakelijk thuis gebruiken, doe ik dat dus ook.

Nadat ik de bluetooth speakers heb getest, koppel ik de producten aan een categorie. De categorieën die ik op steviefy.be gebruik, zijn: beste budget bluetooth speaker, mijn 1e keuze, de runner-up (2e keuze) en tenslotte de topper (de best geteste bluetooth speaker, ongeacht de prijs). Deze 4 bluetooth speakers giet ik nadien in een handige vergelijkstabel, zoals je die hierboven ziet.

5. Meer dan alleen testen

Ik heb in die aantal jaren dat ik intussen steviefy.be beheer, goede contacten met leveranciers opgebouwd. Ik ontvang namelijk ook soms producten gratis van een leverancier. Daarom deel ik ook graag steeds mijn ervaringen met de leveranciers. Zowel de positieve als negatieve. Door deze informatie te delen met leveranciers, kunnen zij specifieke aanpassingen doorvoeren om de gebruiksvriendelijkheid van hun producten te verbeteren.

6. Alle bluetooth speakers worden hergebruikt

Na het testen, heb ik natuurlijk enkele bluetooth speakers te veel staan. Deze toestellen worden nooit opzij gezet. Mijn aanpak is pragmatisch: de bluetooth speakers die na mijn testproces nog steeds in uitstekende staat verkeren, stuur ik terug op naar de verkoper. Ik geloof namelijk in het hergebruiken van toestellen. Indien ze toch niet meer worden aanvaard, verkoop ik ze tweedehands of schenk ik ze weg aan mensen of organisaties die hier baat mee hebben.

7. Door technologische trends hou ik dit artikel up-to-date

De wereld van bluetooth speakers staat niet stil, en daarom probeer ik ook elk kwartaal deze koopgids en de uitgelichte bluetooth speakers up-to-date te brengen.

Een goede bluetooth speaker kopen: waar moet je op letten?

Wat de beste bluetooth speaker voor jou persoonlijk is, hangt voor een groot deel af van wat je er mee wilt doen. Ben je op zoek naar een compacte bluetooth speaker die je mee kan nemen voor je volgende fietsvakantie? Wil je graag muziek luisteren in het zwembad of op het strand? Of ben je op zoek naar een krachtige bluetooth speaker voor een BBQ met vrienden in je tuin? Om je alvast op weg te helpen, bespreek ik hieronder de meest belangrijke zaken waar je op moet letten als je een bluetooth speaker wilt kopen.

1. Hoe groot en zwaar mag de bluetooth speaker zijn?

Hoe ga je de bluetooth luidspreker gebruiken, binnen of buiten, op een vaste plek of overal en nergens? Het gewicht en de afmetingen van een bluetooth luidspreker, hangen samen met het gebruik ervan. Zo passen sommige modellen in je hand, terwijl andere behoorlijk groot en robuust zijn. Denk dus goed na waar en hoe vaak je de bluetooth speaker wilt gebruiken. Er zijn ruwweg vier verschillende soorten van bluetooth speakers:

mini bluetooth speaker

Mini bluetooth speakers

Mini bluetooth speakers neem je eenvoudig overal mee naartoe. Ze zijn vaak niet groter dan een blikje frisdrank. Hierdoor passen ze eenvoudig in je tas of jaszak. Sommige modellen hebben ook een lus waarmee je de speakers kan vastknopen aan een rugzak. Doordat ze zo klein zijn, produceert een mini bluetooth speaker vaak geluid via één ingebouwde (mono)speaker. Daardoor zijn mini bluetooth speakers ook het minst krachtig op vlak van geluid.

Compacte bluetooth speakers

Compacte bluetooth speakers

Compacte speakers zijn nog net klein genoeg om met één hand vast te houden. Daardoor kan je ze nog makkelijk meenemen in je rugzak, hoewel ze ook soms een vaste plek in de woonkamer krijgen. Compacte speakers produceren vaak een stereo geluidsweergave via twee ingebouwde speakers, wat resulteert in een beter bastonen. Daardoor zijn ze het meest verkochte type bluetooth speaker.

grote bluetooth speaker

Grote bluetooth speakers

Grote bluetooth speakers herken je vaak aan het geïntegreerde handvat. Ze zijn vaak iets te groot en lomp om mee te nemen in een rugzak, en worden daardoor soms geleverd met een eigen draagtas. Deze bluetooth luidsprekers worden regelmatig gekocht voor tuinfeestjes, festivals en vakanties op een camping. Deze grote bluetooth speakers beschikken over nog betere luidsprekers die krachtig geluid met stevige bastonen kunnen produceren

party speakers

Party speakers

Party speakers zijn het grootste en krachtigste type van bluetooth speakers. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, zijn ze ideaal om een echt feestje te starten. Party speakers beschikken over een geweldige geluidskwaliteit en het vermogen om een woonkamer flink te doen trillen. Sommige party speakers hebben ook ingebouwde lichteffecten waarmee je een echte party-sfeer kunt creëren. 

Het formaat van de bluetooth speaker heeft in vele gevallen dus ook effect op het geluid dat het produceert. Goedkope bluetooth speakers hebben vaak één enkele driver (speaker) ingebouwd waardoor je soms te maken krijgt met vlak geluid. De betere modellen hebben stereo speakers met twee drivers. De beste bluetooth speakers hebben dan weer meerdere drivers, voor hoog, midden en laag geluid, waardoor de geluidskwaliteit omhoog gaat. Ook heeft het wattage te maken met hoe breed en indrukwekkend het geluid klinkt. Een hoger wattage vertaalt zich in geluid met meer punch.

2. Het lang moet de accu van de bluetooth speaker meegaan?

Ben je van plan om jouw bluetooth speaker te gebruiken in de tuin, op het strand of tijdens een gezellige picknick in het park? Dan zal je niet altijd een stopcontact bij de hand hebben. Een lange batterijduur is dan mooi meegenomen. Gelukkig communiceren fabrikanten duidelijk wat de batterijduur van een bluetooth speaker is. Meestal geldt: hoe langer de batterijduur, hoe duurder de bluetooth luidspreker

bluetooth speaker voor tuin

Zo kan het ene model een paar uur spelen op één acculading, terwijl sommige van de beste bluetooth speakers het tot wel 20 uur uithouden. Het is ook belangrijk dat je onthoud dat oplaadbare accu’s niet eeuwig kunnen opgeladen worden. Goedkope bluetooth speakers met een kortere batterijduur slijten sneller dan duurdere met een langere batterijduur, omdat je ze dan ook vaker moet opladen.

Let ook op de manier waarop je de bluetooth speaker moet opladen. Als dat via een USB-aansluiting kan, dan is het mogelijk je bluetooth luidspreker via je laptop of (gaming) PC op te laden. Als je de bluetooth speaker enkel via het stopcontact kan opladen, let dan goed op de lengte van de kabel.

Overweeg ook een powerbank om de batterijduur van je bluetooth speaker te verlengen.

3. Welke aansluitingen wil je hebben?

Naast de draadloze Bluetooth-verbinding heb je bij sommige bluetooth speakers nog andere mogelijkheden om je smartphone of tablet te verbinden:

NFC

Ben je in het bezit bent van een smartphone of tablet met NFC (afkorting voor Near Field Communication)? Dan raad ik je ook aan om een bluetooth speaker te kopen met NFC. Met deze contactloze communicatiemethode kan je in één seconde verbinding maken met je bluetooth luidspreker door je smartphone of tablet kort tegen het apparaat aan te houden. Je hoeft zelf dus niet meer handmatig via je instellingen verbinding te maken. Handig, niet?

AUX

Het kan soms wel eens gebeuren dat je een apparaat hebt liggen die niet over Bluetooth beschikt. Denk maar aan een MP3- of CD-speler. Met een AUX-ingang heb je de mogelijkheid om je bluetooth speaker te verbinden met veel meer apparaten. Het enige dat je nodig hebt is een AUX-kabel waarmee je verbinding kan maken via de 3.5 mm-jack. Soms vind je ook een 3.5 mm-aansluiting op een bluetooth luidspreker die bedoeld is voor een hoofdtelefoon, zodat je de speaker ook in stilte kunt gebruiken.

USB en/of SD

Met een USB-ingang en SD of microSD kaartlezer heb je de mogelijkheid om een USB-stick, externe harde schijf of SD kaart met muziekbestanden aan te sluiten op je bluetooth speaker. De speaker herkent de muziekbestanden automatisch op het opslagapparaat. Je hoeft dan in principe geen smartphone of tablet te verbinden. Het enige nadeel is dat je dan wel gebruik moet maken van de fysieke knoppen op de bluetooth luidspreker. De USB-poort kan tenslotte ook fungeren als powerbank.

De beste bluetooth speakers beschikken vaak over NFC. Sommigen hebben dan ook weer een combinatie van NFC én USB of AUX.

4. Welke gebruiksgemakken of extra functies wil je?

Je hebt verschillende functies en eigenschappen die het gebruiksgemak van je bluetooth speaker vergroten. De belangrijkste zijn:

waterdicht

Waterdicht

Wil je muziek op het strand of aan het zwembad? Dan is het belangrijk dat je bluetooth speaker tegen water kan. Sommige bluetooth speakers zijn spatwaterdicht en andere zijn dan weer volledig waterdicht. Let vooral op de IPX certificeringen: IPX 3, 4, 5 of 6 betekent dat de bluetooth speaker tegen waterspetters of regen beschermd is. Waterdichte speakers hebben een IPX certificering van IPX 7 of 8, waarbij IPX 7 tot één meter diep waterdicht is en IPX 8 volledig waterdicht is.

Speakerphone

Microfoon

Bluetooth speakers kunnen ook gebruikt worden om handsfree te bellen. Het telefoongesprek wordt dan rechtstreeks naar de bluetooth luidspreker gestuurd. Hierdoor is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren via de microfoon van de speaker. In sommige vriendengroepen worden bluetooth speakers met microfoon ook ingezet voor karaoke. Zo kan je je eigen favoriete nummers uit ‘Frozen’ zingen met je vrienden of familie!

verlichting

Verlichting

Sommige bluetooth luidsprekers zijn ook voorzien van LED-verlichting. Hiermee voegen de speakers een extra dimensie toe aan het concept van een bluetooth speaker. De beste bluetooth speakers met verlichting komen met een app waarmee je het ritme en de kleuren van de verlichting kunt instellen. Zo worden jouw feestjes nog epischer!

bluetooth speaker met Stereo pairing

Stereo pairing

Wil je surround sound, meer vermogen of gewoon muziek doorheen je hele huis afspelen? Dan kan je twee of meerdere bluetooth luidsprekers met elkaar koppelen. Dit proces heet stereo pairing. Met gekoppelde bluetooth speakers klinkt de muziek vaak natuurlijker dan het geluid uit één enkele bluetooth luidspreker. De beste bluetooth speakers die je kunt koppelen met elkaar zijn die van JBL. Deze bluetooth luidsprekers beschikken dan over JBL Connect/JBL Connect+ of PartyBoost.

5. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een bluetooth speaker?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Bluetooth speakers zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede bluetooth speaker koop je al vanaf 60 euro. Wil je echter de beste bluetooth speaker van 2024, dan betaal je al snel 250 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een bluetooth speaker kan dus behoorlijk variëren. 

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een bluetooth speaker nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks en gratis accessoires zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste bluetooth speaker van 2024 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

6. Zijn de reviews veelbelovend?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke bluetooth speaker nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden op zoek waren naar een bluetooth speaker met de beste prijs/kwaliteit. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de bluetooth speaker écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review hebben geplaatst. Zo krijg je een goed beeld of de bluetooth speaker die jij op het oog hebt nu echt wel de beste bluetooth speaker voor je is.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over bluetooth speakers? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke bluetooth speaker de beste koop voor je is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste bluetooth speakers uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!